Vinca minor 'Argenteovariegata'

Vinca

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Vinca minor 'Argenteovariegata' is een bodembedekkende plant met groenblijvende bladeren die zijn versierd met witte en lichtgroene strepen. De bloemen zijn paarsblauw van kleur en verschijnen in het voorjaar en soms ook in de zomer. Deze plant is winterhard en gedijt goed in zowel zon als schaduw. Vinca minor 'Argenteovariegata' is ideaal voor het bedekken van kale grond onder bomen en struiken. Het vergt weinig onderhoud en is een populaire keuze voor tuinen en borders.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een mooie toevoeging aan de tuin, vooral in de winter wanneer veel andere planten hun bladeren verliezen.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is een sterke plant die goed bestand is tegen koude temperaturen. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij strenge vorst.

  Ja, deze plant is gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is een sterke en winterharde plant die goed gedijt in verschillende soorten grond en lichtomstandigheden. Regelmatig snoeien helpt om de plant gezond en compact te houden.

  Vinca minor 'Argenteovariegata' heeft ongeveer 30 tot 40 centimeter ruimte nodig om goed te groeien. Het is een bodembedekker die zich snel kan verspreiden, dus genoeg ruimte is belangrijk. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich uit te kunnen breiden.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw en is daarom zeer geschikt voor schaduwrijke tuinen. Het heeft weinig zonlicht nodig en blijft goed gedijen in donkere gebieden. De plant zal blijven groeien en bloeien, zelfs zonder direct zonlicht.

  Vinca minor 'Argenteovariegata' heeft gemiddeld eens per week water nodig, afhankelijk van de droogte van de grond. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Geef water aan de plant wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt.

  Ja, deze plant is vlinder en bijenlokkend door de mooie bloemen die nectar produceren. Het is een goede keuze voor het aantrekken van deze bestuivers naar je tuin.

  Ja, deze plant draagt bij aan de biodiversiteit in de tuin door het aantrekken van bestuivers zoals bijen en vlinders. Het zorgt voor een gevarieerd ecosysteem en ondersteunt het leven van verschillende diersoorten. Het kan helpen om de natuurlijke balans in de tuin te behouden.

  De plant bloeit in de maanden april, mei en juni. De bloeiperiode kan ongeveer 2 tot 3 weken duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt goed op een zonnige locatie in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes om uitdroging te voorkomen.

  Nee, Vinca minor 'Argenteovariegata' is niet eetbaar. Het consumeren van deze plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid. Het wordt aanbevolen om deze plant niet in te nemen.

  Ja, deze plant heeft de eigenschap om geluid te dempen door middel van zijn bladeren en bodembedekkende groeiwijze. Dit kan helpen om geluidsoverlast in de tuin te verminderen.

 • Vinca minor 'Argenteovariegata' kan het beste in het voorjaar gesnoeid worden om de groei te stimuleren en de plant compact te houden. Verwijder dode, zieke en beschadigde takken en snoei de plant tot de gewenste vorm. Het is ook aan te raden om de plant na de bloei licht terug te snoeien om nieuwe groei te bevorderen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, dit kan leiden tot rot. Geef bij voorkeur water bij de wortels en vermijd het nat maken van de bladeren.

  Vinca minor 'Argenteovariegata' groeit het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef de plant regelmatig voeding voor een gezonde groei.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge vochtigheid. De bodem dient vruchtbaar en licht zuur tot neutraal te zijn. Zorg ervoor dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat om de groei en bloei van de plant te ondersteunen.

  Vinca minor 'Argenteovariegata' gedijt het beste op een plek in de halfschaduw tot schaduw. Zorg voor een vochtige, goed doorlatende bodem en vermijd droge, zanderige grond. Deze plant is geschikt voor in de tuin als bodembedekker.

  Tijdens de winterperiode kan het raadzaam zijn om de plant te beschermen door bijvoorbeeld een mulchlaag aan te brengen rond de basis. Daarnaast is het verstandig om de plant te beschermen tegen strenge vorst door bijvoorbeeld een fleecedoek of noppenfolie rondom de plant te wikkelen. Zorg er ook voor dat de plant voldoende water krijgt in de periode voorafgaand aan de vorst.

  Vinca minor 'Argenteovariegata' heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in verschillende bodemsoorten en lichtomstandigheden. Regelmatig water geven en bemesten bevordert de groei en bloei van deze plant. Snoei dode of beschadigde takken in het voorjaar om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  Tuinplanten zoals Vinca minor 'Argenteovariegata' hebben baat bij een evenwichtige bemesting met organische meststoffen in het voorjaar. Gebruik een meststof met een hoger kaliumgehalte om de bloeiperiode te verlengen en de weerstand tegen ziekten te versterken. Overbemesting kan leiden tot een overmatige groei en afname van de bloemen.

  Mulchen is gunstig voor deze plant, omdat het de grond vochtig houdt en onkruidgroei vermindert. Gebruik organisch materiaal zoals compost, stro of houtsnippers als mulch rond de plant. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam van de plant ligt om rotten te voorkomen.

  De Tuinplanten gedijen het beste in neutrale tot lichtzure bodems. Het is aan te raden om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en zo nodig bij te sturen met kalk of turf. Dit zorgt voor een optimale groei en bloei van de planten.

  Vinca minor 'Argenteovariegata' is gevoelig voor bladluizen en spint. Om ongedierte te bestrijden, kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes worden ingezet. Daarnaast kan regelmatig controleren en handmatig verwijderen van ongedierte ook helpen de plant gezond te houden.

 • Omschrijving

  Vinca minor 'Argenteovariegata' is een bodembedekkende plant met groenblijvende bladeren die zijn versierd met witte en lichtgroene strepen. De bloemen zijn paarsblauw van kleur en verschijnen in het voorjaar en soms ook in de zomer. Deze plant is winterhard en gedijt goed in zowel zon als schaduw. Vinca minor 'Argenteovariegata' is ideaal voor het bedekken van kale grond onder bomen en struiken. Het vergt weinig onderhoud en is een populaire keuze voor tuinen en borders.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.