Wisteria sinensis 'Prolific'

Wisteria

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Wisteria sinensis 'Prolific' is een klimplant met prachtige, lange bloementrossen in lila tot paarse kleuren die geuren naar zoete erwten. De plant bloeit rijkelijk in het voorjaar en trekt vlinders en bijen aan. Het blad is frisgroen en bestaat uit veervormige blaadjes. 'Prolific' groeit snel en kan flinke hoogtes bereiken, ideaal voor het bedekken van pergola's, muren of schuttingen. De plant gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Wisteria sinensis 'Prolific' is niet groenblijvend. Het is een bladverliezende plant die in de winter zijn bladeren verliest. Het is een klimplant met prachtige bloemen.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst. Het is een overblijvende plant die elk jaar opnieuw zal groeien.

  Wisteria sinensis 'Prolific' vereist regelmatig onderhoud, zoals snoeien en ondersteuning voor de groeiende takken. Deze plant moet goed worden geïrrigeerd en bemest om gezond te blijven. Het is belangrijk om de plant te controleren op plagen en ziekten en indien nodig maatregelen te nemen.

  Wisteria sinensis 'Prolific' heeft voldoende ruimte nodig om zich te kunnen ontwikkelen tot een grote, klimmende plant. Het is belangrijk om hem te planten op een locatie waar hij voldoende ruimte heeft om zijn lange, opvallende takken te laten groeien. Het is aan te raden om hem te ondersteunen met een stevig frame of pergola.

  Wisteria sinensis 'Prolific' groeit het beste in de volle zon, maar kan ook matig goed groeien in de halfschaduw. In de schaduw zal de plant waarschijnlijk minder bloemen produceren en minder snel groeien. Kies daarom bij voorkeur een zonnige standplaats voor een optimale groei en bloei.

  Wisteria sinensis 'Prolific' heeft regelmatig water nodig, vooral in de zomermaanden. Het is belangrijk dat de grond niet uitdroogt, dus geef de plant ongeveer 1 tot 2 keer per week water, afhankelijk van de weersomstandigheden.

  Ja, Wisteria sinensis 'Prolific' trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die rijk aan nectar zijn. Het is een populaire keuze voor tuinen vanwege de aantrekkingskracht op bestuivende insecten.

  Ja, Wisteria sinensis 'Prolific' is gunstig voor biodiversiteit omdat het nectar en pollen levert voor bijen en vlinders. Daarnaast kan de plant ook dienen als schuilplaats voor kleine dieren en vogels. Het toevoegen van deze plant aan een tuin kan helpen bij het bevorderen van de diversiteit aan planten en dieren.

  De 'Prolific' variëteit van deze plant bloeit in de maanden mei en juni. De bloei kan tot 4 weken duren.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en houdt van een zonnige standplaats. Het is belangrijk om voldoende water te geven tijdens warme periodes. De plant gedijt het best in een zonnige omgeving.

  Nee, de plant Wisteria sinensis 'Prolific' is niet eetbaar. Het sap van de plant kan huidirritatie veroorzaken. Het wordt daarom afgeraden om de plant in te nemen.

  Wisteria sinensis 'Prolific' heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Deze plant is voornamelijk bekend om zijn heldere bloemen en sterke geur. Het is geen geschikte keuze als u op zoek bent naar geluidsisolatie in uw tuin.

 • Snoei de plant na de bloei in de zomer om de vorm en grootte te behouden. Verwijder zwakke of dode takken en knip de zijtakken terug tot 2-3 knoppen. Vermijd het snoeien in de winter om bloemknoppen te behouden voor het volgende seizoen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Geef water aan de basis van de plant en vermijd bladnat worden om schimmel te voorkomen.

  De plant gedijt het best in goed doorlatende potgrond met een neutrale pH-waarde. Zorg ervoor dat de pot groot genoeg is en voorzie voldoende drainagegaten om wateroverlast te voorkomen. Gebruik een organische potgrond die voedingsstoffen bevat voor optimale groei en bloei.

  De bodemkwaliteit moet goed doorlatend zijn en bij voorkeur licht zuur tot neutraal. De plant gedijt het beste in vruchtbare grond met voldoende voedingstoffen en vocht. Zorg ervoor dat de bodem niet te zwaar of te nat is om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat. Bescherm de plant tegen harde wind.

  In de winter heeft de plant bescherming nodig tegen vorst. Bedek de grond rond de plant met mulch om de wortels te beschermen. Bescherm de plant bij strenge vorst met een vliesdoek of speciale winterbescherming.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei dode takken in de winter en knip de uitlopers bij na de bloei. Geef de plant tijdig voeding voor een gezonde groei.

  Voor deze plant is het aan te raden om in het voorjaar organische mest te geven. Gebruik een voeding met een hoog kaliumgehalte voor een goede bloei. Meststoffen speciaal voor bloeiende planten zijn geschikt voor de bemesting van deze tuinplant.

  Mulch is gunstig voor de groei van deze snelgroeiende klimplant. Het helpt de grond vochtig te houden en voorkomt onkruidgroei. Gebruik organisch materiaal zoals compost of bladeren voor het beste resultaat.

  De Wisteria sinensis 'Prolific' gedijt het best in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en geen water blijft staan. Het regelmatig controleren en aanpassen van de bodem pH kan de gezondheid en groei van de plant bevorderen.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij tuinplanten zoals Wisteria sinensis 'Prolific', kunt u gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen, zoals roofmijten of nematoden. Ook kunt u regelmatig de plant controleren op eventueel ongedierte en deze handmatig verwijderen. Zorg daarnaast voor een goede luchtcirculatie en vermijd te veel vocht rondom de plant om zo ongedierte te voorkomen.

 • Omschrijving

  Wisteria sinensis 'Prolific' is een klimplant met prachtige, lange bloementrossen in lila tot paarse kleuren die geuren naar zoete erwten. De plant bloeit rijkelijk in het voorjaar en trekt vlinders en bijen aan. Het blad is frisgroen en bestaat uit veervormige blaadjes. 'Prolific' groeit snel en kan flinke hoogtes bereiken, ideaal voor het bedekken van pergola's, muren of schuttingen. De plant gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.