Vinca minor 'Aureovariegata'

Vinca

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Vinca minor 'Aureovariegata' er en jorddækkende plante med smukke gule og grønne blade. Planten blomstrer om foråret med små, blå blomster, der giver et charmerende udseende. Vinca minor 'Aureovariegata' trives godt i skygge og er velegnet til at dække nøgne pletter i haven. Planten er vintergrøn og kræver minimal vedligeholdelse, hvilket gør den til et ideelt valg for haveejere, der leder efter en nem jorddækker. Vinca minor 'Aureovariegata' tiltrækker også bier og sommerfugle, hvilket skaber en livlig og farverig have.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Vinca minor 'Aureovariegata' er en stedsegrøn plante. Planten beholder sine blade hele året, selv om vinteren. Det er et godt valg til en haveplante, der tilføjer farve og struktur til haven året rundt.

  Denne plante er hårdfør ned til omkring -15 grader Celsius. Det er vigtigt, at jorden er veldrænet for at undgå frostskader. Beskyttelse mod hård frost kan være nødvendig.

  Vinca minor 'Aureovariegata' er en let at vedligeholde haveplante. Den kræver lidt pleje og trives godt i både sol og skygge. Det er en stærk og robust plante, der vil give få problemer.

  Vinca minor 'Aureovariegata' har brug for cirka 30-40 cm plads til at sprede sig. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at vokse uden at kvæle andre planter. Det er en jorddækkeplante, der gerne spreder sig i haven.

  Ja, Vinca minor 'Aureovariegata' trives godt i skygge. Disse planter trives godt i områder med lidt sollys og kan trives godt under træer eller i skyggefulde bede. Det er vigtigt at sikre, at jorden er godt drænet for optimal vækst.

  De Vinca minor 'Aureovariegata' har et moderat vandbehov og bør vandes cirka 1-2 gange om ugen, afhængigt af vejrforholdene. Sørg for, at jorden altid forbliver let fugtig, men ikke for våd. Det er vigtigt ikke at overvande planten for at undgå rod råd.

  Ja, Vinca minor 'Aureovariegata' er en plante, der tiltrækker sommerfugle og bier. Blomsterne besøges regelmæssigt af disse insekter på grund af nektaren, de producerer. Det er et godt valg for haver, der ønsker at bidrage til biodiversiteten.

  Ja, denne plante er god for biodiversitet, fordi den tiltrækker bier med sine blomster og dermed sørger for bestøvning. Derudover giver den også skjulesteder for små dyr og insekter. At tilføje diversitet til haven kan øge biodiversiteten.

  Planten blomstrer i månederne april til juni, og blomstringen kan vare i flere uger til måneder.

  Ja, Vinca minor 'Aureovariegata' trives godt i fuld sol. Det er en stærk og robust haveplante, der trives godt i solrige forhold. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand i varmt vejr.

  Nej, denne plante er ikke spiselig. Det anbefales ikke at spise planter fra haven, medmindre de specifikt er dyrket som fødevareafgrøder. At spise denne plante kan føre til forgiftning.

  Ja, Vinca minor 'Aureovariegata' er lyddæmpende på grund af dens tætte vækst og blade, der absorberer lydbølger, hvilket reducerer støjniveauet i omgivelserne. Denne egenskab gør planten ideel til at skabe et roligt og fredeligt miljø i haven eller på altanen.

 • Vinca minor 'Aureovariegata' kan beskæres om foråret for at fremme væksten og bevare en kompakt form. Fjern døde eller beskadigede grene og beskær planten til den ønskede højde. Efter blomstringen kan planten beskæres let igen for at holde den sund.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især under tørre perioder. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men ikke for våd. Giv helst vand ved plantens base for at undgå skimmel.

  Vinca minor 'Aureovariegata' trives bedst i fugtig, godt drænet pottemuld. Sørg for, at jorden ikke bliver for våd for at undgå rodrot. Tilføj regelmæssigt gødning for at holde planten sund.

  De Vinca minor 'Aureovariegata' trives bedst i veldrænet jord med en gennemsnitlig til høj frugtbarhed. Det er vigtigt, at jorden forbliver fugtig, men ikke for våd for at undgå rodrot. Sørg for en pH-værdi mellem 5,5 og 7,5 for optimal vækst af denne haveplante.

  Planten trives bedst på en placering i halvskygge til skygge. Sørg for, at jorden er veldrænet og ikke for våd. Beskyt planten mod skarp eftermiddagssol.

  Det anbefales at beskytte denne plante mod frost om vinteren ved at bruge muld eller et beskyttende klæde. Sørg for en veldrænet jord for at undgå rodrot. Beskær eventuelle beskadigede dele om foråret.

  For at holde planten sund, er det vigtigt regelmæssigt at fjerne ukrudt og holde jorden fugtig. Derudover kan planten have gavn af årlig gødskning med organisk gødning. Beskær om foråret for at holde planten kompakt og fremme væksten.

  Vinca minor 'Aureovariegata' har brug for regelmæssig gødning for at forblive sund. Brug en universel gødning til blomstrende planter om foråret og sommeren. Overgødskning kan føre til for meget bladvækst og reduceret blomstring.

  Det anbefales at lægge muld omkring denne plante for at reducere ukrudt og holde jorden fugtig. Dette kan gøres med organisk materiale såsom kompost eller træflis. Sørg for, at muldlaget ikke er for tykt, og hold en lille afstand fra plantestængerne for at undgå råd.

  For haveplanter som Vinca minor 'Aureovariegata' er en jord med en let sur til neutral pH-værdi ideel. En pH-værdi mellem 6 og 7 anses generelt for gunstig for en sund vækst og blomstring af planten. Det er vigtigt regelmæssigt at teste jorden og eventuelt rette den med specifikke midler om nødvendigt.

  Planten er følsomme over for angreb fra snegle og bladlus. For at bekæmpe disse skadeinsekter kan der anvendes økologiske bekæmpelsesmidler eller naturlige fjender som marihøner. Regelmæssig inspektion og manuel fjernelse af angrebne blade kan også hjælpe med at forebygge skadedyr.

 • Beskrivelse

  Vinca minor 'Aureovariegata' er en jorddækkende plante med smukke gule og grønne blade. Planten blomstrer om foråret med små, blå blomster, der giver et charmerende udseende. Vinca minor 'Aureovariegata' trives godt i skygge og er velegnet til at dække nøgne pletter i haven. Planten er vintergrøn og kræver minimal vedligeholdelse, hvilket gør den til et ideelt valg for haveejere, der leder efter en nem jorddækker. Vinca minor 'Aureovariegata' tiltrækker også bier og sommerfugle, hvilket skaber en livlig og farverig have.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.