Rhododendron (Catawbiense Grp) 'Dr H.C. Dresselhuys'

Rhododendron (Catawbiense Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rhododendron 'Dr H.C. Dresselhuys' is een groenblijvende struik met grote, donkergroene bladeren en prachtige, lavendelkleurige bloemen die in trossen groeien. Deze plant behoort tot de Catawbiense Groep, wat betekent dat hij winterhard en gemakkelijk te onderhouden is. De 'Dr H.C. Dresselhuys' variant bloeit in het late voorjaar tot het vroege zomer en trekt vlinders en bijen aan. Hij gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond en houdt van lichte schaduw tot halfschaduw. Deze Rhododendron voegt een vleugje kleur en elegantie toe aan elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt het hele jaar door zijn bladeren.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is een sterke tuinplant die goed bestand is tegen koude temperaturen. Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen strenge vorst.

  Ja, de Rhododendron (Catawbiense Grp) 'Dr H.C. Dresselhuys' is over het algemeen gemakkelijk te onderhouden. Zorg voor voldoende vochtige, zure grond en geef de plant een plekje in de halfschaduw. Snoei de plant na de bloei om de vorm te behouden.

  Rhododendrons hebben ruimte nodig om te groeien en zich uit te spreiden. Plant ze daarom minstens één meter uit elkaar. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt om gezond te blijven.

  De Rhododendron (Catawbiense Grp) 'Dr H.C. Dresselhuys' gedijt het beste in de halfschaduw tot schaduw. Zorg ervoor dat de plant voldoende bescherming krijgt tegen felle zonnestralen. In de schaduw zal de plant goed groeien en bloeien.

  Rhododendrons hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Controleer de grond voordat je water geeft, zodat de grond niet te vochtig wordt. Over het algemeen is het goed om één tot twee keer per week water te geven, afhankelijk van de weersomstandigheden.

  Ja, Rhododendrons bevatten nectar en trekken bijen en vlinders aan vanwege hun kleurrijke bloemen. Hierdoor kunnen ze een waardevolle toevoeging zijn voor een biodiverse tuin.

  Rhododendrons kunnen bijdragen aan biodiversiteit door het bieden van voedsel en schuilplaatsen voor insecten en vogels. Door hun dichte bladerdek kunnen ze ook bescherming bieden aan andere planten en dieren in de tuin. Het is belangrijk om een diversiteit aan planten in de tuin te hebben voor een gezonde biodiversiteit.

  De bloeiperiode van deze plant is in de maanden mei en juni. De bloei kan ongeveer 2 tot 3 weken duren.

  De Rhododendron (Catawbiense Grp) 'Dr H.C. Dresselhuys' kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer en droge periodes. Een beschutte standplaats kan de plant helpen beschermen tegen felle zon.

  Nee, Rhododendrons zijn niet eetbaar en kunnen giftig zijn. Het consumeren van delen van de plant kan leiden tot vergiftiging en gezondheidsproblemen. Het is belangrijk om deze plant niet op te eten.

  Ja, de Rhododendron plant heeft dichte en groenblijvende bladeren die geluid kunnen absorberen. Het kan helpen om geluid te dempen in uw tuin of buitenruimte.

 • Het snoeien van Rhododendron planten is over het algemeen niet nodig, tenzij om dode of beschadigde takken te verwijderen. Het beste moment om te snoeien is direct na de bloei in het voorjaar. Het is belangrijk om niet te diep te snoeien om de vorm en gezondheid van de plant te behouden.

  De Rhododendron 'Dr H.C. Dresselhuys' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in drassige grond staan. Geef bij voorkeur 's ochtends water om schimmelvorming te voorkomen.

  De plant groeit het beste in zuur tot neutrale potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond goed doorlatend is en niet te nat wordt. Gebruik bij voorkeur speciale rhododendron potgrond voor de beste resultaten.

  Rhododendrons gedijen het beste in een zure, goed doorlatende bodem met veel organisch materiaal. Ze groeien het beste in humusrijke grond met een pH-waarde tussen de 4,5 en 5,5. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat.

  De Rhododendron (Catawbiense Grp) 'Dr H.C. Dresselhuys' gedijt het beste op een plek in de halfschaduw of schaduw. Zorg voor een vochtige, zure grond en vermijd te veel direct zonlicht. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  Om Rhododendron te beschermen in de winter, kunt u mulch aanbrengen rond de basis van de plant om de wortels te beschermen tegen vorst. Zorg er ook voor dat de plant goed water krijgt voordat de vorst begint en bind de takken samen om ze te beschermen tegen breuk onder het gewicht van sneeuw. Als de plant in een pot staat, verplaats deze dan naar een beschutte plek tijdens koude temperaturen.

  De Rhododendron houdt van een vochtige, zure grond en een plek in de halfschaduw. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Om de groei te bevorderen en de vorm te behouden, kan de plant na de bloei licht gesnoeid worden.

  Rhododendrons hebben behoefte aan een zure grond en kunnen bemest worden met speciale rhododendronmest. Bemest de plant in het voorjaar en eventueel nog een keer in de zomer. Gebruik geen kalkhoudende meststoffen, omdat deze de zuurtegraad van de grond kunnen verhogen.

  Mulch is gunstig voor de groei en gezondheid van deze tuinplant. Het helpt de grond vochtig te houden en voorkomt onkruidgroei. Een laag mulch van enkele centimeters wordt aanbevolen.

  De Rhododendron (Catawbiense Grp) 'Dr H.C. Dresselhuys' gedijt het best in zure tot neutrale bodems met een pH-waarde tussen 4,5 en 6,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen met bijvoorbeeld rhododendronmest of speciale bodemverbeteraars. Deze plantensoort heeft een lage tolerantie voor kalkrijke grond.

  Rhododendrons kunnen worden aangetast door onder andere bladluizen, spint en wolluizen. Het regelmatig controleren van de plant en het gebruik van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes kan helpen bij de bestrijding van ongedierte. Het is ook mogelijk om biologische bestrijdingsmiddelen te gebruiken, zoals neemolie of pyrethrum.

 • Omschrijving

  De Rhododendron 'Dr H.C. Dresselhuys' is een groenblijvende struik met grote, donkergroene bladeren en prachtige, lavendelkleurige bloemen die in trossen groeien. Deze plant behoort tot de Catawbiense Groep, wat betekent dat hij winterhard en gemakkelijk te onderhouden is. De 'Dr H.C. Dresselhuys' variant bloeit in het late voorjaar tot het vroege zomer en trekt vlinders en bijen aan. Hij gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond en houdt van lichte schaduw tot halfschaduw. Deze Rhododendron voegt een vleugje kleur en elegantie toe aan elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.