Rhododendron 'John Walter'

Rhododendron overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Rhododendron 'John Walter' er en kompakt og langsomt voksende busk med skinnende mørkegrønne blade. I maj og juni producerer denne plante smukke lyserøde blomster med en hvid hals. Blomsterne danner store klynger, hvilket giver busken et spektakulært udseende. 'John Walter' foretrækker en placering i halvskygge og sur, veldrænet jord. Denne Rhododendron er hårdfør og kan blive op til 1,5 meter høj.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, denne plante er stedsegrøn og beholder sine blade hele året. Dette giver farve og struktur i haven, selv i vintermånederne. Det er en smuk tilføjelse til enhver have.

  Rhododendron 'John Walter' er hårdfør ned til omkring -15 grader Celsius. Denne haveplante kan derfor tåle kolde temperaturer og trives godt i Holland i vintermånederne.

  Rhododendron 'John Walter' er generelt ret let at passe og kræver ikke meget særlig pleje. Sørg for at holde planten tilpas fugtig og plant den et passende sted med halvskygge. Regelmæssig beskæring af visne blomster fremmer blomstringen i det følgende år.

  Rhododendroner har normalt brug for en bredde på cirka 1 til 2 meter. Det er vigtigt at give tilstrækkelig plads mellem andre planter, så Rhododendronen får tilstrækkeligt lys og luft. Sørg for, at jorden er godt drænet, og plant ikke Rhododendronen for tæt på træer eller buske.

  Rhododendron trives bedst i halvskygge eller skygge. Sørg for let skygge for at fremme blomstringen. Undgå direkte sollys, især om eftermiddagen.

  Rhododendron 'John Walter' har brug for vand i gennemsnit en til to gange om ugen. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men ikke alt for våd. Sørg for, at planten ikke udtørrer, især i varmt vejr.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de nektarholdige blomster. Det er et populært valg til haver på grund af tiltrækningskraften for bestøvere.

  Rododendron giver føde og ly for forskellige insekter og fugle, hvilket bidrager til biodiversiteten i haven. Blomsterne tiltrækker også bier og andre bestøvere, hvilket gør planten nyttig for det lokale økosystem. Det er vigtigt at fremme biodiversitet ved at have en variation af planter i haven.

  Rhododendron 'John Walter' blomstrer i månederne maj og juni, og blomstringen kan vare op til 3 uger.

  Rhododendron trives bedst i halvskygge eller skygge og har brug for beskyttelse mod direkte sollys. I direkte sollys kan bladene brænde og planten kan tørre ud. Planter bør placeres på et sted med morgensol og eftermiddags- eller aftenskygge.

  Nej, Rhododendron 'John Walter' er ikke spiseligt. Indtagelse af denne plante kan føre til forgiftning. Det er derfor vigtigt ikke at indtage planten.

  Ja, Rhododendron har tætte blade og træ, hvilket kan hjælpe med at dæmpe støj. Effekten er dog ikke lige så stærk som med specifikke støjreducerende planter. Generelt kan Rhododendron reducere støj en smule.

 • Rhododendroner skal beskæres efter blomstring for at bevare plantens form og størrelse. Beskær døde eller syge grene og tynd busken ud for at lade luft og lys trænge igennem. Undgå at beskære om vinteren eller i vækstsæsonen for at forstyrre blomsterdannelsen.

  Rhododendron 'John Walter' har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men undgå at rødderne konstant er våde. Det anbefales at give vand om morgenen eller om aftenen for at undgå fordampning.

  Rhododendroner har brug for en sur, veldrænet jord for at trives godt. Brug helst speciel rhododendron- eller azaleajord for optimal vækst. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke alt for gennemblødt.

  Rhododendron foretrækker en veldrænet, sur og fugtig jord af humusrig jord. De har en stærk præference for sure jorder med en pH mellem 4,5 og 6,5. Sørg for god dræning for at undgå rodnek.

  Rhododendron 'John Walter' trives bedst på et sted med halvskygge til skygge. Sørg for en beskyttet placering og undgå skarpt middagssol for at undgå forbrænding af bladene. Jorden skal være fugtig og godt drænet.

  For vinterbeskyttelse anbefales det at give planten muld om efteråret for at beskytte rødderne mod frost. Derudover er det vigtigt at beskytte planten mod kraftig vind og tungt snefald ved f.eks. at installere en vindskærm. Sørg for, at planten forbliver tilstrækkeligt fugtig om vinteren.

  For at sikre en sund vækst af denne plante er det vigtigt at give regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Derudover anbefales det at gøde planten om foråret med speciel gødning til surbundsplanter. Beskær døde eller beskadigede grene for at bevare plantens form og sundhed.

  Planten har brug for en gødning med en speciel rhododendrongødning om foråret. Det er vigtigt at følge den anbefalede dosering på emballagen for at undgå overgødning. Gød ikke planten om vinteren.

  Mulch hjælper med at holde jorden omkring planten fugtig og undertrykke ukrudt. Det beskytter også rødderne mod ekstreme temperaturer. Brug organisk materiale som træflis, blade eller kompost.

  Haveplanter, som Rhododendron, trives bedst i sur jord med en pH-værdi mellem 4,5 og 6. Sur jord fremmer optagelsen af næringsstoffer og hjælper planten med at forblive sund. Det er vigtigt at kontrollere jordens pH-værdi regelmæssigt og om nødvendigt justere den med f.eks. tørv.

  For haveplanter som disse er det vigtigt regelmæssigt at kontrollere for skadedyr som bladlus, spindemider og uldlus. En mild sæbeopløsning kan bruges til at bekæmpe disse skadedyr. Det er godt at inspicere planten regelmæssigt og fjerne eventuelle skadedyr med det samme.

 • Beskrivelse

  Rhododendron 'John Walter' er en kompakt og langsomt voksende busk med skinnende mørkegrønne blade. I maj og juni producerer denne plante smukke lyserøde blomster med en hvid hals. Blomsterne danner store klynger, hvilket giver busken et spektakulært udseende. 'John Walter' foretrækker en placering i halvskygge og sur, veldrænet jord. Denne Rhododendron er hårdfør og kan blive op til 1,5 meter høj.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.