Weigela 'Boskoop Glory'

Weigela

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Weigela 'Boskoop Glory' is een prachtige sierheester met opvallende karmijnrode bloemen. De bloemen bloeien in de lente en trekken vlinders en bijen aan. De bladeren van de plant zijn groen en ovaalvormig. 'S Boskoop Glory' is een winterharde plant die goed gedijt in de zon of halfschaduw. Deze weigela kan uitgroeien tot een hoogte van 1,5 tot 2 meter en is een mooie aanvulling voor elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en zal zijn bladeren verliezen in de herfst. Weigela 'Boskoop Glory' is een bladverliezende plant die in de lente en zomer bloeit met mooie bloemen.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15°C. Het is aan te raden om de plant te beschermen tijdens extreme vorst. Deze plant kan goed overwinteren in de tuin.

  Weigela 'Boskoop Glory' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het vereist weinig snoei en kan goed gedijen in de meeste bodemsoorten. Regelmatig water geven en bemesten zal de plant helpen gezond te blijven.

  De plant heeft ruimte nodig om te groeien, ongeveer 1 tot 1,5 meter breed en hoog. Zorg voor voldoende licht en lucht om de plant gezond te houden. Plant de struik op een plek waar hij zich vrij kan ontwikkelen zonder belemmeringen van andere planten.

  Weigela 'Boskoop Glory' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de plant minder goed groeien en bloeien. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen voor het beste resultaat.

  Tuinplanten hebben over het algemeen maar één keer per week water nodig, tenzij het extreem warm en droog is. Het is belangrijk dat de grond ook tussen de gietbeurten door een beetje kan opdrogen om wortelrot te voorkomen. Houd de grond vochtig, maar niet doorweekt.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar in de bloemen. Het is een mooie toevoeging aan de tuin als je van deze dieren wilt genieten.

  Weigela 'Boskoop Glory' trekt vlinders en bijen aan, waardoor het bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Het biedt ook schuilplaatsen en voedsel voor kleine dieren zoals vogels. Het is een mooie toevoeging aan de tuin om de biodiversiteit te vergroten.

  Weigela 'Boskoop Glory' bloeit in de maanden mei en juni. De bloeiperiode duurt zo'n 4 tot 6 weken.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en zal het goed doen op een zonnige locatie in de tuin. Het is belangrijk om de plant bij warm weer voldoende water te geven om uitdroging te voorkomen. Het is ook aan te raden om de plant te voorzien van mulch om de grond vochtig te houden.

  Nee, de bladeren en bloemen van deze plant zijn niet eetbaar voor mensen. Het is belangrijk om enkel voedsel te consumeren dat bedoeld is voor menselijke consumptie om gezondheidsrisico's te vermijden. Wees altijd voorzichtig met planten in de tuin en zorg ervoor dat ze veilig zijn om te eten.

  Ja, tuinplanten zoals "Weigela 'Boskoop Glory'" kunnen bijdragen aan het dempen van geluid in de tuin door de bladeren en stengels geluidsgolven te absorberen. Het effect van geluidsdemping hangt af van de dichtheid en het volume van de plant. Planten kunnen een natuurlijke barrière vormen die geluid absorbeert en weerkaatst.

 • Snoei de plant in het voorjaar direct na de bloei om de vorm en de bloei te bevorderen. Verwijder dode, zieke of beschadigde takken en dun de struik uit om licht en lucht door te laten. Een lichte snoei in de zomer kan ook nodig zijn om de plant compact te houden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt maar ook niet te nat wordt. Geef bij voorkeur water bij de wortels en niet op de bladeren.

  De plant doet het goed in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, zodat de wortels niet gaan rotten. Geef de plant regelmatig water en voeg voor een goede groei meststoffen toe in het groeiseizoen.

  Goede drainage en een vruchtbare, vochtige bodem zijn ideaal voor deze plant. De bodem moet goed doorlatend zijn en een neutrale zuurgraad hebben. Verrijk de bodem met compost voor optimale groei en bloei.

  De plant gedijt het beste in een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor een goed doorlatende grond die niet te nat is. Bescherm de plant tegen harde wind.

  Zorg voor mulch rond de wortels en bedek de plant met een laagje bladeren of stro om vorstschade te voorkomen. Bescherm de plant bij strenge vorst door er een jute doek over te leggen. Snoei de plant pas na de winter om de vorstgevoelige toppen te beschermen.

  De plant moet jaarlijks gesnoeid worden na de bloei. Geef regelmatig water tijdens droge periodes. Voeg af en toe organische mest toe voor een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals deze hebben behoefte aan regelmatige bemesting om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een bemesting speciaal voor bloeiende planten om de groei te bevorderen en bloemen te stimuleren. Bemest de plant in het voorjaar en eventueel nog een keer tijdens het groeiseizoen voor het beste resultaat.

  Mulch is een laag organisch materiaal zoals boomschors of compost die rond de plant wordt gelegd om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de grond te voeden. Het helpt ook om de wortels van de plant te beschermen tegen extreme temperaturen en vorst. Bij het mulchen is het belangrijk om een laag van ongeveer 5-10 cm dik aan te brengen en deze jaarlijks te vernieuwen.

  De plant gedijt het beste in een licht zure tot neutrale bodem. Een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,0 is ideaal voor een goede groei en bloei. Zorg ervoor dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde ontwikkeling van de plant.

  Bij het voorkomen van ongedierte is het belangrijk om de plant regelmatig te controleren op luizen, spint en bladluizen. Om ongedierte te bestrijden kun je gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen of natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes. Voorkom overmatig water geven om schimmel en rotting tegen te gaan.

 • Omschrijving

  Weigela 'Boskoop Glory' is een prachtige sierheester met opvallende karmijnrode bloemen. De bloemen bloeien in de lente en trekken vlinders en bijen aan. De bladeren van de plant zijn groen en ovaalvormig. 'S Boskoop Glory' is een winterharde plant die goed gedijt in de zon of halfschaduw. Deze weigela kan uitgroeien tot een hoogte van 1,5 tot 2 meter en is een mooie aanvulling voor elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.