Wisteria floribunda

Wisteria

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Wisteria floribunda, ook wel Japanse blauwe regen genoemd, is een klimplant met prachtige hangende trossen van geurige paarse bloemen. De bloemen bloeien in het voorjaar en trekken bijen en vlinders aan. De plant kan indrukwekkende lengtes bereiken en is ideaal voor het bedekken van pergola's of muren. Wisteria floribunda gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Voor een overvloedige bloei is het belangrijk om de plant jaarlijks te snoeien.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, deze plant is niet groenblijvend. In de winter verliest hij zijn bladeren. Wisteria floribunda is een bladverliezende plant.

  Wisteria floribunda is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorst. Het best is om de plant op een beschutte plek te planten en eventueel extra bescherming te bieden in de vorm van mulch of een beschermhoes.

  De Wisteria floribunda is over het algemeen makkelijk in onderhoud en kan goed groeien in verschillende bodemsoorten. Het is belangrijk om de plant regelmatig te snoeien om overmatige groei te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht en water krijgt.

  De plant heeft veel ruimte nodig om te groeien, minimaal 4 meter in de hoogte en 8 meter in de breedte. Het is belangrijk om de plant voldoende ruimte te geven zodat hij zich goed kan ontwikkelen en bloeien. Zorg ervoor dat de omgeving voldoende licht, lucht en water krijgt om optimaal te kunnen groeien.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of gedeeltelijke schaduw. Hij kan minder goed gedijen in de volledige schaduw. Zorg dus voor voldoende licht voor een optimale groei.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Ja, Wisteria floribunda heeft bloemen die vlinders en bijen aantrekken vanwege hun nectar en kleurrijke bloemblaadjes. Het is een populaire keuze voor tuinen vanwege de aantrekkingskracht op bestuivers. Het kan een mooie toevoeging zijn aan een vlindertuin.

  Ja, Wisteria floribunda trekt verschillende bestuivers aan, zoals bijen en vlinders. Hierdoor draagt het bij aan de biodiversiteit in de tuin. Het biedt ook schuilplaatsen voor kleine dieren zoals vogels.

  De plant bloeit in de maanden mei en juni en de bloei duurt ongeveer drie tot vier weken.

  De plant kan goed tegen de volle zon staan. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven wanneer deze in de volle zon staat. Plaats de plant op een beschutte plek als het erg warm is.

  Nee, de bloemen en zaden van deze plant zijn giftig voor consumptie. Het wordt afgeraden om delen van de plant te eten. Het is belangrijk om de plant buiten het bereik van kinderen en huisdieren te houden.

  Ja, de plant staat bekend om het absorberen van geluid en kan helpen bij het verminderen van geluidsoverlast in de tuin. De bladeren en bloemen kunnen dienen als natuurlijke geluidsdempers. Het plaatsen van de plant rondom een tuin of terras kan zorgen voor een rustige en ontspannen omgeving.

 • Het snoeien van deze klimplant kan het beste twee keer per jaar gebeuren, in juli en februari. Verwijder dode of zieke takken en knip de zijscheuten terug tot 2 tot 3 knoppen. Let op dat de plant genoeg ruimte heeft om te groeien en te bloeien.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Geef de plant bij voorkeur 's ochtends water om schimmelvorming te voorkomen.

  De Tuinplanten die bekend staat om zijn prachtige bloemen heeft vochtige en goed doorlatende potgrond nodig om gezond te blijven. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig te controleren en de plant water te geven wanneer de grond droog aanvoelt. Een goede kwaliteit potgrond met voedingsstoffen zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

  De Tuinplanten heeft een voorkeur voor goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig is, maar niet te nat. Voeg eventueel compost toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  Deze plant groeit het best in de volle zon of halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  Om de plant te beschermen tijdens de winter, kan je een laag mulch rond de basis aanbrengen. Zorg ervoor dat de plant goed gesnoeid is voordat de koudere temperaturen aanbreken. Als de plant in een pot staat, is het aan te raden deze naar een beschutte locatie te verplaatsen.

  Snoei de plant elk jaar na de bloei om de groei in toom te houden en meer bloemen te bevorderen. Zorg voor goede ondersteuning, zoals een stevige pergola of trellis, om de klimmende groei te ondersteunen. Geef regelmatig water en voeding voor een gezonde groei en bloei.

  Tuinplanten zoals deze hebben baat bij een bemesting met organische meststoffen in het vroege voorjaar. Vermijd hierbij te veel stikstofrijke meststoffen om overmatige bladgroei te voorkomen. Een goede balans van voedingsstoffen zal helpen bij het stimuleren van gezonde bloei.

  Mulch rond de basis van deze plant houdt de grond vochtig en voorkomt dat onkruid groeit. Het kan ook bijdragen aan het behoud van een constante bodemtemperatuur, wat gunstig is voor de groei en bloei van de plant. Gebruik organisch materiaal zoals compost of houtsnippers als mulch voor het beste resultaat.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor deze plant valt tussen de 6,5 en 7,5 op de pH-schaal. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te testen en indien nodig de zuurgraad aan te passen met geschikte producten. Het is aan te raden om de plant te planten in goed doorlatende grond om wortelrot te voorkomen.

  Om ongedierte bij deze plant te voorkomen, is het belangrijk om regelmatig de bladeren en bloemen te controleren op insecten. Het is aan te raden om bij de eerste tekenen van ongedierte een milieuvriendelijke insectenspray te gebruiken. Daarnaast kan het helpen om de plant gezond en sterk te houden door regelmatig water te geven en voldoende voedingsstoffen toe te dienen.

 • Omschrijving

  Wisteria floribunda, ook wel Japanse blauwe regen genoemd, is een klimplant met prachtige hangende trossen van geurige paarse bloemen. De bloemen bloeien in het voorjaar en trekken bijen en vlinders aan. De plant kan indrukwekkende lengtes bereiken en is ideaal voor het bedekken van pergola's of muren. Wisteria floribunda gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Voor een overvloedige bloei is het belangrijk om de plant jaarlijks te snoeien.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.