Rhododendron (Yakushimanum Grp) 'Polaris'

Rhododendron (Yakushimanum Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Rhododendron 'Polaris' is een compacte dwergstruik met ovale bladeren en een dichte groeiwijze. De bladeren zijn glanzend donkergroen en blijven het hele jaar door aan de plant zitten. In het voorjaar bloeit de 'Polaris' met prachtige witte bloemen die een lichte geur verspreiden. Deze Rhododendron is zeer winterhard en gedijt goed in vochtige, zure grond en halfschaduw. De 'Polaris' is een aantrekkelijke toevoeging aan een tuinborder of rotstuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Dit maakt het een aantrekkelijke optie voor het hele jaar door kleur in de tuin.

  De Rhododendron (Yakushimanum Grp) 'Polaris' is winterhard tot -15 graden Celsius. Deze plant kan goed tegen vorst en is geschikt voor ons klimaat. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tegen strenge vorstperiodes.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor een goed doorlatende grond. Verwijder regelmatig dode bloemen om nieuwe aanplant te bevorderen.

  De Rhododendron heeft ongeveer 1,5 tot 2 meter ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht kan krijgen en plant deze op een afstand van minimaal 1,5 meter van andere planten. Houd ook rekening met de groei van de plant in de toekomst.

  De Rhododendron (Yakushimanum Grp) 'Polaris' groeit het beste in lichte schaduw tot halfschaduw. In te diepe schaduw kan de plant minder goed groeien en bloeien. Zorg voor voldoende licht om de beste resultaten te behalen.

  De Rhododendron 'Polaris' heeft gemiddeld 1 tot 2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels te nat worden. Het is belangrijk om in de gaten te houden of de plant voldoende vocht krijgt, vooral tijdens drogere periodes.

  Ja, Rhododendrons staan ​​bekend om hun aantrekkingskracht op vlinders en bijen vanwege hun nectarrijke bloemen. Ze dragen bij aan de biodiversiteit in de tuin en helpen bij de bestuiving van andere planten. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin voor insecten en tuinliefhebbers.

  Rhododendrons zijn waardevol voor biodiversiteit omdat ze insecten aantrekken met hun nectar en stuifmeel. Ze bieden ook schuilplaatsen en voedsel voor kleine dieren in de tuin. Het is belangrijk om verschillende plantensoorten te combineren om de diversiteit te vergroten.

  De Rhododendron (Yakushimanum Grp) 'Polaris' bloeit in de maanden mei en juni. De bloeiperiode duurt ongeveer 3 tot 4 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon, maar het is aan te raden om de plant te beschermen tegen de felle middagzon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral tijdens warme periodes.

  Nee, de Rhododendron planten zijn niet eetbaar en kunnen zelfs giftig zijn als ze worden ingenomen. Het is belangrijk om planten en bloemen in de tuin te vermijden die niet bedoeld zijn voor consumptie. Het is altijd het beste om alleen voedsel te eten dat als veilig is bevonden.

  Ja, Rhododendrons hebben dichte bladeren die geluidsgolven kunnen absorberen en daardoor een bepaalde mate van geluidsdemping kunnen bieden. Het effect zal echter beperkt zijn in vergelijking met specifieke geluidswerende materialen of beplanting.

 • Het snoeien van de Rhododendron (Yakushimanum Grp) 'Polaris' is niet noodzakelijk, tenzij er dood hout verwijderd moet worden. Eventueel kunnen te lange scheuten na de bloei worden teruggesnoeid om de vorm van de plant te behouden. Vermijd snoeien in de wintermaanden, omdat dit de bloemknopvorming kan verstoren.

  De Rhododendron Yakushimanum 'Polaris' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in natte grond staan. Geef bij voorkeur 's ochtends water om schimmelvorming te voorkomen.

  Rhododendrons hebben zure potgrond nodig om goed te gedijen. Het is belangrijk om een mix te gebruiken die speciaal is samengesteld voor zuurminnende planten. Zorg ervoor dat de potgrond goed doorlatend is en niet te veel vocht vasthoudt.

  Rhododendrons gedijen het best in goed doorlatende grond met een zure pH-waarde. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en goed vocht vasthoudt. Vermijd kalkrijke grond en zware klei.

  De Rhododendron (Yakushimanum Grp) 'Polaris' groeit het beste op een standplaats in de halfschaduw tot schaduw. Zorg voor een vochtige, zure en goed doorlatende bodem. Bescherm de plant tegen harde wind en felle middagzon.

  Voor winterbescherming is het aan te raden om de plant te bedekken met een dikke laag mulch, zoals bladeren of stro, om de wortels te beschermen tegen vorst. Ook kun je de plant in de winter afdekken met een ademend materiaal, zoals jute of vliesdoek, om te voorkomen dat de bladeren beschadigd raken door vorst. Zorg er daarnaast voor dat de plant voldoende vocht heeft tijdens droge winterperiodes om uitdroging te voorkomen.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig, u hoeft alleen de uitgebloeide bloemen weg te knippen. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Een jaarlijkse bemesting in het voorjaar bevordert de groei en bloei van de plant.

  De Rhododendron Yakushimanum Grp heeft behoefte aan een zure grond met een pH-waarde tussen 4,5 en 5,5 voor een optimale groei. Bemest de plant in het voorjaar met een speciale rhododendronmeststof die fosfor en kalium bevat. Gebruik daarnaast organische materialen zoals compost of bladaarde om de plant te voeden en de grondstructuur te verbeteren.

  Mulchen is belangrijk voor de gezondheid van tuinplanten, omdat het de grond beschermt tegen extreme temperaturen en vochtverlies. Het toevoegen van een mulchlaag helpt ook bij het onderdrukken van onkruidgroei en het verbeteren van de bodemkwaliteit. Kies voor organische mulchmaterialen zoals bladeren, stro of boomschors.

  Rhododendrons hebben een bodem met een zure pH-waarde nodig om goed te kunnen groeien. De ideale zuurgraad ligt tussen de 4,5 en 5,5. Het is belangrijk om de zuurtegraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met speciale meststoffen.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij deze tuinplanten, kun je gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen zoals roofmijten of lieveheersbeestjes. Ook regelmatig controleren op ongedierte en deze handmatig verwijderen kan helpen bij het voorkomen van plagen. Bij ernstige plagen kunnen ook insecticiden worden gebruikt, maar dit wordt niet aangeraden vanwege de schadelijke effecten op het milieu.

 • Omschrijving

  Rhododendron 'Polaris' is een compacte dwergstruik met ovale bladeren en een dichte groeiwijze. De bladeren zijn glanzend donkergroen en blijven het hele jaar door aan de plant zitten. In het voorjaar bloeit de 'Polaris' met prachtige witte bloemen die een lichte geur verspreiden. Deze Rhododendron is zeer winterhard en gedijt goed in vochtige, zure grond en halfschaduw. De 'Polaris' is een aantrekkelijke toevoeging aan een tuinborder of rotstuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.