Rhododendron hippophaeoides

Rhododendron overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rhododendron hippophaeoides is een groenblijvende struik met ovale, leerachtige bladeren die bedekt zijn met een zilverkleurige beharing aan de onderkant. In het voorjaar produceert de plant kleine, geeloranje bloemen die in clusters aan het uiteinde van de takken verschijnen. Deze rhododendron groeit het beste in vochtige, goed doorlatende grond en een plek in de halfschaduw. De plant is winterhard en kan een hoogte bereiken van 2 tot 3 meter. De Rhododendron hippophaeoides is een mooie toevoeging aan de tuin vanwege zijn opvallende bladeren en bloemen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Rhododendron hippophaeoides is groenblijvend. De plant behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar.

  Rhododendron hippophaeoides heeft een winterhardheid tot -15 graden Celsius. Deze tuinplant is geschikt voor koudere klimaten en kan goed tegen vorst. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij strenge vorstperiodes.

  Ja, de Rhododendron hippophaeoides is makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te snoeien indien nodig. Plaats de plant op een beschutte plek met voldoende licht.

  De plant heeft voldoende ruimte nodig om zijn wortels goed te kunnen ontwikkelen en groeien. Het is belangrijk om de plant niet te dicht op andere planten te plaatsen, zodat hij voldoende licht, lucht en voedingsstoffen kan krijgen. Zorg voor een afstand van minimaal 1,5 tot 2 meter tussen verschillende planten.

  Deze plant groeit het best op een plek met halfschaduw tot volle schaduw. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen fel zonlicht, vooral in de middaguren. Zorg voor een vochtige en goed doorlatende grond voor optimale groei.

  De Rhododendron hippophaeoides heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te drassig. Water geven wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt is meestal voldoende.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend. Het trekt insecten aan door zijn mooie bloemen en zoete nectar. Dit maakt het een goede keuze voor tuinen die de biodiversiteit willen stimuleren.

  Ja, deze plant trekt verschillende insecten aan en biedt schuilplaatsen voor kleine dieren, waardoor het een positieve bijdrage levert aan de biodiversiteit in de tuin.

  Deze plant bloeit in de maanden april en mei en de bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Deze plant kan beter gedijen in halfschaduw of schaduwrijke plekken en kan gevoelig zijn voor felle zon. Het is daarom aan te raden om de plant te beschermen tegen de volle zon om verbranding te voorkomen. Het beste is om de plant in een beschutte en wat koelere omgeving te plaatsen.

  Deze plant is niet eetbaar. Het consumeren van de bladeren of de bloemen kan leiden tot vergiftiging. Het is daarom belangrijk om deze plant niet in voedselbereiding te gebruiken.

  Ja, de Rhododendron hippophaeoides heeft dichte bladeren die geluidsgolven kunnen absorberen en zo geluid kunnen dempen. Het is een goede keuze voor een natuurlijke geluidswal in de tuin.

 • Het beste moment om te snoeien is direct na de bloei. Verwijder dode bloemen en takken om de plant gezond te houden. Zorg ervoor dat je niet te diep snoeit, dit kan de bloei belemmeren.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en vermijd dat de wortels constant in water staan. Water in de ochtend of avond om verdamping te voorkomen.

  Rhododendron hippophaeoides heeft een zure en goed doorlatende potgrond nodig. Het is aan te raden om speciale rododendron-grond te gebruiken. Vermijd kalkrijke grond en zorg voor voldoende vochtigheid.

  De plant houdt van een zure en goed doorlatende bodem. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat. Voeg indien nodig organisch materiaal toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  De Rhododendron hippophaeoides gedijt het beste op een standplaats in de halfschaduw tot schaduw. Zorg ervoor dat de grond zuur is en goed doorlatend. Bescherm de plant tegen harde wind en felle middagzon.

  De Rhododendron hippophaeoides kan gevoelig zijn voor vorstschade tijdens de winter. Het is daarom aan te raden om de plant te beschermen met een dikke laag mulch of bladeren rond de wortels. Daarnaast kan het helpen om de plant te beschermen tegen harde wind en felle zonnestralen.

  Deze plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Snoei dode of beschadigde takken weg om de gezondheid van de plant te bevorderen. Bemest de plant in het voorjaar met een speciale meststof voor bloeiende planten.

  Voor tuinplanten zoals deze is het aan te raden om in het voorjaar organische meststof te gebruiken. Een speciale rhododendron- of heideplantmest kan de groei en bloei bevorderen. Zorg ervoor dat de mest gelijkmatig en niet te dicht bij de stam wordt verspreid.

  Mulch is belangrijk voor het vasthouden van vocht in de bodem en het onderdrukken van onkruid. Het kan worden aangebracht rondom de plant, maar houd de mulch weg van de stam om rotten te voorkomen. Gebruik organisch materiaal zoals compost, bladeren of boomschors als mulch.

  De Rhododendron hippophaeoides gedijt het beste in zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 4,5 en 6,0. Het is belangrijk om de zuurtegraad van de bodem goed in de gaten te houden om de gezondheid en groei van de plant te bevorderen. Het is aan te raden om gebruik te maken van meststoffen die de pH-waarde van de bodem op peil houden.

  Het is belangrijk om regelmatig de plant te inspecteren op tekenen van plagen, zoals bladluizen of spint. Natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes kunnen helpen bij de bestrijding van ongedierte. Indien nodig kan een milieuvriendelijk bestrijdingsmiddel gebruikt worden.

 • Omschrijving

  De Rhododendron hippophaeoides is een groenblijvende struik met ovale, leerachtige bladeren die bedekt zijn met een zilverkleurige beharing aan de onderkant. In het voorjaar produceert de plant kleine, geeloranje bloemen die in clusters aan het uiteinde van de takken verschijnen. Deze rhododendron groeit het beste in vochtige, goed doorlatende grond en een plek in de halfschaduw. De plant is winterhard en kan een hoogte bereiken van 2 tot 3 meter. De Rhododendron hippophaeoides is een mooie toevoeging aan de tuin vanwege zijn opvallende bladeren en bloemen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.