Wisteria floribunda 'Lawrence'

Wisteria

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Wisteria floribunda 'Lawrence' is een prachtige klimplant met hangende trossen geurige paarse bloemen. Deze plant bloeit in de lente en trekt veel bijen en vlinders aan. De 'Lawrence' variant groeit snel en kan een hoogte bereiken van 5 tot 7 meter. Hij gedijt het beste in de volle zon en heeft een goed doorlatende grond nodig. Deze plant wordt vaak gebruikt als decoratieve klimplant tegen muren, pergola's of bogen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een bladverliezende tuinplant.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant op een beschutte plek te planten en eventueel te beschermen tijdens strenge vorst. Na de winter zal de plant weer uitlopen en bloeien.

  De Wisteria floribunda 'Lawrence' is relatief makkelijk in onderhoud. Het vereist regelmatig snoeien om de groei onder controle te houden en bloeit het best in de volle zon. Zorg ook voor voldoende water en voeding voor een gezonde groei.

  De Wisteria floribunda 'Lawrence' heeft behoefte aan een ruime en goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en zich te ontwikkelen. Een plek in de volle zon of halfschaduw is ideaal voor een gezonde groei.

  De Wisteria floribunda 'Lawrence' groeit het beste op een plek met veel zonlicht. Het is aan te raden om de plant minstens 6 uur per dag in de zon te zetten voor optimale groei. In de schaduw zal de plant waarschijnlijk minder goed groeien en bloeien.

  Wisteria heeft regelmatig water nodig tijdens de eerste groeiseizoenen, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. In de zomer kan het nodig zijn om meerdere keren per week water te geven.

  Ja, de Wisteria floribunda 'Lawrence' trekt vlinders en bijen aan vanwege zijn bloemen die rijk zijn aan nectar en geurig zijn. Het kan helpen bij het bevorderen van de bestuiving in de tuin en het aantrekken van nuttige insecten. Het is een mooie toevoeging aan de tuin om te genieten van de bloemen en het leven dat het aantrekt.

  De plant Wisteria floribunda 'Lawrence' trekt bestuivers aan zoals bijen en vlinders, wat kan bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin. Het biedt schaduw en beschutting voor insecten en kleine dieren. Door de bloeiende bloemen kan het een bron van voeding zijn voor verschillende soorten dieren.

  De plant bloeit in de maanden mei en juni en de bloei kan tot ongeveer twee weken duren.

  De Wisteria floribunda 'Lawrence' kan goed tegen de volle zon. Het is een sterke plant die goed gedijt in zonnige omstandigheden. Zorg wel voor voldoende vocht in de grond.

  Nee, de bloemen en zaden van de Wisteria plant zijn giftig bij inslikken. Het is niet veilig om deze plant te eten. Het wordt aanbevolen om de plant buiten het bereik van kinderen en huisdieren te houden.

  Ja, de Wisteria floribunda 'Lawrence' kan een geluidsdempend effect hebben door het bladerdek en groeiende takken. Het kan helpen om omgevingsgeluiden te verminderen, vooral wanneer geplant in grotere aantallen of als haag. Het is echter niet zo effectief als speciale geluidsisolerende materialen.

 • Wisteria floribunda 'Lawrence' moet twee keer per jaar worden gesnoeid om de groei en de bloei te bevorderen. Snoei in de zomer na de bloei de takken terug tot ongeveer 15 cm van de hoofdtak. In de winter kunt u de takken nog verder terugsnoeien om de vorm van de plant te behouden.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig is maar niet te drassig. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant en vermijd dat de bladeren nat worden om schimmelziektes te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk dat de grond licht zuur tot neutraal is. Regelmatig water geven en zorgen voor voldoende afwatering is essentieel voor gezonde groei.

  De bodemkwaliteit voor de plant moet goed doorlatend zijn en licht zuur tot neutraal. Zorg ervoor dat de grond voldoende voedingsstoffen bevat en niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om organisch materiaal zoals compost toe te voegen voor een gezonde groei.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige locatie met goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant beschermd wordt tegen harde wind en vorst. Geschikt voor in de tuin of op het balkon.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door mulch of een beschermhoes te gebruiken. Zorg ervoor dat de plant goed is ingepakt om bevriezing te voorkomen. Het is ook raadzaam om de plant op een beschutte plek te zetten tijdens koude periodes.

  - Zorg voor een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. - Geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. - Snoei na de bloei om de plant in vorm te houden en te voorkomen dat hij te groot wordt.

  Tuinplanten hebben over het algemeen behoefte aan regelmatige bemesting om gezond te blijven en goed te groeien. Het is aan te raden om organische meststoffen te gebruiken die geleidelijk voedingsstoffen afgeven. Bemest de planten in het voorjaar en indien nodig nogmaals in de zomer.

  Mulchen is nuttig voor tuinplanten omdat het de grond beschermt tegen extreme temperaturen, vocht vasthoudt en onkruidgroei onderdrukt. Door regelmatig mulch toe te voegen rondom de planten, kan de gezondheid en groei bevorderd worden. Het is belangrijk om organisch materiaal zoals bladeren, schors of compost te gebruiken als mulch.

  De optimale zuurgraad van de bodem voor de Wisteria is neutraal tot licht zuur. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem goed doorlatend is. Het regelmatig testen van de pH-waarde van de bodem kan helpen om de juiste omstandigheden te handhaven voor deze plant.

  Het is belangrijk om regelmatig de plant te inspecteren op ongedierte, zoals bladluizen of spint. Deze plagen kunnen worden bestreden met natuurlijke middelen zoals neemolie of zeepwater. Zorg voor een goede luchtcirculatie rondom de plant en vermijd overmatig vocht om ongedierte te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Wisteria floribunda 'Lawrence' is een prachtige klimplant met hangende trossen geurige paarse bloemen. Deze plant bloeit in de lente en trekt veel bijen en vlinders aan. De 'Lawrence' variant groeit snel en kan een hoogte bereiken van 5 tot 7 meter. Hij gedijt het beste in de volle zon en heeft een goed doorlatende grond nodig. Deze plant wordt vaak gebruikt als decoratieve klimplant tegen muren, pergola's of bogen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.