Rhododendron (Williamsianum Grp) 'Gartendirektor Glocker'

Rhododendron overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rhododendron 'Gartendirektor Glocker' is een compacte struik met donkergroene bladeren en een opvallende bloei in de lente. De bloemen zijn klokvormig en hebben een prachtige paarse kleur met een contrasterende gele vlek in het midden. Deze plant groeit goed in vochtige, goed doorlatende grond en gedijt het beste in halfschaduw tot schaduwrijke locaties. 'Gartendirektor Glocker' is een langzaam groeiende soort en kan uiteindelijk een hoogte bereiken van ongeveer 1 meter. Deze Rhododendron is een mooie aanvulling op elke tuin en trekt vlinders en bijen aan.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Rhododendron (Williamsianum Grp) 'Gartendirektor Glocker' is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. De plant behoort tot de categorie tuinplanten die hun bladeren behoudt in zowel de zomer als de winter.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is een sterke tuinplant die goed bestand is tegen koude temperaturen. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorstperiodes.

  De Rhododendron (Williamsianum Grp) 'Gartendirektor Glocker' is over het algemeen vrij gemakkelijk in onderhoud. Zorg voor voldoende vochtige, zure grond en geef regelmatig water. Bescherm de plant tegen felle zon en harde wind.

  De Rhododendron 'Gartendirektor Glocker' heeft voldoende ruimte nodig om uit te kunnen groeien tot een volwassen plant. Zorg voor een plantafstand van ongeveer 1,5 tot 2 meter om de plant goed te laten ontwikkelen. Houd ook rekening met voldoende ruimte voor de wortels om zich te verspreiden.

  Ja, Rhododendrons groeien over het algemeen goed in de schaduw. Ze hebben wel enige licht nodig om te kunnen bloeien. Zorg voor lichte schaduw en vermijd felle middagzon.

  De Rhododendron houdt van vochtige grond, dus het is belangrijk om regelmatig water te geven. Over het algemeen heeft de plant ongeveer 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten door te laten opdrogen om wortelrot te voorkomen.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een mooie toevoeging aan de tuin vanwege de aantrekkelijkheid voor bestuivers.

  De Rhododendron (Williamsianum Grp) 'Gartendirektor Glocker' trekt bijen en vlinders aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. De plant biedt beschutting en voedsel voor verschillende insectensoorten. Het is dus zeker goed voor de biodiversiteit.

  Deze plant bloeit in de maanden april en mei, en de bloei kan ongeveer 2 tot 3 weken duren. Het is een prachtige toevoeging aan de tuin tijdens het voorjaar.

  De Rhododendron (Williamsianum Grp) 'Gartendirektor Glocker' kan niet goed tegen de volle zon en verkiest een plek met halfschaduw. Teveel zon kan de bladeren beschadigen en de bloei verminderen. Het is aan te raden om de plant op een beschutte plek te planten.

  Nee, de Rhododendron planten zijn giftig en niet geschikt voor consumptie. Het consumeren van delen van deze plant kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen. Het is belangrijk om deze planten niet te eten of te gebruiken voor culinaire doeleinden.

  Ja, Rhododendrons hebben dichte bladeren en een dikke stam die geluidsgolven kunnen absorberen en reflecteren, waardoor ze enige geluidsdempende eigenschappen hebben. Ze kunnen helpen bij het verminderen van geluidsoverlast in de tuin of op het balkon.

 • Rhododendrons moeten na de bloei worden gesnoeid om de vorm te behouden en de gezondheid van de plant te bevorderen. Verwijder dode of zieke takken en knip ze terug tot net boven een gezonde knop. Overmatig snoeien kan de bloei verminderen, dus wees voorzichtig.

  De Rhododendron heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelziekten te voorkomen.

  De Rhododendron heeft potgrond nodig die zuur is en goed gedraineerd. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten om de groei en bloei te stimuleren. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat.

  Rhododendrons gedijen het best in zure, humusrijke grond die goed draineert. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is om wortelrot te voorkomen. Het toevoegen van compost of bladaarde kan de bodemkwaliteit verbeteren.

  Deze plant gedijt het beste op een standplaats in de halfschaduw tot schaduw. Zorg voor een beschutte plek uit de felle zon en directe wind. Een vochtige en goed doorlatende grond is ideaal voor optimale groei.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door af te dekken met bladeren of stro. Zorg ervoor dat de grond rondom de plant goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Het is ook aan te raden om de plant in een beschutte plek te zetten om de bloemknoppen te beschermen tegen vorstschade.

  De Rhododendron heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei dode bloemen en takken regelmatig weg om de gezondheid van de plant te bevorderen. Bemest de plant in het voorjaar met een speciale meststof voor zuurminnende planten.

  Voor Tuinplanten zoals deze is het belangrijk om te bemesten in het voorjaar met een speciale meststof voor zuurminnende planten. Gebruik een organische meststof met een langzame afgifte. Overbemesting kan leiden tot schade aan de wortels, dus volg de aanbevolen dosering op de verpakking.

  Het is belangrijk om de plant te mulchen om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Kies een organisch mulchmateriaal zoals boomschors of bladeren en breng een laag aan rond de plant, maar vermijd de stam direct te bedekken. Vernieuw de mulchlaag regelmatig voor optimale groei en gezondheid van de plant.

  Rhododendrons gedijen het best in zure bodems met een pH tussen 4,5 en 6. Een goede zuurgraad is essentieel voor een gezonde groei en bloei van de plant. Het is belangrijk om de pH van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld speciale meststoffen.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij tuinplanten kunnen verschillende methoden worden toegepast, zoals het regelmatig inspecteren van bladeren en het verwijderen van besmette delen. Ook kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes worden ingezet om ongedierte te bestrijden. In sommige gevallen kan biologische bestrijding met bijvoorbeeld nematoden of roofmijten effectief zijn.

 • Omschrijving

  De Rhododendron 'Gartendirektor Glocker' is een compacte struik met donkergroene bladeren en een opvallende bloei in de lente. De bloemen zijn klokvormig en hebben een prachtige paarse kleur met een contrasterende gele vlek in het midden. Deze plant groeit goed in vochtige, goed doorlatende grond en gedijt het beste in halfschaduw tot schaduwrijke locaties. 'Gartendirektor Glocker' is een langzaam groeiende soort en kan uiteindelijk een hoogte bereiken van ongeveer 1 meter. Deze Rhododendron is een mooie aanvulling op elke tuin en trekt vlinders en bijen aan.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.