Camellia japonica Femme Fatale

Camellia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Camellia japonica Femme Fatale is groenblijvend. De plant behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een mooie toevoeging aan de tuin, vooral in de wintermaanden.

  Camellia japonica Femme Fatale is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Als de grond goed gedraineerd is en de plant beschermd wordt tegen strenge vorst, kan hij goed overwinteren in de tuin. Het is belangrijk om de plant te beschermen bij langdurige vorstperiodes.

  De Camellia japonica Femme Fatale vereist weinig onderhoud. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende voeding. Verder is het aan te raden om de plant te snoeien na de bloei.

  De Camellia japonica Femme Fatale heeft genoeg ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen, met een minimale afstand van 1,5 tot 2 meter tussen andere planten. Zorg voor een goed doorlatende grond en voldoende zonlicht om de plant gezond te houden. Het is belangrijk om regelmatig te snoeien en te bemesten om de groei te bevorderen.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw en doet het zelfs beter in halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en geef regelmatig water. Het is echter belangrijk om de plant te beschermen tegen felle middagzon.

  Tuinplanten zoals deze hebben over het algemeen één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Probeer de grond regelmatig te controleren en pas de watergift hierop aan.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die nectar produceren. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin voor bestuivers.

  Ja, de Camellia japonica Femme Fatale trekt bestuivers aan, zoals bijen en vlinders, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast biedt de plant beschutting en voedsel voor kleine dieren. Het is een waardevolle toevoeging aan een biodiverse tuin.

  Deze plant bloeit van februari tot en met april en de bloei kan tot wel 3 maanden duren. De bloemen hebben vaak een opvallende kleur en vorm.

  De Camellia japonica Femme Fatale kan niet goed tegen de volle zon. Het is beter om deze plant op een plek te zetten waar hij gedeeltelijk in de schaduw staat. Te veel direct zonlicht kan de bladeren beschadigen.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is belangrijk om geen delen van deze plant te consumeren, aangezien het giftig kan zijn. Het wordt aanbevolen om alleen planten te eten die specifiek gekweekt zijn voor consumptie.

  Ja, Camellia japonica Femme Fatale heeft dichte bladeren die geluid kunnen dempen in de tuin. Het kan helpen om omgevingsgeluid te verminderen. De plant heeft echter geen specifieke geluidsdempende eigenschappen zoals een geluidswerende wand.

 • De Camellia japonica Femme Fatale kan het beste gesnoeid worden na de bloei in het voorjaar. Verwijder dode, zieke of beschadigde takken om de plant gezond te houden. Knip takken terug tot net boven een knop om de vorm van de plant te behouden.

  Deze plant heeft regelmatige watergift nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels te lang in het water staan. Geef de plant bij voorkeur water aan de basis en vermijd het besproeien van de bloemen.

  Potgrond voor Tuinplanten is een goede keuze voor deze plantensoort. Deze potgrond bevat alle voedingsstoffen die de plant nodig heeft om gezond te groeien en te bloeien. Zorg ervoor dat de potgrond goed doorlatend is en voldoende vocht vasthoudt.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende grond die vochtig, maar niet te nat is. Een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde is ideaal voor optimale groei en bloei. Zorg voor voldoende voeding in de bodem door regelmatig organische meststoffen toe te dienen.

  De Camellia japonica Femme Fatale gedijt het beste op een beschutte plek in de halfschaduw. Zorg voor een vochtige, goed doorlatende bodem met een zure pH-waarde. Vermijd te veel direct zonlicht en harde wind.

  Zorg voor winterbescherming door de plant af te dekken met een dikke laag mulch of bladeren om de wortels te beschermen tegen vorst. Plaats een winterhoes over de plant om te voorkomen dat de bloemen en knoppen bevriezen. Bescherm de plant tegen uitdroging door regelmatig water te geven, vooral tijdens droge en koude periodes.

  De plant heeft regelmatig water en voeding nodig, vooral in de lente en zomer. Snoei dode of beschadigde takken in de herfst of na de bloei. Houd de grond goed gedraineerd en bescherm de plant tegen felle zon en harde wind.

  Voor deze plant is het belangrijk om in het voorjaar organische meststoffen te gebruiken, zoals koemestkorrels of compost. Gebruik geen meststoffen die kalk bevatten, aangezien deze de groei van de plant kunnen belemmeren. Zorg ervoor dat de mest gelijkmatig rond de plant wordt verspreid en vermijd contact met de bladeren om verbranding te voorkomen.

  Mulch is belangrijk voor de plant om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Het kan helpen bij het reguleren van de temperatuur van de grond en het verbeteren van de algehele gezondheid van de plant. Het wordt aanbevolen om organische mulchmaterialen zoals boomschors of bladeren te gebruiken.

  De Camellia japonica Femme Fatale gedijt het beste in een zure bodem met een pH-waarde tussen de 5,5 en 6,5. Het is daarom belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig te verhogen met bijvoorbeeld tuinturf. Zo krijgt de plant de ideale omstandigheden om te groeien en te bloeien.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kun je preventieve maatregelen nemen zoals regelmatig controleren op luizen, spint en wolluis. Bij een ernstige plaag kun je natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of roofmijten gebruiken. Zorg daarnaast voor een goede luchtcirculatie en vermijd overmatig gebruik van meststoffen om de plant gezond te houden en zo ongedierte te voorkomen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.