Weigela middendorffiana

Weigela

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Weigela middendorffiana is een bladverliezende struik die behoort tot de kamperfoeliefamilie. Deze plant staat bekend om zijn opvallende gele bloemen die in de lente bloeien en een aangename geur verspreiden. De bladeren van Weigela middendorffiana zijn langwerpig en donkergroen van kleur, wat zorgt voor een mooie achtergrond voor de felgele bloemen. De struik kan een hoogte bereiken van ongeveer 2 tot 3 meter en gedijt goed in de volle zon tot halfschaduw. Weigela middendorffiana is een populaire tuinplant vanwege zijn mooie bloemen en eenvoudige verzorging.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant Weigela middendorffiana is niet groenblijvend. Tuinplanten hebben meestal bladeren die verwelken of afvallen in de winter.

  Weigela middendorffiana is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant goed te beschermen bij strengere vorst. Deze tuinplant kan temperaturen onder nul goed verdragen.

  Weigela middendorffiana is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is een sterke en winterharde tuinplant die goed gedijt in de meeste bodemsoorten. Regelmatig snoeien bevordert de gezondheid en bloei van de plant.

  Weigela middendorffiana heeft voldoende ruimte nodig om te groeien en zich te ontwikkelen. Zorg voor een plek in de tuin waar de plant niet wordt belemmerd door andere planten of structuren. Houd rekening met de grootte van de volwassen plant bij het planten.

  Weigela middendorffiana groeit het beste in de volle zon tot lichte schaduw. In volledige schaduw kan de groei belemmerd worden en kunnen er minder bloemen verschijnen. Zorg voor voldoende zonlicht om de plant gezond te houden.

  Tuinplanten zoals deze hebben over het algemeen één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodem. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die nectar produceren. Het is een mooie toevoeging aan een tuin om deze nuttige insecten te lokken.

  Ja, de bloemen van deze plant trekken bestuivers zoals bijen en vlinders aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast kan de plant ook dienen als schuilplaats voor kleine dieren. Het is dus zeker een positieve bijdrage voor de biodiversiteit.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden mei en juni en de bloei kan een paar weken duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige locatie. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de plant voldoende water krijgt bij warm weer. Planten die in de volle zon staan, hebben vaak een intensere bloei.

  Nee, de bloemen en bladeren van de plant zijn niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om deze plant in voedselbereiding te gebruiken. Het is beter om deze plant puur decoratief te houden.

  Ja, de tuinplant is geluidsdempend vanwege zijn dichte bladeren en takstructuur. Het kan helpen om het geluid in de tuin te absorberen en te verminderen.

 • Deze plant kan het beste na de bloei gesnoeid worden, om de vorm te behouden en nieuwe scheuten te stimuleren. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de uitgebloeide bloemen weg. Eventueel kan de plant ook in het voorjaar licht gesnoeid worden om de groei te bevorderen.

  Geef deze plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig is maar niet doorweekt. Vermijd dat de wortels constant in water staan, dit kan leiden tot wortelrot.

  De plant groeit het beste in goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond altijd vochtig blijft, maar niet drassig. Gebruik bij voorkeur potgrond speciaal voor tuinplanten.

  De plant gedijt het beste in vruchtbare, goed doorlatende grond met een neutrale pH. Zorg voor voldoende vochtigheid in de bodem, maar vermijd wateroverlast. Een regelmatige toevoer van voedingsstoffen zal de gezondheid en bloei van de plant bevorderen.

  Deze plant gedijt het beste in de volle zon of halfschaduw op een goed doorlatende bodem. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en te bloeien. Vermijd te natte grond, omdat dit wortelrot kan veroorzaken.

  In de winter kan het raadzaam zijn om de plant te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld mulch aan te brengen rond de wortels. Ook kunt u overwegen om de plant af te dekken met een speciale winterhoes of vliesdoek. Zorg er daarnaast voor dat de plant voldoende vochtig blijft, maar vermijd stilstaand water.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en kan goed tegen snoei. Snoei de plant na de bloei om de vorm en bloei te bevorderen. Verwijder regelmatig dode takken en mest de plant in het voorjaar.

  Tuinplanten zoals deze hebben in het voorjaar en de zomer behoefte aan een algemene meststof voor bloeiende planten. Het is aan te raden om de planten regelmatig te bemesten, maar pas op met overbemesting om schade te voorkomen. Houd de grond vochtig nadat je de planten hebt bemest.

  Mulch de plant met een laag organisch materiaal zoals compost of boomschors om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet tegen de stam van de plant komt om rotting te voorkomen. Vernieuw de mulchlaag jaarlijks in het voorjaar voor optimale groei en bloei.

  De Tuinplanten heeft een voorkeur voor een neutrale tot licht zure bodem. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem te controleren voordat je de plant in de tuin plant. Een pH-waarde tussen de 6 en 7 is ideaal voor de gezonde groei van deze plant.

  Als tuinplant kan deze soort gevoelig zijn voor bladluizen, spintmijten en rupsen. Om ongedierte te bestrijden kan gebruik worden gemaakt van milieuvriendelijke methoden zoals het afspoelen van de plant met water of het inzetten van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes. Chemische bestrijdingsmiddelen kunnen ook effectief zijn, maar dienen met voorzorg te worden gebruikt om schade aan andere organismen te voorkomen.

 • Omschrijving

  Weigela middendorffiana is een bladverliezende struik die behoort tot de kamperfoeliefamilie. Deze plant staat bekend om zijn opvallende gele bloemen die in de lente bloeien en een aangename geur verspreiden. De bladeren van Weigela middendorffiana zijn langwerpig en donkergroen van kleur, wat zorgt voor een mooie achtergrond voor de felgele bloemen. De struik kan een hoogte bereiken van ongeveer 2 tot 3 meter en gedijt goed in de volle zon tot halfschaduw. Weigela middendorffiana is een populaire tuinplant vanwege zijn mooie bloemen en eenvoudige verzorging.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.