Weigela 'Evita'

Weigela

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Weigela 'Evita' is een prachtige struik met een compacte groei en een opgaande vorm. De bladeren zijn ovaalvormig en groen van kleur. In het voorjaar bloeit de plant met trompetvormige bloemen in een mooie roze kleur. 'Evita' trekt vlinders en bijen aan en is een echte eyecatcher in de tuin. Deze Weigela houdt van een standplaats in de volle zon of halfschaduw en gedijt goed in goed doorlatende, vruchtbare grond.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een bladverliezende plant die in het voorjaar weer nieuwe bladeren krijgt.

  'De weigela' is winterhard tot -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant in de winter goed te beschermen tegen vorst. Ze kan het beste op een beschutte plek in de tuin geplant worden.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig zorg. Regelmatig snoeien voor vormbehoud is voldoende. De plant gedijt goed in de meeste bodemsoorten en heeft weinig last van ziektes of plagen.

  Weigela 'Evita' heeft voldoende ruimte nodig om te kunnen groeien en bloeien. Het is belangrijk om de plant genoeg ruimte te geven zodat hij zich goed kan ontwikkelen. Houd rekening met een minimale afstand van ongeveer 1,5 tot 2 meter tot andere planten.

  Weigela's groeien het beste in de volle zon tot lichte schaduw. In te diepe schaduw kunnen ze minder goed groeien en bloeien. Kies daarom een plekje uit waar de plant voldoende zonlicht krijgt.

  Tuinplanten zoals Weigela 'Evita' hebben over het algemeen ongeveer één keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemvochtigheid. Het is belangrijk om de grond goed te laten opdrogen tussen het water geven, om wortelrot te voorkomen. Geef bij droge periodes extra water.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend en zal deze insecten aantrekken naar de tuin. Het is een goede keuze voor tuiniers die graag meer biodiversiteit willen bevorderen in hun tuin.

  Weigela planten trekken bijen en vlinders aan met hun nectarrijke bloemen, waardoor ze een bijdrage leveren aan de biodiversiteit in de tuin. Ze bieden ook beschutting en nestelplekken voor kleine dieren en vogels, wat de diversiteit aan fauna kan verhogen. Hun bladeren en bloemen dragen bij aan de kringloop van voedingsstoffen in de bodem, wat gunstig is voor de algehele gezondheid van de tuin.

  De plant bloeit in de maanden mei en juni. De bloeiperiode duurt ongeveer 3 tot 4 weken.

  De Tuinplanten zoals de Weigela 'Evita' kunnen over het algemeen goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes en de grond goed vochtig te houden. Zorg voor een beschutte plek als de zon te fel is.

  Nee, de plant is niet eetbaar en bevat giftige stoffen voor consumptie. Het wordt niet aanbevolen om delen van de plant te eten. Het is het beste om de plant te bewonderen in de tuin zonder ervan te eten.

  Tuinplanten in het algemeen hebben beperkte geluidsdempende eigenschappen door hun bladeren en stelen, maar kunnen enige demping bieden. Het effect is echter klein in vergelijking met speciale geluidswerende materialen. Weigela 'Evita' zal dus niet significant bijdragen aan geluidsdemping in de tuin.

 • Snoei de plant na de bloei om de vorm en compactheid te behouden. Knip uitgebloeide bloemen en overhangende takken weg. Verwijder ook dode, zieke of beschadigde takken.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt, maar ook niet te nat wordt. Geef bij voorkeur water aan de voet van de plant om bladziektes te voorkomen.

  De Tuinplantenpotgrond is geschikt voor deze plantensoort. Zorg voor een goede drainage en regelmatig water geven. Bemest de plant in het voorjaar voor een gezonde groei.

  Weigela 'Evita' gedijt het beste in goed doorlatende grond die vochtig blijft maar niet te nat. Een humusrijke bodem is ideaal voor deze plant. Zorg ervoor dat de bodem een neutrale tot licht zure pH heeft voor optimale groei.

  Deze Tuinplant gedijt het best op een zonnige plek of in halfschaduw. Zorg voor goed doorlatende grond, rijk aan voedingsstoffen. Bescherm de plant tegen harde wind om beschadiging van de bladeren te voorkomen.

  Tuinplanten hebben over het algemeen weinig winterbescherming nodig, maar het kan geen kwaad om mulch rond de basis van de plant aan te brengen om de wortels te beschermen tegen vorst. Bij extreme kou kan het helpen om de plant af te dekken met een doek of vlies. Snoei de plant pas na de winter om vorstschade te voorkomen.

  Snoei de plant na de bloei om de vorm te behouden en nieuwe groei te stimuleren. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Bemest de plant in het voorjaar met organische meststoffen voor een gezonde groei.

  Tuinplanten hebben over het algemeen behoefte aan regelmatige bemesting om gezond te groeien en bloeien. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en eventueel nogmaals in de zomer. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering.

  Mulchen is gunstig voor tuinplanten, aangezien het de bodemtemperatuur reguleert, vocht vasthoudt en onkruidgroei vermindert. Gebruik organisch materiaal zoals compost, stro of boomschors als mulch. Breng een laag van 5-10 cm aan rond de plant, maar houd de mulch weg van de stam om schimmel- en rotproblemen te voorkomen.

  De ideale zuurgraad voor de bodem van Tuinplanten ligt tussen de pH-waarden 6,0 en 7,0. Een lichtzure tot neutrale bodem zorgt voor een gezonde groei en bloei van Tuinplanten. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te meten en indien nodig te corrigeren met kalk of zwavel.

  Voor de Tuinplanten categorie, om ongedierte te bestrijden, kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen worden ingezet. Ook kan regelmatig inspectie van de plant helpen om ongedierte snel te detecteren en te bestrijden. Het gebruik van biologische bestrijdingsmiddelen kan ook effectief zijn bij het bestrijden van ongedierte op tuinplanten.

 • Omschrijving

  Weigela 'Evita' is een prachtige struik met een compacte groei en een opgaande vorm. De bladeren zijn ovaalvormig en groen van kleur. In het voorjaar bloeit de plant met trompetvormige bloemen in een mooie roze kleur. 'Evita' trekt vlinders en bijen aan en is een echte eyecatcher in de tuin. Deze Weigela houdt van een standplaats in de volle zon of halfschaduw en gedijt goed in goed doorlatende, vruchtbare grond.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.