Wisteria floribunda 'Honbeni'

Wisteria

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Wisteria floribunda 'Honbeni' is een prachtige klimplant met lange, hangende trossen van roze bloemen. Deze plant bloeit in de lente en trekt vlinders en bijen aan. De bladeren van 'Honbeni' zijn frisgroen van kleur en geven een mooie achtergrond voor de bloemen. Het is een sterke en winterharde plant die goed gedijt in de zon of halfschaduw. Deze Wisteria soort is een aanwinst voor elke tuin en kan ook als eyecatcher dienen op een pergola of langs een muur.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend, wat betekent dat hij zijn bladeren verliest in de herfst en winter. Het is een bladverliezende plant die in de lente en zomer bloeit met prachtige roze bloemen. Deze plant behoort tot de tuinplanten categorie.

  De plant is winterhard tot -15 graden Celsius. Het is belangrijk om hem te beschermen tegen strenge vorst door bijvoorbeeld te mulchen of te beschermen met vliesdoek. In strenge winters kan het nodig zijn extra maatregelen te nemen om de plant te beschermen.

  Wisteria floribunda 'Honbeni' staat bekend als een plant die redelijk makkelijk in onderhoud is. Deze tuinplant heeft niet veel speciale zorg nodig en is over het algemeen vrij eenvoudig te onderhouden. Het is belangrijk om de plant regelmatig te snoeien om de groei onder controle te houden.

  Wisteria's hebben veel ruimte nodig om te groeien en zich te ontwikkelen. Ze kunnen tot wel 10 meter hoog worden en hebben een stevige ondersteuning nodig. Zorg dus voor voldoende ruimte in de tuin voor deze klimplant.

  De Wisteria floribunda 'Honbeni' groeit het beste op een zonnige plek, in de schaduw kan de groei verminderen. Het is aan te raden om deze plant te planten op een plek met minstens 6 uur direct zonlicht per dag voor optimale groei. Planten in de schaduw kan resulteren in minder bloei en groei van de plant.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Over het algemeen hebben deze planten ongeveer 1-2 keer per week water nodig.

  Ja, de bloemen van deze plant zijn aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege hun overvloedige nectarproductie en zoete geur. Het is een goede keuze voor tuiniers die graag biodiversiteit in hun tuin willen bevorderen.

  Ja, als bloeiende klimplant trekt Wisteria floribunda 'Honbeni' bestuivende insecten aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast biedt de plant ook schuilplaatsen voor kleine dieren. Het is dus een positieve toevoeging voor de biodiversiteit.

  De plant bloeit meestal in de maanden mei en juni. De bloei kan duren van ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen volle zon en heeft veel zonlicht nodig om goed te groeien. Zorg wel voor voldoende water om uitdroging te voorkomen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten voor een gezonde groei.

  Nee, de bloemen en zaden van de Wisteria floribunda 'Honbeni' zijn giftig bij inname. Het is niet veilig om deze plant te eten. Het wordt aangeraden om kinderen en huisdieren weg te houden van de plant.

  Ja, Wisteria floribunda 'Honbeni' heeft een dichte en weelderige groeiwijze waardoor het geluid kan absorberen en dempen in de omgeving. Het bladerdek van de plant kan helpen om geluidsgolven te absorberen en verstrooien. Het kan daarom een bijdrage leveren aan het verminderen van omgevingsgeluid in de tuin.

 • Om een gezonde groei en bloei te bevorderen is het belangrijk om de plant jaarlijks te snoeien. Snoei in de late winter of vroege lente, voordat de plant begint uit te lopen. Verwijder dunne en zwakke takken en snoei de rest van de takken terug tot ongeveer 30 cm vanaf de hoofdtak.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt maar vermijd dat de wortels te nat staan. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant en niet op de bladeren.

  Voor tuinplanten zoals deze is het belangrijk om gebruik te maken van goed doorlatende potgrond. Hierdoor krijgen de wortels voldoende lucht en vocht om gezond te groeien. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te drassig.

  De Tuinplanten gedijen het best in goed doorlatende grond met een neutrale zuurtegraad. Het is belangrijk dat de bodem rijk is aan voedingsstoffen en dat er voldoende vocht beschikbaar is voor de plant. Zorg ervoor dat de bodem niet te compact is, zodat de wortels zich goed kunnen verspreiden.

  De Wisteria floribunda 'Honbeni' heeft een standplaats in de volle zon tot halfschaduw nodig. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en niet te vochtig blijft. Deze plant kan goed gedijen in een beschutte locatie.

  Het is belangrijk om de plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst door bijvoorbeeld een dikke laag mulch rond de wortels aan te brengen. Het is ook aan te raden om de plant af te dekken met een beschermende doek of een tijdelijke kas als de temperatuur onder het vriespunt zakt. Zorg er tevens voor dat de plant goed water krijgt voordat de vorstperiode begint.

  De plant dient jaarlijks gesnoeid te worden in de zomer om de groei te controleren en de bloei te stimuleren. Zorg voor voldoende ondersteuning met een stevige constructie, aangezien de plant sterk kan groeien en zwaar kan worden. Geef regelmatig water tijdens droge periodes en bemest de plant in het voorjaar voor optimale groei.

  Voor tuinplanten is het aan te raden om te bemesten in het voorjaar, voor de groeiperiode begint. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten om de groei en bloei te stimuleren. Zorg ervoor dat de mest gelijkmatig wordt verdeeld rond de plant en niet direct tegen de stam wordt aangebracht.

  Mulch is een beschermende laag organisch materiaal die rond de plant wordt gelegd om de wortels te beschermen tegen koude temperaturen en vochtverlies. Het helpt ook om onkruidgroei te verminderen en de grond vochtiger te houden. Het is aan te raden om in het voorjaar en de herfst een laag mulch aan te brengen.

  De Wisteria floribunda 'Honbeni' gedijt goed in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk dat de bodem voldoende vochtig is, maar wel goed draineert om wortelrot te voorkomen. Het toevoegen van compost kan de pH-waarde van de bodem verbeteren en zorgen voor een gezonde groei van de plant.

  Voor deze tuinplant is het belangrijk om regelmatig te controleren op bladluizen, rupsen en spint. Biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie kunnen effectief zijn tegen deze plagen. Het is ook aan te raden om de plant goed te verzorgen, zodat deze sterk en gezond blijft en minder vatbaar is voor ongedierte.

 • Omschrijving

  Wisteria floribunda 'Honbeni' is een prachtige klimplant met lange, hangende trossen van roze bloemen. Deze plant bloeit in de lente en trekt vlinders en bijen aan. De bladeren van 'Honbeni' zijn frisgroen van kleur en geven een mooie achtergrond voor de bloemen. Het is een sterke en winterharde plant die goed gedijt in de zon of halfschaduw. Deze Wisteria soort is een aanwinst voor elke tuin en kan ook als eyecatcher dienen op een pergola of langs een muur.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.