Rhododendron (Williamsianum Grp) 'Karin'

Rhododendron overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rhododendron 'Karin' is een compacte en langzaam groeiende struik met glanzende bladeren en bloemen in een prachtige, lichtroze kleur. De bloemen hebben een opvallende felgele vlek op de bovenste kroonbladeren, waardoor ze extra aantrekkelijk zijn. Deze plant bloeit in het voorjaar en trekt vlinders en bijen aan met zijn nectarrijke bloemen. 'Karin' is een sterke en winterharde plant die goed gedijt in vochtige, zure bodems en gedeeltelijke schaduw. Ideaal voor het toevoegen van kleur en structuur aan de tuin en is ook geschikt voor in potten en bakken op het terras.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Rhododendrons zijn groenblijvende planten. Ze behouden hun bladeren gedurende het hele jaar, waardoor ze ook in de winter voor kleur in de tuin zorgen. Rhododendrons zijn daarom populair als wintergroene tuinplanten.

  Rhododendron 'Karin' is winterhard tot -15 graden Celsius. Deze plant kan dus goed tegen koude temperaturen en is geschikt voor in de tuin. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tegen strenge vorst.

  Ja, de Rhododendron (Williamsianum Grp) 'Karin' is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en geef regelmatig water tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de plant jaarlijks te bemesten en te snoeien voor een gezonde groei.

  Rhododendron Williamsianum 'Karin' heeft minimaal een ruimte nodig van 1,5 tot 2 meter in diameter. Het is belangrijk om voldoende ruimte te bieden voor de plant om zich goed te kunnen ontwikkelen en te groeien. Het is aangeraden om de plant te planten op een plek waar hij voldoende zonlicht en bescherming tegen harde wind krijgt.

  Ja, de Rhododendron (Williamsianum Grp) 'Karin' groeit goed in de schaduw. Het is een plant die goed gedijt in beschutte en schaduwrijke plekken in de tuin. Zorg voor vochtige, goed doorlatende grond voor optimale groei.

  Rhododendrons hebben regelmatig water nodig, vooral in droge periodes. Het is belangrijk dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Gemiddeld hebben ze één tot twee keer per week water nodig.

  Ja, de Rhododendron (Williamsianum Grp) 'Karin' trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een mooie toevoeging aan de tuin voor bestuivende insecten.

  Ja, als onderdeel van de biodiverse tuin biedt deze plant voedsel en schuilplaatsen voor verschillende insecten, vogels en kleine dieren. Het aanplanten van verschillende soorten planten kan de biodiversiteit in de tuin vergroten.

  Deze plant bloeit in de maanden mei en juni en de bloei duurt ongeveer 3 tot 4 weken.

  De Rhododendron (Williamsianum Grp) 'Karin' kan beter geplaatst worden op een plek met halfschaduw tot schaduw. Volle zon kan zorgen voor verbranding van de bladeren. Het is daarom aan te raden om de plant te beschermen tegen direct zonlicht.

  Nee, de Rhododendron planten zijn niet eetbaar en kunnen zelfs giftig zijn bij consumptie. Het wordt sterk afgeraden om delen van de plant in te nemen. Het is belangrijk om enkel eetbare planten te consumeren en voorzichtig te zijn met onbekende planten.

  Ja, Rhododendrons helpen geluid te absorberen door hun dichte bladerdak en dikke bladeren. Hierdoor kunnen ze als geluidsdempend worden beschouwd in de tuin of buitenruimte.

 • Rhododendrons kunnen het beste na de bloei licht gesnoeid worden. Verwijder dode of zieke takken en knip alleen terug tot net boven een bladknop. Pas op met snoeien in de winter, dit kan de bloei beïnvloeden.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet drassig. Vermijd natte voeten om wortelrot te voorkomen.

  Rhododendron 'Karin' gedijt het beste in zure potgrond met een goede drainage. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet drassig. Verplant de plant indien nodig om de paar jaar om de grond te verversen.

  De Rhododendron (Williamsianum Grp) 'Karin' gedijt het beste in een goed doorlatende en zure bodem. Zorg voor voldoende organisch materiaal in de bodem en vermijd kalkrijke grond. Het is belangrijk dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat.

  Rhododendrons groeien het beste op een plek met halfschaduw of schaduw. Bescherm de plant tegen felle zon en harde wind. Zorg voor een vochtige, goed doorlatende grond.

  In de winter is het belangrijk om de Rhododendron goed te beschermen tegen vorst. Dit kan bijvoorbeeld door de plant af te dekken met een dikke laag bladeren of stro. Zorg er ook voor dat de grond rondom de plant goed vochtig blijft tijdens koude periodes.

  De plant dient regelmatig bewaterd te worden, vooral tijdens droge periodes. Daarnaast is het aan te raden om de plant jaarlijks te bemesten met organische meststoffen. Snoei dode of zieke takken voor een gezonde groei.

  Gebruik voor de bemesting van deze plant een speciale rhododendronmeststof. Bemest in het voorjaar en de zomer volgens de instructies op de verpakking. Overbemesting kan schade aan de plant veroorzaken.

  Zorg voor een mulchlaag van organisch materiaal rond de plant om vocht vast te houden en onkruidgroei te remmen. Dit kan bijdragen aan een gezonde groei en bloei van de plant. Vernieuw de mulchlaag jaarlijks om de plant in optimale conditie te houden.

  Rhododendrons groeien het beste in zure grond met een pH tussen de 4,5 en 6,0. Een te hoge zuurgraad kan leiden tot geelverkleuring van de bladeren, terwijl een te lage zuurgraad de opname van voedingsstoffen kan belemmeren. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen met bijvoorbeeld tuinturf.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kunt u gebruik maken van natuurlijke middelen zoals neemolie, knoflookspray of insectenwerende planten in de buurt plaatsen. Zorg daarnaast voor een goede luchtcirculatie en vermijd overbewatering om schimmelziektes te voorkomen. Mocht het probleem ernstiger zijn, dan kunt u ook gebruik maken van chemische bestrijdingsmiddelen speciaal voor tuinplanten.

 • Omschrijving

  De Rhododendron 'Karin' is een compacte en langzaam groeiende struik met glanzende bladeren en bloemen in een prachtige, lichtroze kleur. De bloemen hebben een opvallende felgele vlek op de bovenste kroonbladeren, waardoor ze extra aantrekkelijk zijn. Deze plant bloeit in het voorjaar en trekt vlinders en bijen aan met zijn nectarrijke bloemen. 'Karin' is een sterke en winterharde plant die goed gedijt in vochtige, zure bodems en gedeeltelijke schaduw. Ideaal voor het toevoegen van kleur en structuur aan de tuin en is ook geschikt voor in potten en bakken op het terras.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.