Viburnum rhytidophyllum

Viburnum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Viburnum rhytidophyllum, også kendt som læder-Viburnum, er en stedsegrøn busk, der oprindeligt kommer fra Kina. Planten har skinnende, mørkegrønne blade med en rynket, læderagtig overflade. Om foråret producerer Viburnum rhytidophyllum små hvide blomster, der spreder en subtil duft. Efter blomstring dannes der røde bær, der tiltrækker fugle. Denne plante trives godt i skygge og kan vokse sig til en smuk og tæt hæk i haven.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, planten er stedsegrøn og beholder sine blade hele året. Det er en elegant tilføjelse til haven, især i vintermånederne, hvor mange andre planter er nøgne.

  Planten er vinterhårdfør til omkring -15 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten godt under streng frost. Det anbefales at placere planten et beskyttet sted i haven.

  Ja, denne plante er nem at vedligeholde. Den kræver lidt særlig pleje og kan trives i forskellige jordtyper og lysforhold. Beskæring og gødning af planten sikrer en sund vækst.

  Viburnum rhytidophyllum har brug for plads til at vokse og udvikle sig. Det er vigtigt at holde tilstrækkelig afstand til andre planter og objekter, så planten har al den plads, den har brug for at trives. Generelt anbefales det at holde mindst 1,5 til 2 meter plads omkring planten fri.

  Ja, Viburnum rhytidophyllum trives godt i skyggen. Det er en stærk plante, der klarer sig godt på steder med lidt sollys. Den kan endda vokse bedre i skyggen end i fuld sol.

  Haveplanter som Viburnum rhytidophyllum har generelt brug for vand en gang om ugen, afhængigt af vejrforholdene og jordfugtigheden. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men ikke gennemblødt i vand. Det anbefales at kontrollere jorden regelmæssigt, før du vander.

  Ja, Viburnum rhytidophyllum er attraktiv for sommerfugle og bier på grund af blomsterne, der producerer nektar. Det er en værdifuld tilføjelse til haven for at tiltrække disse nyttige bestøvere.

  Planter, der fremmer biodiversitet, er altid velkomne i haven. Med deres blade, blomster og bær danner de en fødekilde og skjulested for forskellige insekter, fugle og små dyr. At tilføje disse planter i haven kan fremme mangfoldigheden og sundheden af den lokale flora og fauna.

  Viburnum rhytidophyllum blomstrer i månederne maj og juni. Blomstringen varer normalt cirka 2-3 uger.

  Planten kan godt tåle fuld sol og trives bedst på en solrig placering. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand i tørkeperioder. Planten kan også vokse i halvskygge, men vil producere færre blomster.

  Nej, bærrene fra denne plante er giftige for mennesker og dyr og må ikke spises. Det anbefales derfor kraftigt at undgå at indtage denne plante.

  Viburnum rhytidophyllum har tætte blade, der kan dæmpe lyd, især ved højere frekvenser. Denne egenskab kan hjælpe med at absorbere og reducere lyd i plantens omgivelser. Det kan derfor være et godt valg, hvis du leder efter en lyddæmpende plante til haven.

 • Beskæring af denne plante bør bedst udføres om foråret, efter blomstringen. Fjern døde eller beskadigede grene og beskær eventuelt for at bevare plantens form og størrelse. Sørg for, at beskæresaksen er skarp for at undgå skader på planten.

  Viburnum rhytidophyllum har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid er fugtig, men ikke gennemblødt. Vand helst om morgenen eller sent om aftenen for at undgå fordampning.

  For haveplanter anbefaler vi at bruge en veldrænet pottemuld med tilstrækkelige næringsstoffer såsom kompost. Sørg for, at pottemulden er fugtig, men ikke gennemblødt, for at undgå rodfæstelse. At regelmæssigt kontrollere fugtigheden og gøde planten i vækstsæsonen kan hjælpe med en sund vækst.

  Viburnum rhytidophyllum foretrækker fugtig, veldrænet jord. En neutral til let sur jord er ideel for denne plante. Sørg for en god jordkvalitet for at fremme den bedste vækst og blomstring.

  Planten har brug for en placering i delvis skygge til skygge. Sørg for et beskyttet sted mod kraftig vind. En fugtig og veldrænet jord er mest egnet.

  Det anbefales at beskytte Viburnum rhytidophyllum mod kolde temperaturer og hård vind ved hjælp af muld eller særlig vinterbeskyttelse. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med vand, inden frosten begynder, og undgå at beskære planten i vintermånederne. Under ekstreme forhold kan det også være nyttigt at overveje ekstra beskyttelse med en klud eller speciel vinterhætte.

  Sørg for en placering i halvskygge til solen og plant i veldrænet jord. Giv regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Beskær om nødvendigt om foråret for at bevare formen og størrelsen.

  Du kan befrugte planten med organisk gødning om foråret for at fremme væksten. Brug en afbalanceret gødning for en sund udvikling af blade og blomster. Undgå overgødning for at undgå skade på planten.

  Mulching med organisk materiale som kompost eller barkflis kan hjælpe med at bevare fugt og undertrykke ukrudt omkring denne plante. Sørg for, at muldlaget ikke er for tykt, og lad plads omkring stammen for at undgå at kvæle den. Forny muldlaget årligt for optimal vækst og sundhed for planten.

  Denne plante trives bedst i en jord med en neutral til let sur pH-værdi. En pH-niveau mellem 6,0 og 7,0 er ideel for optimal vækst og blomstring. Sørg for, at jorden har tilstrækkelige næringsstoffer til en sund udvikling af planten.

  For at bekæmpe skadedyr på denne plante anbefales det at regelmæssigt inspicere blade og stilke for tegn på skadedyr. Brugen af naturlige skadedyrsbekæmpelsesmidler kan hjælpe med at reducere skadedyr. Det er også vigtigt at holde planten sund ved at give regelmæssig vanding og den rette ernæring.

 • Beskrivelse

  Viburnum rhytidophyllum, også kendt som læder-Viburnum, er en stedsegrøn busk, der oprindeligt kommer fra Kina. Planten har skinnende, mørkegrønne blade med en rynket, læderagtig overflade. Om foråret producerer Viburnum rhytidophyllum små hvide blomster, der spreder en subtil duft. Efter blomstring dannes der røde bær, der tiltrækker fugle. Denne plante trives godt i skygge og kan vokse sig til en smuk og tæt hæk i haven.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.