Rhododendron 'Purpurkissen'

Rhododendron overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Rhododendron 'Purpurkissen' er en kompakt og langsomt voksende rhododendron-art med en markant lilla blomsterfarve. Blomsterne er klokkeformede og vises i store mængder tidligt om foråret. 'Purpurkissen' har mørkegrønne blade, som bliver på planten hele året rundt. Denne rhododendron-art er velegnet både til enkeltstående plantning og i gruppeplantning og trives godt i sur, veldrænet jord. Planten kræver regelmæssig vanding og bør plantes bedst i halvskygge.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Rhododendron 'Purpurkissen' er stedsegrøn.

  Denne plante er hårdfør ned til -15 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten godt i koldere temperaturer. Sørg for tilstrækkeligt muld og læ for at beskytte planten mod frostsprængninger.

  Ja, planten er let at vedligeholde og kræver ikke meget specifik pleje. Regelmæssig vanding i tørre perioder og årlig beskæring efter blomstring er tilstrækkeligt for at holde planten sund. Planten trives bedst på et sted med halvskygge og veldrænet jord.

  Rhododendron 'Purpurkissen' har brug for plads til at vokse og brede sig ud. Det anbefales at holde tilstrækkelig afstand mellem denne plante og andre planter i haven. Sørg for, at planten har tilstrækkeligt lys og luftcirkulation.

  Rhododendron 'Purpurkissen' trives bedst i halvskygge til skyggefulde miljøer. Sørg for, at planten er beskyttet mod skarpt eftermiddagssol for at undgå forbrænding af bladene. Et sted med filteret sollys eller morgensol er ideelt for en sund vækst.

  Rhododendron 'Purpurkissen' har brug for regelmæssig vanding, især under tørre perioder. Det anbefales at holde jorden fugtig ved at give planten vand ugentligt. Overvanding skal dog undgås.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af nektaren, som blomsterne producerer. Det er et godt valg, hvis du vil fremme biodiversiteten i din have. Det vil hjælpe med at lokke disse vigtige bestøvere til din have.

  Rhododendron 'Purpurkissen' kan give et positivt bidrag til biodiversiteten i haven ved at tiltrække bier, humlebier og sommerfugle. Planten tilbyder ly og mad til forskellige insekter og små dyrearter. På grund af de forskellige blomster og blade kan planten bidrage til et varieret leve miljø i haven.

  Denne plante blomstrer normalt i månederne maj og juni, og blomstringsperioden kan vare i flere uger til en måned.

  Ja, Rhododendrons foretrækker delvis skygge og beskyttelse mod skarp eftermiddagssol. Det anbefales at plante dem et sted, hvor de får lidt morgensol og derefter skygge om eftermiddagen og aftenen. Dette giver dem de bedste vækstbetingelser og får dem til at blomstre optimalt.

  Nej, Rhododendron er ikke spiselig. At indtage bladene eller andre dele af planten kan føre til forgiftning. Det er vigtigt kun at bruge planten til dekorative formål i haven.

  Ja, som haveplante har Rhododendron evnen til at absorbere lyd og dermed bidrage til støjreduktion i haven eller udendørs området. Det tætte bladværk og de store blade hjælper med dette.

 • Rhododendron 'Purpurkissen' bør bedst beskæres let efter blomstring for at bevare buskens form og størrelse. Fjern døde, syge eller beskadigede grene og klip de udblomstrede blomster væk. Vær opmærksom på ikke at beskære busken for ofte og for dybt, da det kan begrænse blomstringen.

  Giv planten regelmæssigt vand, så jorden altid er let fugtig. Sørg for, at rødderne ikke står for længe i våd jord for at undgå rodrot. Det er bedst at give vand om morgenen eller om aftenen for at minimere fordampning.

  For garden plants like these, it is important to use potting soil that is acidic and well-draining. Make sure the potting soil contains enough organic material for good growth. Avoid using lime-containing potting soil for these plants.

  Rhododendron trives bedst i sur, veldrænet jord. Sørg for en frugtbar jord med tilstrækkeligt organisk materiale. Undgå kalkholdig jord, og sørg for god dræning for at undgå rodrot.

  Planten trives bedst på en placering i halvskygge til skygge. Sørg for et beskyttet sted mod den skarpe eftermiddagssol. Jorden skal være veldrænet og fugtig.

  Om vinteren har planten brug for beskyttelse mod frost, især når temperaturen falder under frysepunktet. Pak planten ind i jute eller bobleplast for at beskytte rødderne. Det anbefales også at mulche planten med blade eller kompost for ekstra isolering.

  Rhododendron 'Purpurkissen' skal vandes regelmæssigt, især i tørre perioder. Derudover kan planten gødes årligt med organiske gødninger for optimal vækst og blomstring. Endelig er det vigtigt at fjerne gamle blomster regelmæssigt for at fremme ny blomstring.

  Rhododendroner har brug for ernæring i form af specialgødning til surbundsplanter. Brug denne gødning om foråret for en rig blomstring. Overgødskning bør undgås for at forhindre rodforbrænding.

  Det anbefales at lægge et lag muld rundt om planten for at holde på fugtigheden og reducere ukrudtvækst. Muld kan bestå af barkflis, kompost eller blade. Sørg for, at mulden ikke placeres for tæt på plantens stamme for at undgå rodrot.

  Rhododendron 'Purpurkissen' trives bedst i sur jord (pH 4,5-6). En sur jord giver optimal vækst og blomstring af denne haveplante. Det er derfor vigtigt at holde øje med jordens surhedsgrad.

  For at bekæmpe skadedyr i denne plante kan du bruge naturlige fjender som mariehøns og snyltehvepse. Du kan også regelmæssigt kontrollere planten for skadedyr og fjerne dem manuelt. Brug af miljøvenlige insektmidler kan også hjælpe med at bekæmpe skadedyr.

 • Beskrivelse

  Rhododendron 'Purpurkissen' er en kompakt og langsomt voksende rhododendron-art med en markant lilla blomsterfarve. Blomsterne er klokkeformede og vises i store mængder tidligt om foråret. 'Purpurkissen' har mørkegrønne blade, som bliver på planten hele året rundt. Denne rhododendron-art er velegnet både til enkeltstående plantning og i gruppeplantning og trives godt i sur, veldrænet jord. Planten kræver regelmæssig vanding og bør plantes bedst i halvskygge.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.