Rhododendron (Ponticum Grp) 'President Roosevelt'

Rhododendron (Ponticum Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rhododendron (Ponticum Grp) 'President Roosevelt' is een prachtige en opvallende groenblijvende struik met grote trossen van trechtervormige bloemen. De bloemen hebben een dieppaarse kleur en bloeien in het voorjaar, waardoor de tuin wordt opgefleurd. Deze plant staat graag op een beschutte plek in de halfschaduw tot schaduw. 'President Roosevelt' is een winterharde en onderhoudsvriendelijke plant die goed gedijt in vochtige, zure grond.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Rhododendron (Ponticum Grp) 'President Roosevelt' is een groenblijvende plant. Deze plant behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar, wat zorgt voor een continue mooie uitstraling in de tuin. Groenblijvende planten zijn ideaal voor het creëren van structuur en kleur in de tuin, zelfs in de wintermaanden.

  De plant is winterhard tot -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij lagere temperaturen. Het is aan te raden de plant te mulchen en beschutting te geven tegen koude wind.

  Rhododendrons zijn over het algemeen gemakkelijk te onderhouden en vereisen af en toe wat snoei en bemesting. Ze gedijen het best op een plek met halfschaduw en zure grond. Het regelmatig water geven en mulchen van de grond zal de plant gezond houden.

  Rhododendrons hebben ruimte nodig om goed te groeien en zich te ontwikkelen. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is tussen andere planten en obstakels, zodat ze genoeg zonlicht en luchtcirculatie krijgen. Houd bij het planten rekening met de uiteindelijke grootte van de Rhododendron om overbevolking te voorkomen.

  De Rhododendron (Ponticum Grp) 'President Roosevelt' groeit het beste in halfschaduw tot volle schaduw. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen felle zon, vooral tijdens de heetste uren van de dag. Een plek met wat ochtendzon en meer schaduw in de middag wordt aanbevolen.

  De Rhododendron (Ponticum Grp) 'President Roosevelt' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme en droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Eenmaal per week diep water geven is over het algemeen voldoende.

  Ja, de Rhododendron (Ponticum Grp) 'President Roosevelt' trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen. Hierdoor kan de plant een waardevolle toevoeging zijn voor de biodiversiteit in de tuin.

  Rhododendrons kunnen de biodiversiteit in de tuin ondersteunen door het aantrekken van bijen, vlinders en andere bestuivende insecten. Daarnaast bieden ze schuilplaatsen voor kleine dieren en vogels. Het is belangrijk om verschillende plantensoorten te combineren in de tuin om de biodiversiteit te bevorderen.

  De Rhododendron 'President Roosevelt' bloeit meestal in de maanden april, mei en juni. De bloeiperiode van deze plant kan ongeveer twee tot vier weken duren.

  De plant Rhododendron (Ponticum Grp) 'President Roosevelt' kan goed tegen de volle zon.

  Nee, de plant Rhododendron (Ponticum Grp) 'President Roosevelt' is niet eetbaar. Het consumeren van delen van deze plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid. Het is belangrijk om enkel planten te eten die specifiek als voedsel gekweekt worden.

  Ja, de Rhododendron planten hebben grote, leerachtige bladeren die geluid kunnen absorberen, waardoor ze een zekere mate van geluidsdemping bieden in de tuin.

 • Rhododendrons kunnen het beste na de bloei gesnoeid worden om de vorm en grootte van de struik te behouden. Verwijder dood hout, zieke takken en dun uit om licht en lucht door de struik te laten gaan. Wees voorzichtig met snoeien om bloemknoppen voor het volgende jaar niet te verwijderen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet doorweekt. Geef bij voorkeur water bij de wortels en vermijd het natmaken van de bladeren.

  De plant heeft zure grond nodig, bij voorkeur een speciale rhododendron potgrond. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en vermijd natte voeten. Voeg tijdens het planten eventueel wat organische meststoffen toe.

  Rhododendrons hebben een zure en goed doorlatende bodem nodig om goed te gedijen. Zorg voor een humusrijke bodem met voldoende vochtigheid. Vermijd kalkrijke grond en zorg voor een goede drainage om wortelrot te voorkomen.

  De Rhododendron (Ponticum Grp) 'President Roosevelt' gedijt het beste op een standplaats in de halfschaduw tot volle schaduw. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat. Vermijd een standplaats in de volle zon om verbranding te voorkomen.

  In de winter is het belangrijk om Rhododendrons tegen vorst te beschermen door ze te bedekken met stro, bladeren of een speciale vliesdoek. Zorg ervoor dat de grond rondom de plant goed vochtig is voordat de vorstperiode begint. Daarnaast is het raadzaam om de plant te planten op een beschutte plek tegen harde wind.

  Deze plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Snoei dode of beschadigde takken in het voorjaar om de plant gezond te houden. Bemest de plant jaarlijks met organische meststoffen voor een goede groei en bloei.

  Rhododendrons hebben behoefte aan zure grond. Bemest de plant in het voorjaar met een speciale rhododendronmeststof. Gebruik geen kalkhoudende meststoffen, omdat Rhododendrons gevoelig zijn voor kalk.

  Het gebruik van mulch is gunstig voor de groei en gezondheid van deze plantensoort. Het helpt bij het vasthouden van vocht, beschermt tegen onkruidgroei en zorgt voor voedingsstoffen in de grond. Kies een organisch mulchmateriaal zoals boomschors of compost voor optimale resultaten.

  Rhododendrons groeien het beste in zure tot licht zure bodems met een pH tussen de 4,5 en 6,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen met bijvoorbeeld speciale rhododendronmest of kalk. Een te hoge pH-waarde kan ervoor zorgen dat de planten moeite hebben om voedingsstoffen op te nemen en kunnen leiden tot gele bladeren.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij tuinplanten zoals Rhododendrons, kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen ingezet worden. Daarnaast is regelmatig controleren op symptomen van ziekten en plagen zoals bladluizen en spintmijten belangrijk. Het gebruik van milieuvriendelijke bestrijdingsmiddelen kan ook helpen bij het beschermen van de plant.

 • Omschrijving

  De Rhododendron (Ponticum Grp) 'President Roosevelt' is een prachtige en opvallende groenblijvende struik met grote trossen van trechtervormige bloemen. De bloemen hebben een dieppaarse kleur en bloeien in het voorjaar, waardoor de tuin wordt opgefleurd. Deze plant staat graag op een beschutte plek in de halfschaduw tot schaduw. 'President Roosevelt' is een winterharde en onderhoudsvriendelijke plant die goed gedijt in vochtige, zure grond.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.