Rhododendron (Impeditum Grp) 'Blue Diamond'

Rhododendron overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rhododendron 'Blue Diamond' is een compacte struik met een bossige groeiwijze. De bladeren zijn donkergroen en glanzend, wat een mooi contrast vormt met de lichtblauwe bloemen. De bloemen zijn trechtervormig en bloeien in het voorjaar, waardoor de struik een opvallende aanblik geeft. De 'Blue Diamond' is een langzaam groeiende plant die goed gedijt in vochtige, zure grond en halfschaduw. Deze rhododendron is een prachtige toevoeging aan de tuin en zorgt voor kleurrijke accenten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Dit zorgt voor een mooi en constant groen element in uw tuin. De Rhododendron ('Blue Diamond') is een prachtige toevoeging aan uw tuin vanwege zijn groenblijvende eigenschappen.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij strenge vorst. In de winter kan het nodig zijn om de plant af te dekken met bijvoorbeeld bladeren of stro.

  De Rhododendron (Impeditum Grp) 'Blue Diamond' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Zorg voor voldoende water en een standplaats in de halfschaduw tot schaduw. Snoei indien nodig direct na de bloei om de vorm te behouden.

  De Rhododendron 'Blue Diamond' heeft minimaal 1,5 tot 2 meter ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg voor voldoende licht en lucht om gezond te blijven. Plant de struik in goed doorlatende grond voor optimale groei.

  Rhododendrons groeien het beste in lichte schaduw of halfschaduw. Ze kunnen ook in de volle schaduw overleven, maar zullen minder bloemen produceren en langzamer groeien. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens drogere periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels te nat worden. Controleer regelmatig of de grond droog aanvoelt voordat je opnieuw water geeft.

  Ja, Rhododendrons staan bekend om hun vlinder- en bijenlokkende eigenschappen. De bloemen produceren nectar die deze insecten aantrekt. Deze plant is dus zeker een welkome toevoeging aan de tuin voor bestuivende insecten.

  Rhododendrons zijn aantrekkelijk voor bijen en vlinders, waardoor ze de biodiversiteit in de tuin kunnen verhogen. Deze planten bieden ook schuilplaatsen en voedsel voor verschillende soorten insecten en vogels. Door hun bloeiperiode kunnen ze een belangrijke voedingsbron zijn voor verschillende dieren.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden april en mei. De bloeiperiode duurt ongeveer twee tot drie weken.

  De Rhododendron Impeditum Groep is een plant die het beste gedijt in halfschaduw tot schaduwrijke plekken. Directe blootstelling aan de volle zon kan schadelijk zijn voor de plant en de bloemen. Het is daarom aan te raden om de plant te plaatsen op een locatie waar hij beschermd is tegen de felle zon.

  Nee, de Rhododendron (Impeditum Grp) 'Blue Diamond' is niet eetbaar. Het consumeren van deze plant kan leiden tot vergiftiging. Het wordt sterk afgeraden om delen van de plant te consumeren.

  Rhododendron planten hebben dikke bladeren en dichte takken die geluid enigszins dempen, maar kunnen geen geluid volledig absorberen. Over het algemeen kunnen planten helpen om geluid te verzachten in een buitenomgeving.

 • De Rhododendron Impeditum Grp 'Blue Diamond' hoeft niet gesnoeid te worden, tenzij er dode of beschadigde takken zijn. Om de vorm te behouden, kan lichte snoei na de bloei worden uitgevoerd. Vermijd echter te veel snoeien om de bloei niet te belemmeren.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef bij voorkeur water bij de wortels en vermijd dat het blad nat wordt.

  Voor de Rhododendron (Impeditum Grp) 'Blue Diamond' is het belangrijk om zure, humusrijke potgrond te gebruiken. Gemengd met tuinturf en organisch materiaal is dit de ideale bodem voor een gezonde groei. Zorg ervoor dat de potgrond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen.

  De Rhododendron (Impeditum Grp) 'Blue Diamond' gedijt het best in een zure, goed doorlatende bodem. Het is belangrijk dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en voldoende vocht vasthoudt. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is om wortelrot te voorkomen.

  De Rhododendron (Impeditum Grp) 'Blue Diamond' gedijt het beste op een plek met halfschaduw tot schaduw. Zorg voor een goed doorlatende, zure grond. Bescherm de plant tegen felle middagzon en harde wind.

  Om de plant te beschermen tegen koude winterweer, kunt u mulch gebruiken rond de wortels. Daarnaast kunt u de plant beschermen met een winterhoes of -jas. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om schade door vorst te voorkomen.

  De Rhododendron heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg voor een goed doorlatende grond en geef de plant jaarlijks organische mest. Snoei na de bloei om de vorm en gezondheid van de plant te behouden.

  Voor tuinplanten zoals deze is het belangrijk om te bemesten met een speciale rhododendron- of azalea meststof in het voorjaar. Gebruik een meststof met een hoger kaliumgehalte om de bloei te stimuleren en zorg voor een gelijkmatige verdeling rond de plant. Overbemesting kan de wortels beschadigen, dus houd je aan de aanbevolen dosering.

  Mulch helpt om onkruid te onderdrukken en vocht vast te houden in de bodem. Het beschermt de wortels tegen temperatuurschommelingen en verbetert de bodemstructuur. Gebruik organische mulch, zoals bladeren of boomschors, en breng deze aan rond de plant, maar niet direct tegen de stam.

  De Rhododendron (Impeditum Grp) 'Blue Diamond' gedijt het beste in zure grond, met een pH tussen 4,5 en 6. Zure grond is essentieel voor een goede groei en bloei van deze tuinplant. Het is belangrijk om de juiste zuurgraad van de bodem te behouden voor een gezonde ontwikkeling van de plant.

  Het is belangrijk om regelmatig de plant te controleren op verschillende soorten ongedierte, zoals bladluizen en slakken. Indien nodig kunnen deze verwijderd worden met behulp van een milieuvriendelijke bestrijdingsmethode. Het is aan te raden om preventieve maatregelen te nemen, zoals het regelmatig schoonmaken van de omgeving en het bevorderen van een gezonde groei van de plant.

 • Omschrijving

  De Rhododendron 'Blue Diamond' is een compacte struik met een bossige groeiwijze. De bladeren zijn donkergroen en glanzend, wat een mooi contrast vormt met de lichtblauwe bloemen. De bloemen zijn trechtervormig en bloeien in het voorjaar, waardoor de struik een opvallende aanblik geeft. De 'Blue Diamond' is een langzaam groeiende plant die goed gedijt in vochtige, zure grond en halfschaduw. Deze rhododendron is een prachtige toevoeging aan de tuin en zorgt voor kleurrijke accenten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.