Viburnum sieboldii

Viburnum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Viburnum sieboldii er en busk med markante, hvide blomster, der blomstrer om foråret og spreder en dejlig duft. Bladene er ovalformede og grønne, og skifter farve i efteråret til en smuk rød-lilla nuance. Planten kan vokse til en kompakt busk på cirka 1,5 meter høj og bred. Viburnum sieboldii trives bedst i fugtig, veldrænet jord og et sted i halvskygge. Det er en smuk tilføjelse til haven på grund af dens smukke blomster og efterårsfarver.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Viburnum sieboldii er ikke stedsegrøn. Den mister sit løv om vinteren. Det er en løvfældende haveplante.

  Planten er hårdfør til cirka -15 grader Celsius og kan nemt overleve udenfor i vores klima. Det anbefales dog at beskytte planten mod hård frost, for eksempel ved at mulche eller dække den til med fiberduk.

  Viburnum sieboldii er en nem at vedligeholde haveplante, der kræver lidt pleje. Det er en stærk plante, der trives godt i de fleste jordtyper og har sjældent problemer med sygdomme eller skadedyr. Regelmæssig beskæring og tilstrækkelig vanding er nok til at holde denne plante sund.

  Haveplanter har generelt brug for tilstrækkelig plads til at vokse og udvikle sig. Det er en god idé at tage hensyn til plantens fuldvoksne størrelse ved plantning, så der er nok plads til rødder og grene at sprede sig. En god retningslinje er at placere planterne mindst med en afstand på halvanden til to gange bredden af den endelige plante.

  Ja, planten vokser godt i en skyggefuld miljø. Det er vigtigt at sørge for, at jorden er veldrænet og ikke for våd. Planten trives også godt i halvskygge.

  Haveplanter som Viburnum sieboldii har generelt brug for vand omkring en gang om ugen, afhængigt af vejret og jorden. Sørg for, at jorden er fugtig, men ikke gennemvædet. Det er vigtigt at kontrollere og tilpasse vandingen regelmæssigt efter plantens specifikke behov.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de duftende blomster og nektaren, de producerer. Det er en smuk tilføjelse til haven og hjælper med at fremme biodiversiteten.

  Ja, denne plante er god for biodiversitet, fordi den producerer blomster, der tiltrækker insekter og giver mad til fugle og andre dyr. Derudover kan planten fungere som skjulested og rede materiale for forskellige dyrearter, hvilket kan øge biodiversiteten i haven.

  Planten blomstrer i månederne maj og juni, og blomstringen varer cirka 3 til 4 uger.

  Ja, planten kan godt tåle fuld sol og trives bedst på en solrig placering. Det er vigtigt, at jorden forbliver godt fugtig, og at planten ikke udtørrer i fuld sol. Det er en stærk og robust plante, der trives godt i solen.

  Nej, Viburnum sieboldii er ikke spiselig. Det bruges på grund af sine dekorative blomster og blade i haven. At indtage det kan føre til mave- og tarmsygdomme.

  Ja, Viburnum sieboldii har evnen til at absorbere lyde og kan derfor hjælpe med at dæmpe støj i haven eller udendørsområdet.

 • For at fremme en sund vækst, er det bedst at beskære Viburnum sieboldii om foråret efter blomstringen. Fjern døde eller beskadigede grene og beskær eventuelt nogle for lange skud tilbage til en sund knop. Sørg for at bevare plantens form og sikre, at der er tilstrækkelig lys og luft i midten af busken.

  Giv regelmæssigt vand til denne plante, så jorden forbliver fugtig, men ikke for våd. Sørg for, at planten ikke har tørre perioder, især om sommeren. Giv mindre vand om vinteren, når planten er i hvile.

  For haveplanter som Viburnum sieboldii er det vigtigt at plante dem i veldrænet pottemuld med tilstrækkelige næringsstoffer. Sørg for, at pottemulden forbliver let fugtig, men undgå at rødderne står for længe i vand. Tilføj eventuelt lidt ekstra organisk gødning for at stimulere væksten.

  Viburnum sieboldii trives bedst i en godt drænet jord med en gennemsnitlig fugtighed. Sørg for jord med en neutral til let sur pH-værdi. Næringsrig jord med tilstrækkeligt organiske materialer bidrager til en sund vækst af denne haveplante.

  Denne plante vokser bedst på et voksested i halvskygge til fuld sol. Sørg for, at jorden er veldrænet og ikke for våd. Beskyt planten mod hård vind.

  For at sikre vinterbeskyttelsen af denne plante anbefales det at lægge muld eller halm omkring plantens base. Undgå at bruge kunstgødning om efteråret for ikke at stimulere planten til at vokse inden vinteren begynder. Sørg for en beskyttet placering mod hård vind og ekstrem kulde for at beskytte planten mod frostskader.

  Planten trives bedst på et solrigt til halvskyggefuldt sted i fugtig, veldrænet jord. Beskær planten lige efter blomstring for at bevare en kompakt form og fjern eventuelt døde eller beskadigede grene. Giv regelmæssigt vand, især i tørre perioder.

  Brug om foråret organiske gødninger specielt udviklet til haveplanter. Undgå overgødning for at forebygge skader på planten. Hold jorden fugtig efter gødning for at sikre, at næringsstofferne optages godt.

  Mulch er gavnlig for denne plante, da det regulerer jordfugtigheden, undertrykker ukrudt og tilføjer næringsstoffer til jorden. Brug organisk materiale som blade, halm eller træflis som mulch omkring planten. Sørg for, at mulchlaget ikke ligger op ad stammen af planten for at undgå rådne.

  Jorden for denne plante skal være let sur til neutral, med en pH-værdi mellem 5,5 og 7,5. Det er vigtigt at teste jordens surhedsgrad regelmæssigt, så planten kan optage tilstrækkeligt med næringsstoffer. Tilføjelse af organisk materiale kan hjælpe med at opretholde den rette pH-værdi.

  For haveplanter som Viburnum sieboldii er det vigtigt at regelmæssigt kontrollere for eventuelle skadedyr såsom bladlus, spindemider og plantelus. Hvis der opdages tegn på skadedyr, kan dette behandles med naturlige bekæmpelsesmidler såsom neemolie eller sæbevand. Det er også nyttigt at inspicere planten regelmæssigt og fjerne eventuelle angrebne blade eller grene for at forhindre yderligere spredning af skadedyr.

 • Beskrivelse

  Viburnum sieboldii er en busk med markante, hvide blomster, der blomstrer om foråret og spreder en dejlig duft. Bladene er ovalformede og grønne, og skifter farve i efteråret til en smuk rød-lilla nuance. Planten kan vokse til en kompakt busk på cirka 1,5 meter høj og bred. Viburnum sieboldii trives bedst i fugtig, veldrænet jord og et sted i halvskygge. Det er en smuk tilføjelse til haven på grund af dens smukke blomster og efterårsfarver.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.