Rhododendron molle

Rhododendron overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Rhododendron molle is een sierlijke struik die bekend staat om zijn prachtige bloemen die in de lente bloeien. De bloemen zijn meestal roze, lila of paars van kleur en hebben een fijne geur. De bladeren van de plant zijn donkergroen en hebben een glanzend oppervlak. Rhododendron molle gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en op een plek met halfschaduw. Deze plant is een populaire keuze voor tuinen vanwege zijn mooie bloemen en gemakkelijke verzorging.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een mooie toevoeging aan de tuin, vooral in de wintermaanden wanneer veel andere planten hun bladeren verliezen.

  De plant is winterhard tot -10 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant bij strenge vorst te beschermen met bijvoorbeeld vliesdoek. Deze plant is geschikt voor in de tuin.

  Rhododendron molle is relatief eenvoudig te onderhouden. Het vereist zure, goed doorlatende grond en regelmatige bemesting. Snoeien is alleen nodig om de vorm te behouden en dode takken te verwijderen.

  Rhododendron molle heeft genoeg ruimte nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Zorg voor voldoende afstand tot andere planten en struiken, ongeveer 1 tot 1,5 meter. Geef de plant genoeg ruimte om zich volledig te kunnen ontwikkelen.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw en kan zelfs beter gedijen in de beschutting van bomen en struiken. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Het planten onder grotere bomen kan ook helpen om de plant te beschermen tegen felle zon.

  Rhododendron molle heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden maar niet te laten verdrinken. Geef de plant ongeveer 1-2 keer per week water, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemgesteldheid.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die het produceert. Het is een goede keuze voor een tuin die wilde dieren aantrekt.

  Rhododendron molle is goed voor biodiversiteit door zijn grote hoeveelheid nectar en stuifmeel, waardoor het insecten aantrekt. Ook biedt de plant beschutting aan kleine dieren en vogels. Kortom, het bevordert de diversiteit van planten en dieren in de tuin.

  Deze plant bloeit in de maanden mei en juni en de bloei duurt ongeveer 3 tot 4 weken.

  Rhododendron molle kan niet goed tegen de volle zon. Het beste gedijt deze plant in halfschaduw tot schaduw. Het is daarom aan te raden om deze plant op een beschutte plek te plaatsen.

  Nee, de bloemen en bladeren van deze plant zijn giftig en niet eetbaar. Het consumeren ervan kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen. Het wordt sterk afgeraden om deze plant te eten.

  Ja, de Rhododendron molle staat erom bekend geluid te dempen dankzij de dichte bladeren en takken. Dit maakt het een uitstekende keuze voor het verminderen van omgevingsgeluid in de tuin.

 • Het snoeien van deze plant gebeurt het beste na de bloei, om de vorm en grootte van de struik te behouden. Verwijder dode bloemen en takken om de groei te bevorderen en zorg voor voldoende licht en luchtcirculatie. Wees voorzichtig met snoeien, omdat de knoppen voor het volgende jaar zich al vroeg vormen.

  De Rhododendron molle heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet drassig. Geef water bij voorkeur in de ochtend of avond om verdamping te minimaliseren.

  Deze plant gedijt het beste in zure, humusrijke potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Gebruik speciale rhododendron- of azaleapotgrond voor optimale groei en bloei.

  De Rhododendron molle gedijt het beste in een zure bodem met een goede drainage. De bodemkwaliteit dient licht en humusrijk te zijn. Voeg organisch materiaal toe om de groei en bloei van de plant te bevorderen.

  De Rhododendron molle groeit het beste op een plek met halfschaduw of schaduw. Zorg voor een vochtige en zure grond, eventueel met toevoeging van compost. Bescherm de plant tegen harde wind.

  Voor winterbescherming is het aan te raden om de plant te mulchen met bladeren of stro en een beschermende doek te gebruiken tijdens strenge vorst. Zorg er ook voor dat de plant voldoende water heeft gekregen voor de winterperiode.

  Zorg voor voldoende water en houd de grond vochtig. Bemest in het voorjaar en snoei indien nodig na de bloei. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om nieuwe groei te stimuleren.

  Voor tuinplanten zoals deze is het belangrijk om te bemesten tijdens het groeiseizoen, meestal in het voorjaar. Gebruik een speciale meststof voor zuurminnende planten om de groei en bloei te bevorderen. Wees voorzichtig met overbemesting om schade aan de plant te voorkomen.

  Mulch met organisch materiaal zoals bladeren, mest of houtsnippers om de grond vochtig te houden en onkruid te onderdrukken. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet tegen de stam van de plant komt. Vernieuw de mulchlaag jaarlijks voor optimale groei en gezondheid van de plant.

  De Rhododendron molle gedijt het beste in een zure bodem. Het is belangrijk dat de pH-waarde tussen de 4,5 en 5,5 ligt voor een optimale groei en bloei. Het is daarom aan te raden om de grond regelmatig te testen en indien nodig te behandelen met geschikte meststoffen.

  Voor een effectieve ongediertebestrijding bij Tuinplanten, zoals deze specifieke soort, kun je gebruik maken van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen. Daarnaast is regelmatig controleren op ongedierte en het handmatig verwijderen ervan ook een belangrijke preventieve maatregel. Tot slot kunnen biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrine helpen bij het bestrijden van hardnekkig ongedierte.

 • Omschrijving

  Rhododendron molle is een sierlijke struik die bekend staat om zijn prachtige bloemen die in de lente bloeien. De bloemen zijn meestal roze, lila of paars van kleur en hebben een fijne geur. De bladeren van de plant zijn donkergroen en hebben een glanzend oppervlak. Rhododendron molle gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en op een plek met halfschaduw. Deze plant is een populaire keuze voor tuinen vanwege zijn mooie bloemen en gemakkelijke verzorging.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.