Rhododendron (Campylocarpum Grp) 'Simona'

Rhododendron overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rhododendron 'Simona' is een compacte en langzaam groeiende struik met glanzende groene bladeren. In het voorjaar produceert deze plant prachtige klokvormige bloemen in een zachtroze kleur. 's Zomers behoudt de 'Simona' zijn mooie groene bladeren en vormt een aantrekkelijke aanvulling op de tuin. Deze Rhododendron gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en halfschaduw tot schaduwrijke omgevingen. De 'Simona' is een winterharde plant die weinig onderhoud vereist en langdurige schoonheid biedt in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Rhododendron 'Simona' is groenblijvend. Deze plant behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Planten uit de Rhododendron familie zijn over het algemeen groenblijvend.

  De Rhododendron Campylocarpum Groep 'Simona' is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Deze plant kan dus goed tegen koude temperaturen en is geschikt voor de tuinplantenborder. Het is echter aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst.

  De Rhododendron (Campylocarpum Grp) 'Simona' is gemakkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden en regelmatig te bemesten. Snoei indien nodig na de bloei om de vorm en grootte van de plant te behouden.

  Rhododendrons hebben ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen. Zorg voor minimaal 1 meter tussen elke plant zodat ze voldoende licht en lucht krijgen. Houd er rekening mee dat deze planten uiteindelijk vrij groot kunnen worden.

  Ja, de Rhododendron (Campylocarpum Grp) 'Simona' groeit goed in de schaduw. Deze tuinplanten gedijen goed in gedeeltelijke schaduw en kunnen zelfs in volledige schaduw groeien. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven en regelmatig te bemesten voor optimale groei.

  Rhododendron (Campylocarpum Grp) 'Simona' heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet te nat. In warme periodes kan vaker water geven nodig zijn.

  Ja, de plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die de bloemen produceren. Dit maakt de plant zeer geschikt voor een tuin waar deze insecten welkom zijn.

  Rhododendrons bloeien in het voorjaar en trekken bijen en vlinders aan. Ze bieden een schuilplek en voedsel voor verschillende insecten en kleine dieren. Door hun bladeren en takken dragen ze bij aan de diversiteit van planten in de tuin.

  De Rhododendron bloeit meestal in de maanden april tot en met juni. De bloei kan ongeveer 2 tot 3 weken duren.

  Deze plant prefereert halfschaduw tot schaduwrijke plekken en kan niet goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen direct zonlicht om verbranding en uitdroging te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant voldoende beschutting krijgt.

  Nee, Rhododendrons zijn giftig bij consumptie en mogen niet worden gegeten. Het eten van deze plant kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen. Het is belangrijk om kinderen en huisdieren weg te houden van Rhododendrons in de tuin.

  Ja, de Rhododendron planten hebben dikke bladeren die geluid kunnen dempen door geluidstrillingen te absorberen. Echter zal de mate van geluidsdemping afhangen van factoren zoals de grootte van de plant en de omgeving waarin hij staat. Over het algemeen kunnen planten helpen om geluid te reduceren in een tuinomgeving.

 • Rhododendrons moeten na de bloei gesnoeid worden door oude, dode takken te verwijderen en de plant in vorm te houden. Snoei niet te diep, want dit kan de bloei volgend jaar beïnvloeden. Het beste moment om te snoeien is direct na de bloei.

  De Rhododendron 'Simona' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef bij voorkeur water 's ochtends vroeg of 's avonds laat om verdamping te minimaliseren.

  De Rhododendron 'Simona' gedijt het best in zure potgrond met een goede drainage. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Het is aan te raden om de plant in het voorjaar te bemesten met een speciale rhododendron-meststof.

  Rhododendrons hebben een voorkeur voor zure, goed doorlatende grond met een hoge organische inhoud. Een humusrijke bodem zal bijdragen aan de gezonde groei van de plant. Zorg ervoor dat de grond nooit volledig uitdroogt, maar ook niet te nat blijft staan.

  Rhododendrons groeien het beste op een standplaats met halfschaduw tot schaduw. Zorg ervoor dat de grond vochtig en goed doorlatend is. Vermijd te veel direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  Het is aan te raden om de Rhododendron in de winter te beschermen tegen koude wind en vorst door bijvoorbeeld een mulchlaag aan te brengen. Zorg er tevens voor dat de plant voldoende vocht heeft voordat de grond bevriest. Het is ook mogelijk om de plant af te dekken met een speciale winterhoes voor extra bescherming.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in vochtige grond en halfschaduw. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te bevorderen. Bemest de plant in het voorjaar voor een gezonde groei.

  Rhododendrons hebben specifieke bemesting nodig, zoals een meststof met een lage pH-waarde. Gebruik een rhododendronmeststof in het voorjaar en volg de aanbevolen dosering op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid meststoffen die je toedient.

  Mulchen helpt bij het behouden van vocht en onderdrukt onkruid. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren of schors. Breng een laag mulch aan rond de plant, maar vermijd het direct tegen de stam te leggen.

  Rhododendrons gedijen het beste in zure grond met een pH-waarde tussen 4,5 en 6. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aanpassingen te maken. Zure grond zorgt ervoor dat de plant voedingsstoffen beter kan opnemen en gezond kan groeien.

  Om ongedierte te bestrijden bij planten zoals Rhododendrons, kun je insecticiden gebruiken die specifiek zijn ontworpen voor tuinplanten. Een andere optie is het introduceren van natuurlijke vijanden, zoals lieveheersbeestjes, om het ongedierte te bestrijden. Het regelmatig inspecteren van de plant en het verwijderen van aangetaste bladeren kan ook helpen bij het voorkomen van ongedierte.

 • Omschrijving

  De Rhododendron 'Simona' is een compacte en langzaam groeiende struik met glanzende groene bladeren. In het voorjaar produceert deze plant prachtige klokvormige bloemen in een zachtroze kleur. 's Zomers behoudt de 'Simona' zijn mooie groene bladeren en vormt een aantrekkelijke aanvulling op de tuin. Deze Rhododendron gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en halfschaduw tot schaduwrijke omgevingen. De 'Simona' is een winterharde plant die weinig onderhoud vereist en langdurige schoonheid biedt in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.