Weigela florida 'Forliis Purpureis'

Weigela

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Weigela florida 'Forliis Purpureis' is een struik die bekend staat om zijn prachtige paarse bladeren en roze bloemen. De bladeren van deze plant zijn smal en langwerpig van vorm, en hebben een dieprode tot paarse kleur. In het voorjaar bloeit de Weigela florida 'Forliis Purpureis' met trossen kleine, klokvormige roze bloemen die vlinders en bijen aantrekken. Deze plant is winterhard en kan goed gedijen in zowel zon als halfschaduw. Door zijn opvallende bladkleur en bloemen is de Weigela florida 'Forliis Purpureis' een mooie toevoeging aan elke tuin of borders.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. Het blad van deze plant zal in de herfst verkleuren en uiteindelijk afvallen. Het is een bladverliezende tuinplant.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij temperaturen lager dan -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te mulchen in de winter om deze te beschermen tegen vrieskou.

  Ja, de Weigela florida 'Forliis Purpureis' is over het algemeen gemakkelijk te onderhouden. Het is een sterke en gezonde plant die weinig verzorging nodig heeft. Regelmatig snoeien bevordert de bloei en vorm van de plant.

  Weigela florida 'Forliis Purpureis' heeft een ruimte nodig van ongeveer 1 tot 1,5 meter in de breedte en 1 tot 1,5 meter in de hoogte. Het is belangrijk om de plant voldoende ruimte te geven zodat deze zich goed kan ontwikkelen en bloeien. Zorg er ook voor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt.

  De Weigela florida 'Forliis Purpureis' groeit het beste in de volle zon of in lichte schaduw. In de volle schaduw kan de plant minder goed groeien en minder bloemen produceren. Het is daarom aan te raden om deze plant te plaatsen op een plek met voldoende zonlicht.

  De Weigela florida 'Forliis Purpureis' heeft gemiddeld eens per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond goed droog is voordat je opnieuw water geeft. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan dankzij de nectarrijke bloemen die het produceert. Hierdoor is het een goede keuze voor tuinen die willen bijdragen aan de biodiversiteit.

  "Weigela florida 'Forliis Purpureis' is een aantrekkelijke plant voor bijen en vlinders, en draagt dus bij aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast kunnen vogels zich voeden met de zaden van deze plant. Het is dus zeker een goede keuze voor biodiversiteit."

  De "Weigela florida 'Forliis Purpureis'" bloeit meestal in de maanden mei en juni. De bloeiperiode duurt ongeveer 4 tot 6 weken.

  Ja, deze plant kan over het algemeen goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige locatie. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes om uitdroging te voorkomen. Planten die van nature in de volle zon groeien, hebben meestal voldoende bescherming tegen de zon en hitte.

  Nee, de plant Weigela florida 'Forliis Purpureis' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die gewaardeerd wordt om zijn bloemen en bladeren. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren.

  Ja, Tuinplanten kunnen geluidsdempend zijn vanwege hun bladeren, takken en stelen die geluid kunnen absorberen. De mate waarin ze geluid dempen kan variëren afhankelijk van de grootte en dichtheid van de plant. Het plaatsen van meerdere Tuinplanten rondom je huis of tuin kan helpen om geluidsoverlast te verminderen.

 • Snoei deze plant na de bloei in juni door uitgebloeide bloemen en lange takken terug te knippen tot gewenste lengte. Verwijder ook dode of beschadigde takken. Eventuele vormsnoei kan in het vroege voorjaar worden uitgevoerd.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig, maar niet doorweekt blijft. Geef water aan de basis van de plant om schimmel- en ziekteproblemen te voorkomen.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet te nat. Gebruik eventueel een mix van potgrond en zand voor optimale groei.

  Tuinplanten zoals "Weigela florida 'Forliis Purpureis'" gedijen het beste in goed doorlatende en vochtige grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7 is ideaal voor deze plant.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor een goed doorlatende grond om wortelrot te voorkomen. Bescherm de plant tegen harde wind om schade aan de takken te voorkomen.

  Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld een dikke laag mulch of bladeren rond de wortels aan te brengen. Daarnaast kan het helpen om de plant tegen harde wind te beschermen door een beschutting te creëren. Sommige tuinders kiezen er ook voor om de plant in potten te verplaatsen naar een beschutte locatie tijdens de koudere maanden.

  De plant vereist weinig onderhoud en kan goed gedijen in de meeste tuinomstandigheden. Snoei indien nodig na de bloei om de vorm en grootte van de plant te behouden. Geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

  Tuinplanten zoals deze hebben baat bij een regelmatige bemesting met organische meststoffen tijdens het groeiseizoen. Gebruik bij voorkeur een meststof speciaal ontwikkeld voor bloeiende heesters om de bloei te stimuleren. Zorg ervoor dat de bemesting gelijkmatig verdeeld wordt rond de plant en niet direct tegen de stam.

  Mulch wordt aanbevolen voor deze plant om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organisch materiaal zoals boomschors of houtsnippers en breng een laag van 5-7,5 cm aan rond de basis van de plant. Vernieuw de mulchlaag jaarlijks in het voorjaar.

  De plant gedijt het beste in een bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Een pH-waarde van ongeveer 6,0 tot 7,0 wordt aanbevolen voor optimale groei en bloei. Een te zure of te alkalische bodem kan problemen met de gezondheid van de plant veroorzaken.

  Een effectieve manier om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten is door regelmatig de planten te inspecteren op tekenen van plagen en deze handmatig te verwijderen. Daarnaast kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes worden ingezet als biologische bestrijdingsmiddelen. Ook kan het gebruik van insecticiden als laatste redmiddel worden overwogen.

 • Omschrijving

  Weigela florida 'Forliis Purpureis' is een struik die bekend staat om zijn prachtige paarse bladeren en roze bloemen. De bladeren van deze plant zijn smal en langwerpig van vorm, en hebben een dieprode tot paarse kleur. In het voorjaar bloeit de Weigela florida 'Forliis Purpureis' met trossen kleine, klokvormige roze bloemen die vlinders en bijen aantrekken. Deze plant is winterhard en kan goed gedijen in zowel zon als halfschaduw. Door zijn opvallende bladkleur en bloemen is de Weigela florida 'Forliis Purpureis' een mooie toevoeging aan elke tuin of borders.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.