Rhododendron (Forrestii Grp) 'Scarlet Wonder'

Rhododendron (Forrestii Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Rhododendron (Forrestii Grp) 'Scarlet Wonder' er en smuk rhododendron med iøjnefaldende, klarrøde blomster. Denne plante har en kompakt vækst og når en højde på cirka 1,5 meter. Blomsterne blomstrer om foråret og tiltrækker bier og sommerfugle. 'Scarlet Wonder' trives bedst i fugtig, veldrænet jord og let skygge. Det er en elegant og farverig tilføjelse til enhver have eller bed.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Rhododendron (Forrestii Grp) 'Scarlet Wonder' er stedsegrøn og beholder derfor sine blade hele året. Planten tilhører gruppen af stedsegrønne havplanter.

  Denne plante er hårdfør ned til ca. -10 grader Celsius. Det er vigtigt, at planten beskyttes godt mod frost. Det anbefales at dække planten til om vinteren med f.eks. fiberdug.

  Rhododendroner kræver regelmæssig vanding og let sur jord. De trives bedst i områder med halvskygge og har brug for lidt beskyttelse mod middagsolen. Regelmæssig beskæring og gødning kan hjælpe med at fremme en sund vækst.

  Rhododendron (Forrestii Grp) 'Scarlet Wonder' har brug for meget plads til at vokse og blomstre ordentligt. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at sprede sig og vokse. Tag højde for plantens størrelse, når du vælger en passende placering i haven.

  Rhododendron trives bedst i halvskygge til skyggefulde områder. De kan tåle lidt sol, men brænder hurtigt i skarp sol. Sørg for beskyttelse mod de mest intense solstråler.

  Rhododendronen har brug for vand omkring 1-2 gange om ugen, afhængigt af vejrforholdene. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke for våd. Det er også vigtigt at give planten vand i tørt vejr.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af dens klare farve og den nektar, den producerer. Det er et godt valg til haver, som hjælper med at fremme biodiversiteten ved at tiltrække bestøvende insekter. Det skaber en livlig og varieret have.

  Rhododendron (Forrestii Grp) 'Scarlet Wonder' er gavnlig for biodiversiteten på grund af nektaren, der tiltrækker sommerfugle og bier. Planten giver mad og skjulesteder til forskellige dyrearter. Blomsterne og bladene på planten hjælper med at fremme mangfoldigheden i haven.

  Rhododendron (Forrestii Grp) 'Scarlet Wonder' blomstrer normalt i månederne april og maj. Blomstringsperioden varer cirka 2 til 3 uger.

  Rhododendrons trives generelt ikke godt i direkte sollys og undgår fuld sol. De foretrækker et sted med halvskygge eller skygge. Hold planten ude af direkte sollys for at undgå forbrænding af bladene.

  Nej, Rhododendron er ikke spiselige. At spise dele af planten kan føre til forgiftning. Det er vigtigt kun at indtage planter, der er specifikt dyrket til forbrug.

  Ja, Rhododendrons har tykke blade, der kan absorbere lydbølger og dermed dæmpe lyd i det nærliggende miljø. Dog er graden af lyddæmpning begrænset i forhold til specielt designede lyddæmpende materialer.

 • Rhododendronen bør let beskæres efter blomstringen for at bevare formen og størrelsen. Fjern døde eller syge grene og beskær blomsterknopperne for at fremme sund vækst det følgende år. Beskær ikke for dybt og undgå at beskære om vinteren eller ved frost.

  Rhododendron (Forrestii Grp) 'Scarlet Wonder' skal have regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men undgå at rødderne står i vand. Giv helst vand om morgenen.

  For denne plante er det vigtigt at bruge sur pottemuld. Sørg for, at pottemulden er veldrænet, og undgå for våd jord. Bland eventuelt lidt tørv i pottemulden for optimal vækst.

  Rhododendron trives bedst i surt, veldrænet jord med højt organisk indhold. Sørg for, at jorden holdes fugtig, men ikke for våd. En godt gødet jord vil bidrage til en sund vækst og blomstring af planten.

  Rhododendron (Forrestii Grp) 'Scarlet Wonder' trives bedst på en placering i halvskygge. Sørg for et beskyttet sted mod vinden og undgå skarp eftermiddagssol. Jorden skal være sur og veldrænet.

  Rhododendronen har brug for vinterbeskyttelse i form af muld, såsom blade eller halm, rundt om plantens base. Det er også vigtigt at beskytte planten mod hård vind og skarp sol i vintermånederne. Yderligere beskyttelse kan gives ved at dække planten til med et klæde eller havefiber.

  Rhododendron 'Scarlet Wonder' skal vandes regelmæssigt og beskyttes mod skarpt sollys. En årlig beskæring efter blomstringen fremmer plantens vækst og blomstring. Det er vigtigt at holde jorden omkring planten sund ved regelmæssig gødskning.

  Rhododendroner har brug for en speciel rhododendrongødning, der er rig på kvælstof og jern. Gød planten om foråret efter blomstringen og igen om sommeren. Brug gødningen i henhold til instruktionerne på emballagen.

  Mulch sikrer, at jorden forbliver fugtig, og ukrudt holdes undertrykt. Det anbefales at lægge et lag mulch rundt om planten, men ikke direkte op ad stammen. Gode materialer til mulch er f.eks. kompost, kakaoskaller eller træflis.

  Rhododendrons trives bedst i sur jord med en pH-værdi mellem 4,5 og 6. En for høj pH-værdi kan føre til problemer med optagelsen af næringsstoffer af planten. Derfor er det vigtigt at regelmæssigt kontrollere jordens surhedsgrad og om nødvendigt justere den med f.eks. specielle gødninger.

  For at bekæmpe skadedyr hos denne plante er det vigtigt at regelmæssigt kontrollere bladene og blomsterne for tegn på bladlus, spindemider og hvide fluer. En naturlig måde at bekæmpe disse skadeinsekter på er ved at bruge rovdyr som mariehøns eller ved at sprøjte planten med en blanding af vand og mild sæbe. Det er også muligt at bruge specifikke insektmidler i henhold til anbefalingerne på pakken.

 • Beskrivelse

  Rhododendron (Forrestii Grp) 'Scarlet Wonder' er en smuk rhododendron med iøjnefaldende, klarrøde blomster. Denne plante har en kompakt vækst og når en højde på cirka 1,5 meter. Blomsterne blomstrer om foråret og tiltrækker bier og sommerfugle. 'Scarlet Wonder' trives bedst i fugtig, veldrænet jord og let skygge. Det er en elegant og farverig tilføjelse til enhver have eller bed.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.