Weigela 'Nana Variegata'

Weigela

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Weigela 'Nana Variegata' er en kompakt voksende busk med brogede blade, der er cremegule og grønne striber. I løbet af foråret og sommeren producerer planten små klokkeformede lyserøde blomster, der tiltrækker sommerfugle. Denne plante er velegnet til både bede og containere og kan trives godt i sol til halvskygge. Weigela 'Nana Variegata' kræver regelmæssig beskæring for at bevare formen og fremme blomstringen. Alt i alt er denne plante en smuk tilføjelse til haven på grund af de iøjnefaldende blade og blomster.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Weigela 'Nana Variegata' er ikke en stedsegrøn plante. Denne plante mister sine blade om efteråret og forbliver bar i vintermånederne. Det er en løvfældende busk, der vil få nye blade om foråret.

  Planten 'Nana Variegata' er hårdfør ned til -15 grader Celsius og kan derfor tåle temmelig lave temperaturer. Det er vigtigt at beskytte planten godt under frostperioder.

  Ja, denne plante er generelt nem at passe. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand og at beskære den efter blomstringen. Sørg for tilstrækkeligt med lys og næringsstoffer for en sund vækst.

  Have i tankerne, at haveplanter generelt har brug for tilstrækkelig plads til at udvikle sig godt og vokse. For en sund vækst og blomstring er det vigtigt at sørge for tilstrækkelig afstand til andre planter og forhindringer. Når du planter, skal du tage højde for plantens endelige størrelse og give den nok plads til at folde sig helt ud.

  Planterne "Nana Variegata" trives bedst i fuld sol eller halvskygge. I skyggen vil planten blomstre mindre, og bladene kan miste deres smukke farver. Derfor anbefales det at placere planten et solrigt sted for optimal vækst.

  Haveplanten 'Nana Variegata' har brug for vand cirka 1-2 gange om ugen, afhængigt af vejrforholdene og jordfugtigheden. Det er vigtigt at lade jorden tørre lidt ud mellem vandingerne for at undgå råd på rødderne. Det bedste er at give planten vand om morgenen.

  Ja, Weigela 'Nana Variegata' er bestemt tiltrækkende for sommerfugle og bier på grund af de nektarfyldte blomster. Det er et populært valg til haver på grund af dets tiltrækningskraft på bestøvere. Det er en smuk tilføjelse til enhver have, der ønsker at tiltrække insekter.

  Ja, planter som Weigela 'Nana Variegata' kan bidrage til biodiversiteten i haven ved at tiltrække blomster, der tiltrækker bestøvere som bier og sommerfugle. Derudover kan de også tilbyde ly til forskellige insekter og små dyr. Det er helt sikkert godt for biodiversiteten i haven.

  Denne plante blomstrer fra maj til juni, og blomstringen kan vare op til fire uger.

  Ja, planten kan godt tåle fuld sol. Det er en stærk haveplante, der trives i solrige forhold. Sørg dog for tilstrækkeligt vand i tørre perioder.

  Nej, havenplanten Weigela 'Nana Variegata' er ikke spiselige. Det anbefales ikke at indtage bladene, blomsterne eller bærrene fra denne plante, da de kan være giftige for mennesker og dyr. Det er bedst at lade denne plante vokse udelukkende til dekorative formål i haven.

  Ja, som haveplante har denne plante nogle lyddæmpende egenskaber, men effekten er begrænset. Planter kan hjælpe med at absorbere lyd og skabe en lille reduktion af lydniveauerne i det miljø, hvor de vokser.

 • Beskær planten om foråret lige efter blomstringen. Fjern døde grene og tynd ud i busken for at give plads til lys og luft. Klip grenene til ca. 5-10 cm over jorden for en sund vækst.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, især i varme perioder. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men undgå at rødderne forbliver for længe våde. Giv helst vand om morgenen eller sent om aftenen.

  Brug en god kvalitets pottejord til denne plante, der er let og godt drænet. Sørg for, at pottejorden er næringsrig og har en god luftighed. Undgå jord, der er for kompakt, da det kan hæmme plantens vækst.

  Weigela 'Nana Variegata' trives bedst i godt drænet jord med en gennemsnitlig til høj frugtbarhed. Sørg for en jord med en neutral pH-værdi og undgå vandoverbelastning for at forhindre rodrot. At tilføje kompost eller organisk gødning kan forbedre jordkvaliteten.

  Planten trives bedst på en solrig til halvskygget placering. Sørg for en veldrænet og frugtbar jord. Beskyt planten mod hård vind og frost.

  For at beskytte planten mod frostskader om vinteren kan det være nyttigt at lægge et lag muld af blade eller halm omkring plantens basis. Derudover kan det være en god idé at beskytte planten med en jutesæk eller særligt frostbeskyttelsesdug. Sørg også for, at planten har fået tilstrækkeligt med vand, inden frosten sætter ind.

  Planten kræver regelmæssig beskæring om efteråret eller efter blomstring for at bevare formen. Sørg for tilstrækkeligt med vand og gødning i vækstsæsonen for optimal blomstring. Tjek regelmæssigt for sygdomme og skadedyr og behandl om nødvendigt.

  Haveplantene har brug for gødning med organiske gødninger om foråret. Brug en gødning, der er rig på kvælstof, fosfor og kalium for sund vækst og blomstring. Undgå at overgøde planten for at holde jorden i balance.

  Dæk planten med et lag organisk materiale for at holde på fugt og reducere ukrudtsvækst. Sørg for, at mulchen ikke ligger for tæt på stammen, for at undgå kvælning. Forny mulchlaget årligt for optimal vækst af planten.

  Havekulturer foretrækker en let sur til neutral jord. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere jordens surhedsgrad og om nødvendigt justere den med f.eks. tørv. En veldrænet jord er også afgørende for en sund vækst af planten.

  Det er vigtigt for haveplanter at regelmæssigt kontrollere for bladlus, trips og spindemider. Disse skadedyr kan forårsage skade på bladene og blomsterne. Skadedyrsbekæmpelse kan udføres med biologiske bekæmpelsesmidler eller ved at bruge rovdyr, såsom mariehøns, der spiser insekter.

 • Beskrivelse

  Weigela 'Nana Variegata' er en kompakt voksende busk med brogede blade, der er cremegule og grønne striber. I løbet af foråret og sommeren producerer planten små klokkeformede lyserøde blomster, der tiltrækker sommerfugle. Denne plante er velegnet til både bede og containere og kan trives godt i sol til halvskygge. Weigela 'Nana Variegata' kræver regelmæssig beskæring for at bevare formen og fremme blomstringen. Alt i alt er denne plante en smuk tilføjelse til haven på grund af de iøjnefaldende blade og blomster.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.