Weigela florida 'Suzanne'

Weigela

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Weigela florida 'Suzanne' is een compact groeiende sierheester met prachtige roze bloemen in de lente en soms ook in de zomer. De bladeren zijn ovaal en groen van kleur, wat zorgt voor een mooi contrast met de bloemen. Deze plant wordt ongeveer 1,5 meter hoog en breed en is geschikt voor zowel borders als in grote potten op het terras. 'Suzanne' is winterhard en is gemakkelijk te onderhouden door het verwijderen van dode bloemen en takken. Het is een mooie aanwinst voor elke tuin die op zoek is naar wat kleur en structuur.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, deze plant is niet groenblijvend. Het heeft bladeren die in de herfst van kleur veranderen en in de winter kunnen afvallen. Het is een bladverliezende plant.

  'Weigela florida 'Suzanne' is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Deze plant kan overleven in de Nederlandse winters zonder extra bescherming.'

  Ja, Weigela florida 'Suzanne' is makkelijk in onderhoud en vereist weinig verzorging. Het is een sterke en gezonde tuinplant die goed gedijt in de meeste bodemsoorten en standplaatsen. Regelmatig snoeien bevordert de bloei en vorm van de plant.

  Een Weigela florida 'Suzanne' heeft ongeveer een diameter van 1,5 tot 2 meter nodig om goed te kunnen groeien. Zorg er dus voor dat er voldoende ruimte is tussen andere planten en objecten. Plant de Weigela florida 'Suzanne' op een zonnige of halfschaduwrijke plek in de tuin.

  Tuinplanten zoals 'Suzanne' groeien het beste in de volle zon, maar kunnen ook goed gedijen in halfschaduw. Ze hebben echter wel wat zonlicht nodig om goed te kunnen bloeien en gezond te blijven. In volledige schaduw zal de groei en bloei van de plant waarschijnlijk beperkt zijn.

  Tuinplanten zoals deze hebben over het algemeen één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Het is belangrijk om de grond goed vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Water geven in de ochtend of avond is het beste om verdamping te minimaliseren.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend. Het trekt deze insecten aan vanwege de nectar die het produceert. Het kan een bijdrage leveren aan de biodiversiteit in de tuin.

  Ja, de plant Weigela florida 'Suzanne' trekt veel bestuivende insecten aan zoals bijen en vlinders, wat goed is voor de biodiversiteit. Het biedt ook schuilplaatsen voor kleinere dieren in de tuin. Over het algemeen dragen bloeiende tuinplanten bij aan de diversiteit van planten en dieren in een tuin.

  De plant bloeit in de maanden mei en juni. De bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige standplaats. Het is belangrijk dat de grond goed vochtig blijft tijdens droge periodes. Het regelmatig snoeien van de plant zorgt voor een gezonde groei en bloei.

  Nee, de plant is niet eetbaar en wordt voornamelijk gekweekt vanwege de aantrekkelijke bloemen en bladeren. Het consumeren van de bloemen, bladeren of andere delen van de plant wordt niet aanbevolen. Wees voorzichtig met het omgaan met de plant en vermijd inname.

  Ja, Weigela's staan bekend om hun dichte groei en dikke bladeren die geluid kunnen dempen. Het planten van meerdere Weigela's kan helpen om geluid te verminderen in uw tuin.

 • Het snoeien van deze plant dient jaarlijks te gebeuren direct na de bloei. Verwijder dode of beschadigde takken en snoei indien nodig om de vorm en grootte van de plant te behouden. Het is aan te raden om niet meer dan een derde van de plant terug te snoeien.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig blijft, maar niet te nat. Geef water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  Planten zoals Weigela florida 'Suzanne' gedijen het best in goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten en de planten voldoende water te geven. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, aangezien dit kan leiden tot wortelrot.

  Weigela florida 'Suzanne' heeft behoefte aan goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de grond niet te nat is, anders kan de plant gaan rotten. Voeg eventueel compost toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  Deze plant gedijt het beste in de volle zon tot halfschaduw. Zorg voor een goed doorlatende grond en bescherm de plant tegen harde wind. Vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen.

  Om vorstschade te voorkomen is het aan te raden om de plant in de winter af te dekken met een laag mulch of bladeren. Daarnaast kan een beschermende doek of jute doek gebruikt worden bij strenge vorst. Zorg er ook voor dat de plant voldoende water heeft gekregen voor de winterperiode.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder dode of beschadigde takken om de plant gezond te houden. Na de bloei kunnen oude en zwakke takken worden teruggesnoeid.

  Tuinplanten zoals Weigela florida 'Suzanne' kunnen in het voorjaar worden bemest met een speciale meststof voor bloeiende struiken. Het wordt aanbevolen om de plant regelmatig te bemesten om een gezonde groei en bloei te bevorderen. Overbemesting kan echter schade aanrichten, dus het is belangrijk om de aanbevolen hoeveelheid te volgen.

  Mulchen kan worden toegepast rond de basis van de plant om vocht vast te houden, onkruidgroei te verminderen en de bodemtemperatuur stabiel te houden. Gebruik organisch materiaal zoals compost, boomschors of bladeren als mulch. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam van de plant wordt gelegd.

  Tuinplanten zoals Weigela florida 'Suzanne' gedijen het beste in een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en eventueel bij te sturen met kalk of meststoffen. Een te zure of te basische bodem kan de groei en bloei van de plant belemmeren.

  Om ongedierte te voorkomen bij Tuinplanten zoals Weigela florida 'Suzanne', is het belangrijk om regelmatig de planten te inspecteren op luizen, spintmijten en bladluizen. Gebruik indien nodig insecticiden of andere natuurlijke bestrijdingsmiddelen om het ongedierte te verwijderen. Het is ook belangrijk om de planten gezond te houden door regelmatig water te geven en de juiste bemesting toe te dienen.

 • Omschrijving

  Weigela florida 'Suzanne' is een compact groeiende sierheester met prachtige roze bloemen in de lente en soms ook in de zomer. De bladeren zijn ovaal en groen van kleur, wat zorgt voor een mooi contrast met de bloemen. Deze plant wordt ongeveer 1,5 meter hoog en breed en is geschikt voor zowel borders als in grote potten op het terras. 'Suzanne' is winterhard en is gemakkelijk te onderhouden door het verwijderen van dode bloemen en takken. Het is een mooie aanwinst voor elke tuin die op zoek is naar wat kleur en structuur.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.