Viburnum plicatum f. tomentosum 'Cascade'

Viburnum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Viburnum plicatum f. tomentosum 'Cascade' is een compacte struik met een overhangende groeiwijze. De bladeren van deze plant zijn donkergroen en getand, wat zorgt voor een mooi contrast met de witte bloemen in het voorjaar. In de herfst verkleuren de bladeren naar rood voordat ze afvallen. De 'Cascade' variant van de Viburnum plicatum f. tomentosum heeft een overvloed aan bloemen die in kleine clusters langs de takken hangen. Deze plant is een mooie toevoeging aan de tuin vanwege zijn compacte vorm en prachtige bloemen en bladkleur.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Viburnum plicatum f. tomentosum 'Cascade' is geen groenblijvende plant. Het verliest zijn bladeren in de herfst en is bladverliezend.

  De Viburnum plicatum f. tomentosum 'Cascade' is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is belangrijk om deze plant goed te beschermen bij extreme vorst. Het is aan te raden om de plant bij strenge vorst af te dekken met bijvoorbeeld vliesdoek.

  De Viburnum plicatum f. tomentosum 'Cascade' is over het algemeen een vrij gemakkelijke plant om te onderhouden. Hij heeft slechts af en toe wat snoei en bemesting nodig en gedijt goed in de meeste bodemsoorten en standplaatsen. Het is een sterke en gezonde plant die weinig problemen geeft.

  De Viburnum plicatum f. tomentosum 'Cascade' heeft ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen en groeien. Het is aanbevolen om deze plant in een ruime tuin te planten, zodat hij voldoende ruimte heeft om zijn takken en bladeren uit te spreiden. Houd rekening met een minimale afstand van ongeveer 2 meter tussen deze plant en andere beplanting voor optimale groeiomstandigheden.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw. Het is een ideale plant voor schaduwrijke tuinen en kan goed gedijen met weinig direct zonlicht. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is voor optimale groei.

  Viburnum plicatum f. tomentosum 'Cascade' heeft voldoende water nodig en moet regelmatig worden bewaterd. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, vooral tijdens droge periodes. Over het algemeen heeft de plant gemiddeld 1-2 keer per week water nodig.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de geur, nectar en bloemen die ze produceert. Het is een aantrekkelijke keuze voor tuinen die willen profiteren van bestuivers.

  Ja, Viburnum plicatum f. tomentosum 'Cascade' is goed voor biodiversiteit, omdat het aantrekkelijk is voor bestuivers zoals bijen en vlinders. Daarnaast biedt het schuilplaats en voedsel voor verschillende kleine dieren. Deze plant draagt bij aan een gezonde en diverse tuinomgeving.

  De Viburnum Plicatum f. Tomentosum 'Cascade' bloeit in de maanden mei en juni en de bloei kan enkele weken duren.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon, mits de grond voldoende vochtig blijft. Het is belangrijk om de plant in droge periodes extra water te geven.

  Nee, de vruchten van deze plant zijn niet eetbaar. Het kan leiden tot maagklachten en/of irritatie. Het wordt afgeraden om delen van deze plant te consumeren.

  Ja, de Viburnum plicatum f. tomentosum 'Cascade' heeft het vermogen om geluid te dempen door middel van de bladeren en takken. Het kan helpen om geluidsoverlast te verminderen in de omgeving waar de plant geplant is. Het is echter geen volledige geluidsdemping en zal niet alle geluiden blokkeren.

 • Viburnum plicatum f. tomentosum 'Cascade' kan het beste gesnoeid worden na de bloei, in de late lente of begin zomer. Verwijder dode, beschadigde of zieke takken en trim de struik om de vorm te behouden. Knip takken tot net boven een naar buiten gerichte knop of zijtak.

  De 'Cascade' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Het is belangrijk om de plant niet te laten uitdrogen.

  De Tuinplant 'Viburnum plicatum f. tomentosum 'Cascade'' gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een licht zure pH-waarde. Gebruik bij voorkeur een potgrond specifiek voor tuinplanten om de gezondheid en groei van de plant te optimaliseren. Zorg ervoor dat de pot regelmatig wordt voorzien van voeding en voldoende water krijgt.

  Viburnum plicatum f. tomentosum 'Cascade' gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond van gemiddelde vruchtbaarheid. Het is belangrijk dat de bodem pH-neutraal tot licht alkalisch is. Zorg ervoor dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat en niet te compact is.

  De Viburnum plicatum f. tomentosum 'Cascade' gedijt het beste op een standplaats met halfschaduw tot volle zon. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en bij voorkeur vochtig blijft. Bescherm de plant tegen harde wind om beschadiging van de takken te voorkomen.

  Bescherm de plant tijdens de winter tegen strenge vorst door mulch of een beschermhoes te gebruiken. Zorg ervoor dat de plant goed water krijgt voordat de vorstperiode begint. Plaats de plant op een beschutte locatie om schade door harde wind te voorkomen.

  De plant vereist weinig onderhoud en kan goed tegen snoeien. Regelmatig water geven is belangrijk, vooral tijdens droge periodes. Het is ook aan te raden om de plant na de bloei te bemesten.

  Voor een uitbundige bloei en gezonde groei kunnen tuinplanten zoals deze regelmatig bemest worden in het voorjaar en de zomer. Gebruik een speciale meststof voor bloeiende planten of universele meststof en volg de aanwijzingen op de verpakking. Overbemesting kan schadelijk zijn voor de plant, dus houd de dosering in de gaten.

  Mulchen zorgt voor vochtbehoud in de grond en onderdrukt onkruid. Het helpt ook bij het behouden van een gelijkmatige temperatuur in de grond. Gebruik organisch materiaal zoals compost of houtsnippers voor een goede mulchlaag.

  De zuurgraad van de bodem voor deze plant moet neutraal tot lichtzure bodems zijn. Het is belangrijk dat de pH-waarde tussen de 6,0 en 7,5 ligt voor optimale groei. Zorg voor een goed doorlatende bodem om wateroverlast te voorkomen.

  Er zijn verschillende manieren om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten. Je kunt gebruik maken van natuurlijke vijanden, zoals lieveheersbeestjes of sluipwespen. Daarnaast zijn er ook biologische bestrijdingsmiddelen verkrijgbaar die veilig zijn voor de plant en het milieu. Het regelmatig controleren van de planten op tekenen van ongedierte is ook belangrijk voor een effectieve bestrijding.

 • Omschrijving

  De Viburnum plicatum f. tomentosum 'Cascade' is een compacte struik met een overhangende groeiwijze. De bladeren van deze plant zijn donkergroen en getand, wat zorgt voor een mooi contrast met de witte bloemen in het voorjaar. In de herfst verkleuren de bladeren naar rood voordat ze afvallen. De 'Cascade' variant van de Viburnum plicatum f. tomentosum heeft een overvloed aan bloemen die in kleine clusters langs de takken hangen. Deze plant is een mooie toevoeging aan de tuin vanwege zijn compacte vorm en prachtige bloemen en bladkleur.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.