Rhododendron (Ponticum Grp) 'Kokardia'

Rhododendron (Ponticum Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Rhododendron 'Kokardia' er en sort med smukke blomster, der blomstrer om foråret og har et iøjnefaldende farvemønster. Blomsterne er normalt lilla-rosa med en skarp gul plet i midten, hvilket får dem til at ligne en kokarde. Bladene er mørkegrønne og skinnende, hvilket giver en smuk baggrund for blomsterne. Denne plante trives bedst i fugtig, veldrænet jord og trives godt i halvskygge. Det er en attraktiv plante, der kommer til sin ret både i bede og i containere.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, rhododendrons tilhører de stedsegrønne plantearter og beholder deres blade hele året. Denne egenskab gør dem ideelle til en permanent haveopstilling.

  Denne plante er vinterhårdfør ned til -15 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten godt mod frost. Det anbefales at dække planten om vinteren med f.eks. blade eller en beskyttelseshætte.

  Rhododendron (Ponticum Grp) 'Kokardia' er generelt let at vedligeholde. Denne plante kræver lidt pleje og trives godt i fugtig, veldrænet jord. Det er vigtigt at gøde planten regelmæssigt og beskære den for optimal vækst og blomstring.

  Rhododendroner har generelt brug for masser af plads for at kunne vokse og blomstre ordentligt. Sørg for tilstrækkelig afstand mellem planterne, mindst 1,5 meter, så de kan udvikle sig godt. Tag også højde for plantens højde og bredde, når du bestemmer den nødvendige plads.

  Rhododendron (Ponticum Grp) 'Kokardia' trives godt i skyggen. Det er en plante, der trives godt i halvskygge til skyggefulde miljøer. Sørg for, at jorden er godt drænet for optimal vækst.

  Rhododendroner har brug for vand cirka en gang om ugen, især under tørre perioder. Sørg for, at jorden ikke udtørrer, men undgå samtidig, at planten står for vådt. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men ikke gennemblødt.

  Ja, Rhododendroner er kendt for at tiltrække sommerfugle og bier på grund af deres nektarrige blomster. De er et godt valg til haver, der ønsker at fremme biodiversitet og tiltrække nyttige insekter.

  Rhododendroner er ikke ideelle til biodiversitet, da de ikke tilbyder mad eller husly til indfødte dyr. Det er bedre at vælge indfødte planter, der bidrager mere til biodiversiteten i haven.

  Rhododendron 'Kokardia' blomstrer i maj og juni måneder, og blomstringen varer cirka 2 til 3 uger.

  Rhododendron-planten kan ikke lide fuld sol og trives bedre i halvskygge til skygge. Det er vigtigt at beskytte planten mod skarpt sollys for at undgå forbrænding af bladene. I fuld sol kan planten tørre ud og blive svækket.

  Nej, Rhododendron er ikke spiselige og kan være giftige ved indtagelse. Det frarådes stærkt at spise dele af denne plante. Vær forsigtig og undgå kontakt med planten, hvis du ikke er sikker på, om den er spiselig.

  Rhododendron har tætte blade, der kan absorbere lyd, hvilket giver en vis grad af lydisolering. Dog er de ikke specifikt dyrket for deres lydisolerende egenskaber. Generelt set er Rhododendrons særligt elsket for deres blomstring og evne til at forblive grønne året rundt.

 • Rhododendroner bør beskæres bedst efter blomstring. Fjern døde eller beskadigede grene for at fremme plantens sundhed. Sørg altid for at bruge skarpt værktøj ved beskæring for at undgå skader.

  Giv Rhododendron regelmæssig vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke for våd. Giv helst vand ved plantens base for at undgå skimmel.

  Rhododendroner har brug for sur jord for at vokse godt. Vælg derfor speciel pottemuld til surtelskende planter. En luftig og veldrænet pottemuld er ideel til disse planter.

  Rhododendron (Ponticum Grp) 'Kokardia' foretrækker sur, humusrig og veldrænet jord. Det er vigtigt, at jorden ikke er for våd for at undgå rodætsel. Brug helst tørv eller kompost for at forbedre jordkvaliteten.

  Rhododendron (Ponticum Grp) 'Kokardia' trives bedst på en placering i fuld sol til halvskygge. Sørg for et beskyttet sted mod hård vind og frost. Jorden skal være fugtig, veldrænet og humusrig.

  Til vinterbeskyttelse anbefales det at beskytte planten om efteråret med et tykt lag muld, såsom blade eller halm. Derudover kan en beskyttende klud eller fleece bruges til at beskytte planten mod hård frost. Sørg for, at planten forbliver tilstrækkeligt fugtig i løbet af vinterperioden for at undgå udtørring.

  Planten kræver lidt vedligeholdelse, bortset fra lejlighedsvis beskæring for at bevare formen og størrelsen. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, især i tørre perioder. Gød planten om foråret for en sund vækst.

  "Rhododendroner har brug for en speciel rhododendrongødning, der er rig på kalium og fosfor. Brug denne gødning om foråret og sommeren for at fremme sund vækst og blomstring. Sørg for at fordele gødningen jævnt over rodzonen og følg instruktionerne på emballagen for den korrekte dosering."

  Det er vigtigt at anvende muld regelmæssigt rundt om planten for at holde rødderne fugtige og forhindre ukrudtsvækst. Muld kan bestå af kompost, træflis eller blade og bør fornyes årligt. Sørg for, at muldlaget ikke placeres for tæt på plantens stamme for at undgå råd.

  Rhododendron trives bedst i en sur jord med en pH-værdi mellem 4,5 og 6,0. En for høj pH-værdi kan føre til mangel på næringsstoffer som jern og magnesium. Derfor er det vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den.

  For at bekæmpe skadedyr på Rhododendron anbefales det at inspicere planterne regelmæssigt for lus, trips og spindemider. Naturlige fjender som mariehøns og snyltehvepse kan hjælpe med at bekæmpe skadedyr. Derudover kan brugen af insekticider eller biologiske bekæmpelsesmidler også være effektiv.

 • Beskrivelse

  Rhododendron 'Kokardia' er en sort med smukke blomster, der blomstrer om foråret og har et iøjnefaldende farvemønster. Blomsterne er normalt lilla-rosa med en skarp gul plet i midten, hvilket får dem til at ligne en kokarde. Bladene er mørkegrønne og skinnende, hvilket giver en smuk baggrund for blomsterne. Denne plante trives bedst i fugtig, veldrænet jord og trives godt i halvskygge. Det er en attraktiv plante, der kommer til sin ret både i bede og i containere.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.