Rhododendron (Caucasicum Grp) 'Furnivall's Daughter'

Rhododendron (Caucasicum Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Rhododendron 'Furnivall's Daughter' er en kompakt voksende busk med skinnende, mørkegrønne blade og markante mørkerosa blomster. Blomsterne er store, klokkeformede og vises om foråret, hvilket giver busken et smukt udseende. Denne rhododendron kan lide en fugtig, veldrænet jord og en placering i halvskygge. 'Furnivall's Daughter' er hårdfør og kan nå en højde på cirka 1,5 meter. Et smukt tilskud til haven, især i en bed eller som enkeltstående plante.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Rhododendron (Caucasicum Grp) 'Furnivall's Daughter' er stedsegrøn og beholder sine blade hele året rundt. Disse havplanter er ideelle til at skabe en stedsegrøn have eller grænse.

  Rhododendronbuske er generelt hårdføre ned til -15 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten mod hård frost for at undgå skade. Om vinteren kan de beskyttes bedre med muld eller dækkes til med klude.

  Ja, Rhododendronplanter er generelt lette at vedligeholde, så længe de vokser under de rette forhold. De har brug for fugtig, veldrænet jord og en placering i halvskygge. Regelmæssig beskæring og gødning hjælper med at holde planten sund.

  Rhododendroner har brug for plads til at vokse og forgrene sig, derfor er det vigtigt at plante dem med tilstrækkelig afstand til hinanden. Generelt anbefales det at plante dem cirka 1,5 til 2 meter fra hinanden, så de kan udvikle sig optimalt og ikke vokser for tæt sammen. Tag dette i betragtning, når du planter denne haveplante.

  Ja, Rhododendron trives godt i skyggen. De trives bedst i filtreret lys eller halvskygge og kan endda blomstre i skyggefulde områder i haven. Det er vigtigt at holde jorden fugtig og gøde årligt for optimal vækst.

  Rhododendron (Caucasicum Grp) 'Furnivalls Daughter' har brug for regelmæssig vanding, især i varme perioder. Det anbefales at holde jorden fugtig, men ikke sumpet. Generelt er det tilstrækkeligt at give planten vand en gang om ugen.

  Ja, Rhododendron (Caucasicum Grp) 'Furnivall's Daughter' tiltrækker sommerfugle og bier. Det er en ideel plante til haver, der ønsker at tiltrække disse insekter.

  Haveplanter som Rhododendron Caucasicum Grp er ofte attraktive for bestøvende insekter som bier og sommerfugle. Dette kan bidrage til biodiversiteten i en have eller område. Det er vigtigt at tilbyde en varieret udvalg af planter for at fremme biodiversiteten.

  Rhododendron (Caucasicum Grp) 'Furnivall's Daughter' blomstrer i maj og juni måned. Blomstringsperioden kan vare cirka to til tre uger.

  Rhododendron fra Caucasicum-gruppen kan trives godt i fuld sol, men foretrækker et sted med lidt skygge. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, og beskyt planten mod skarp eftermiddagssol. Generelt tolererer disse planter godt lidt sollys.

  Nej, rhododendroner er giftige for mennesker og dyr, hvis de spises. Indtagelse af dele af planten kan føre til alvorlige sundhedsmæssige problemer. Det er vigtigt at holde børn og kæledyr væk fra planten.

  Ja, Rhododendronplanter er støjreducerende og kan hjælpe med at reducere lyden fra passerende trafik. Det tætte løvtag absorberer lydbølger og skaber dermed en mere rolig atmosfære. Denne egenskab gør dem velegnede til at skabe en grøn buffer i haven.

 • Rhododendron bør bedst beskæres let efter blomstringen for at bevare formen og fjerne døde eller syge grene. Vær opmærksom på ikke at beskære for dybt, da det kan påvirke blomstringen. Beskær helst om foråret, inden den nye vækst begynder.

  Rhododendron (Caucasicum Grp) 'Furnivall's Daughter' har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for at jorden forbliver fugtig, men ikke for våd. Vand gerne ved bunden af planten for at undgå svampesygdomme.

  Denne plante trives bedst i sur, veldrænet pottemuld. Sørg for god dræning for at undgå rodrot. Brug helst en speciel rhododendron pottemuld for optimal vækst og blomstring.

  Rhododendron trives bedst i sur og veldrænet jord. Sørg for, at jorden er rig på organisk materiale og holder tilstrækkeligt med fugt. Undgå kalkholdig jord og sørg for god dræning for at undgå rådne rødder.

  Rhododendron trives bedst på en placering med halvskygge til skygge. Sørg for et beskyttet sted i haven og undgå skarp eftermiddagssol. Jorden skal være fugtig, sur og godt drænet.

  Det er vigtigt at beskytte Rhododendroner om vinteren mod hård frost og vind. Dette kan gøres ved at lægge muld rundt om planten og dække planten med et beskyttelsesbetræk. Sørg også for, at planten får tilstrækkeligt med vand, inden frostperioden begynder.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Beskær døde eller beskadigede grene for at holde planten sund. Brug organiske gødninger om foråret for god vækst og blomstring.

  For haveplanter som Rhododendron er det vigtigt at gøde regelmæssigt, især om foråret og sommeren. Brug en speciel gødning til surbundsplanter for at fremme vækst og blomstring. Overgødning kan forårsage skade på rødderne, så følg den anbefalede dosering på emballagen.

  Rhododendronplanter generelt kan drage fordel af et lag muld omkring plantens base. Dette hjælper med at holde jorden fugtig og forhindrer ukrudt i at vokse. Brug organisk materiale som fx træbark eller kompost for det bedste resultat.

  Rhododendron (Caucasicum Grp) 'Furnivall's Daughter' foretrækker sur jord med en pH mellem 4,5 og 6. Sørg derfor for sur jord med tilstrækkeligt organisk materiale. Det er vigtigt regelmæssigt at foretage pH-test for at holde øje med jordens surhedsgrad.

  Rhododendroner kan lide af forskellige former for skadedyr, såsom bladlus og spindemider. For at bekæmpe disse skadeinsekter kan du bruge biologiske bekæmpelsesmidler eller insektmidler. Det er vigtigt at kontrollere planten regelmæssigt og om nødvendigt handle for at forhindre skader.

 • Beskrivelse

  Rhododendron 'Furnivall's Daughter' er en kompakt voksende busk med skinnende, mørkegrønne blade og markante mørkerosa blomster. Blomsterne er store, klokkeformede og vises om foråret, hvilket giver busken et smukt udseende. Denne rhododendron kan lide en fugtig, veldrænet jord og en placering i halvskygge. 'Furnivall's Daughter' er hårdfør og kan nå en højde på cirka 1,5 meter. Et smukt tilskud til haven, især i en bed eller som enkeltstående plante.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.