Viburnum carlesii 'Juddii'

Viburnum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Viburnum carlesii 'Juddii' er en kompakt voksende busk med ovale, skinnende grønne blade, der om efteråret skifter farve til rød eller lilla. Om foråret producerer planten talrige duftende hvide blomster i kugleformede klaser, der tiltrækker sommerfugle og bier. Efter blomstringen vises der røde bær, der tiltrækker fugle. Planten trives bedst i fugtig, veldrænet jord på en solrig til halvskyggefuld placering. Viburnum carlesii 'Juddii' er et smukt tilføjelse til en have på grund af dens attraktive blomster og duftende egenskaber.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Viburnum carlesii 'Juddii' er en løvfældende plante. Om vinteren mister denne plante sine blade. Det er derfor ikke en stedsegrøn plante.

  Planten er vinterhårdfør til omkring -15 grader Celsius. Den tåler derfor mild til moderat frost. Det anbefales at beskytte planten under barske vinterforhold.

  Ja, Viburnum carlesii 'Juddii' er generelt let at vedligeholde. Det eneste, der kræves, er regelmæssig vanding og beskæring for at bevare formen. Denne plante kræver ikke yderligere speciel pleje.

  Viburnum carlesii 'Juddii' har brug for gennemsnitligt 2 meter plads for at kunne vokse og udvikle sig ordentligt. Det er vigtigt at give planten tilstrækkelig plads til at sprede sig. Sørg for at placere planten ca. 1 meter væk fra andre planter eller forhindringer.

  Ja, Viburnum carlesii 'Juddii' trives godt i skyggefulde områder af haven. Som en skyggeplante kan den også trives godt under træer eller ved siden af høje buske. Sørg for, at jorden er veldrænet, og giv regelmæssigt vand.

  Viburnum carlesii 'Juddii' har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men ikke at lade den drukne. Generelt er det tilstrækkeligt at vande planten en til to gange om ugen.

  Ja, Viburnum carlesii 'Juddii' tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de duftende blomster, den producerer. Derfor er det en værdifuld tilføjelse til haven for bestøvere.

  Ja, denne plante er god for biodiversitet, fordi den producerer meget nektar og dermed tiltrækker bier og andre insekter. Derudover tilbyder planten skjulesteder og mad til forskellige dyrearter. Det fremmer mangfoldigheden i haven og bidrager til sundheden i økosystemet.

  Planten blomstrer i månederne april og maj. Blomstringsperioden varer cirka 2-3 uger.

  Ja, Haveplanter kan generelt godt tåle fuld sol. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand og sikre god jordkvalitet. Det anbefales dog at give planten lidt skygge på de varmeste tidspunkter af dagen.

  Nej, denne plante er ikke spiselig og dyrkes primært på grund af de attraktive blomster og duftende blade. At indtage dele af denne plante kan føre til maveproblemer. Det anbefales ikke at spise denne plante.

  Ja, Viburnum carlesii 'Juddii' er kendt for sin tætte og buskede vækst, der kan dæmpe lyd. Planten har tykke blade og grene, der kan absorbere og reducere lyden. Dette gør det muligt for planten at tilbyde en god naturlig lyddæmpning i haven.

 • Planten bør bedst beskæres efter blomstring for at bevare formen og fremme væksten. Fjern døde, beskadigede eller uønskede grene. Beskær ikke for hårdt, da det kan påvirke blomstringen.

  Giv planten regelmæssigt vand, især i varme perioder. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men undgå at rødderne står i vand. Giv ​​helst vand om morgenen eller om aftenen for at minimere fordampning.

  For Viburnum carlesii 'Juddii', det er vigtigt at sørge for god dræning pottemuld med en let sur pH-værdi. Vælg en pottemuld, der er rig på organisk materiale, og undgå for våd jord for at undgå rodgæring. Regelmæssig gødskning af planten med en passende gødning til surjordende planter kan fremme vækst og blomstring.

  Planten trives bedst i veldrænet jord med en gennemsnitlig frugtbarhed. Sørg for en jord med en neutral til let sur pH-værdi. Undgå alt for våd eller tør jord for at fremme optimal vækst.

  Planten trives bedst på en solrig til halvskygget placering. Sørg for veldrænet jord med en gennemsnitlig fugtighed. Beskyt planten mod kraftig vind.

  Det anbefales at beskytte planten mod hård frost og kold vind om vinteren. Dette kan f.eks. gøres ved at multe rødderne og dække planten med et lag blade eller halm. Sørg også for, at planten forbliver tilstrækkeligt fugtig i tørre perioder.

  Planten kræver lidt vedligeholdelse og trives godt i fugtig, veldrænet jord. Beskær døde eller beskadigede grene om foråret for at holde planten sund. Gød planten om foråret med organisk gødning for optimal vækst og blomstring.

  Viburnum carlesii 'Juddii' har brug for regelmæssig gødning om foråret og sommeren for at forblive sund og kunne vokse godt. Brug en gødning, der er specielt sammensat til blomstrende buske, og følg altid instruktionerne på emballagen. Overgødskning kan føre til forbrænding af rødderne, så vær forsigtig med mængden af gødning, du bruger.

  Mulch kan anvendes til denne art for at holde jorden fugtig og reducere ukrudt. Det beskytter også rødderne mod ekstreme temperaturer og hjælper med at bevare næringsstoffer i jorden. Det anbefales at lægge et lag muld på cirka 5-10 cm tykt rundt om planten, uden direkte kontakt med stammen.

  Haveplanter som Viburnum carlesii 'Juddii' trives bedst i en let sur jord. En pH-værdi mellem 5,5 og 6,5 er ideel for optimal vækst og blomstring. Det er vigtigt at kontrollere surhedsgraden regelmæssigt og om nødvendigt justere med f.eks. have-tørv.

  For at undgå skadedyr på denne plante er det vigtigt at kontrollere regelmæssigt for bladlus, spindemider og uldlus. Hvis nødvendigt kan naturlige bekæmpelsesmidler eller neemolie anvendes. Sørg desuden for en sund vækst ved at pleje planten korrekt, hvilket mindsker risikoen for skadedyr.

 • Beskrivelse

  Viburnum carlesii 'Juddii' er en kompakt voksende busk med ovale, skinnende grønne blade, der om efteråret skifter farve til rød eller lilla. Om foråret producerer planten talrige duftende hvide blomster i kugleformede klaser, der tiltrækker sommerfugle og bier. Efter blomstringen vises der røde bær, der tiltrækker fugle. Planten trives bedst i fugtig, veldrænet jord på en solrig til halvskyggefuld placering. Viburnum carlesii 'Juddii' er et smukt tilføjelse til en have på grund af dens attraktive blomster og duftende egenskaber.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.