Rhododendron (Arboreum Grp) 'Wilgen's Ruby'

Rhododendron overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rhododendron (Arboreum Grp) 'Wilgen's Ruby' is een prachtige groenblijvende struik met opvallende dieprode bloemen. Deze variëteit bloeit in het voorjaar en voegt kleur toe aan de tuin. De bladeren zijn donkergroen en leerachtig van textuur. 'Wilgen's Ruby' is een compacte en langzaam groeiende plant die goed gedijt in vochtige, goed doorlatende grond en halfschaduw. Een sfeervolle toevoeging aan elke tuin!

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Rhododendron (Arboreum Grp) 'Wilgen's Ruby' is een groenblijvende plant en behoudt zijn bladeren het hele jaar door. Deze plant behoort tot de categorie Tuinplanten.

  De Rhododendron (Arboreum Grp) 'Wilgen's Ruby' is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tegen vorst om schade te voorkomen. Deze tuinplanten kunnen het beste in de winter extra beschermd worden met bijvoorbeeld een vliesdoek of bladeren.

  Ja, de Rhododendron is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het belangrijkste is dat de plant voldoende vocht en voeding krijgt en op de juiste plek staat voor voldoende zonlicht. Zuurbodem is ook van belang voor een optimale groei.

  Rhododendrons hebben over het algemeen ruimte nodig op grondniveau voor hun wortels, en groeien het beste in goed doorlatende grond met voldoende vocht. Ze hebben ook ruimte nodig om te groeien en zich uit te spreiden, dus houd rekening met hun volwassen grootte bij het planten. Het is aan te bevelen om ze op minstens een halve tot één meter afstand van andere planten te plaatsen.

  Ja, Rhododendrons groeien goed in de schaduw. Ze gedijen het beste in de halfschaduw tot schaduwrijke omgevingen en kunnen zelfs verbranden in de volle zon. Zorg voor voldoende bodembedekking en zorg voor regelmatige watergift om de groei te bevorderen.

  De Rhododendron (Arboreum Grp) 'Wilgen's Ruby' heeft gemiddeld 1-2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te drassig. Geef de plant bij warm weer wat vaker water.

  Ja, de Rhododendron trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar in de bloemen. Het is een goede keuze voor een tuin die insecten wil aantrekken.

  Rhododendrons zijn planten die bijdragen aan de biodiversiteit in tuinen. Ze trekken bijen, vlinders en andere insecten aan, wat gunstig is voor het ecosysteem. Daarnaast bieden ze schuil- en nestgelegenheid voor kleine dieren.

  Deze plant bloeit normaal gesproken in de maanden april en mei. De bloeiperiode duurt meestal ongeveer 2 tot 3 weken. Na de bloei vormt de plant knoppen voor het volgende jaar.

  Deze plant kan het beste geplant worden op een plek met halfschaduw tot schaduw. Volle zon kan de bladeren beschadigen en de plant verbranden. Kies daarom een beschutte plek in de tuin.

  Nee, de Rhododendron plant is niet eetbaar en kan zelfs giftig zijn voor mensen en dieren. Het is belangrijk om de plant niet te consumeren.

  Ja, Rhododendrons hebben dichte bladeren die geluidsgolven kunnen absorberen en zo een geluidsdempend effect kunnen hebben in de omgeving. Deze planten kunnen een bijdrage leveren aan het verminderen van omgevingsgeluid en het creëren van een rustige omgeving.

 • Snoei na de bloei dode bloemen weg om de groei te bevorderen. Verwijder ook eventuele gebroken takken of zieke delen om de gezondheid van de plant te behouden. Gebruik scherpe snoeischaren om de vorm en grootte van de struik te bepalen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig is, maar niet doorweekt. Vermijd dat de wortels langdurig in natte grond staan om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in zure potgrond. Zorg ervoor dat de pot goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Voeg indien nodig compost of turf toe voor extra voeding.

  De Rhododendron (Arboreum Grp) 'Wilgen's Ruby' gedijt het best in zure, vochtige en goed doorlatende grond. Een bodem die rijk is aan organisch materiaal en goed gedraineerd is, zal de groei en bloei van deze plant bevorderen. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te vullen met compost of turf.

  De Rhododendron (Arboreum Grp) 'Wilgen's Ruby' gedijt het beste op een standplaats in halfschaduw tot schaduw. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en vochtig blijft. Bescherm de plant tegen harde wind en felle middagzon.

  Om Rhododendrons te beschermen tegen de kou, kun je mulch aanbrengen rond de plantvoet en een beschermende doek of jute gebruiken bij strenge vorst. Zorg ervoor dat de plant goed vochtig blijft en vermijd het snoeien tijdens de wintermaanden om vorstschade te voorkomen. Plaats de plant op een beschutte plek tegen koude wind en felle zon om de winter overlevingskansen te vergroten.

  De Rhododendron vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Snoei dode takken en bloemen af na de bloei om de plant gezond te houden. Gebruik meststoffen speciaal voor zuurminnende planten om de groei te stimuleren.

  Rhododendrons dienen jaarlijks bemest te worden met een speciale meststof voor zuurminnende planten. Dit kan het beste gedaan worden in het voorjaar, voordat de plant begint te groeien. Overbemesting moet vermeden worden om schade aan de wortels te voorkomen.

  Rhododendrons houden van een goed mulchlaag, dit helpt de grond vochtig te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren, boomschors of compost als mulch. Breng de mulchlaag aan rond de basis van de plant, maar houd de stam vrij om schimmelvorming te voorkomen.

  De Rhododendron (Arboreum Grp) 'Wilgen's Ruby' heeft een voorkeur voor zure bodems met een lage pH-waarde. Het is belangrijk om de grond regelmatig te testen en eventueel aan te zuren met speciale meststoffen indien nodig. Zorg voor een goede drainage om wortelrot te voorkomen.

  Het is belangrijk om regelmatig de plant te controleren op ongedierte zoals bladluizen, spint en wolluizen. Ongedierte kan worden bestreden met biologische bestrijdingsmiddelen of door het verwijderen van aangetaste bladeren. Het is ook aan te raden om de plant gezond te houden door hem regelmatig water te geven en te bemesten.

 • Omschrijving

  De Rhododendron (Arboreum Grp) 'Wilgen's Ruby' is een prachtige groenblijvende struik met opvallende dieprode bloemen. Deze variëteit bloeit in het voorjaar en voegt kleur toe aan de tuin. De bladeren zijn donkergroen en leerachtig van textuur. 'Wilgen's Ruby' is een compacte en langzaam groeiende plant die goed gedijt in vochtige, goed doorlatende grond en halfschaduw. Een sfeervolle toevoeging aan elke tuin!

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.