Rhododendron 'Yellow Hammer'

Rhododendron overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Rhododendron 'Yellow Hammer' er en kompakt og langsomt voksende busk med skinnende, mørkegrønne blade og iøjnefaldende lysegule blomster. Denne rhododendron blomstrer om foråret og tiltrækker sommerfugle og bier. Det er en vinterhårdfør plante, der trives godt i fugtig, sur jord og halvskygge til skyggefulde miljøer. 'Yellow Hammer' er meget velegnet til brug i bede, stenbede eller som solitær plante i haven. Denne plante kræver minimal vedligeholdelse og kan vokse sig til et smukt blikfang i haven.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Rhododendron 'Yellow Hammer' er stedsegrøn. Dets blade forbliver grønne året rundt og skaber en smuk kontrast i haven. Dette gør den til et populært valg blandt haveejere.

  Denne haveplante er hårdfør ned til cirka -12 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten under strenge frostforhold. Sørg for god dræning for at undgå frostsprængninger.

  Rhododendron 'Yellow Hammer' er generelt nem at vedligeholde. Alt hvad du skal gøre er at give regelmæssig vanding og beskære planten efter behov. Sørg også for, at jorden er veldrænet, og planten får tilstrækkeligt sollys.

  Rhododendroner har brug for plads til at vokse og udvikle sig. Sørg for tilstrækkelig afstand mellem planterne, ca. 1,5 til 2 meter. Husk, at de har et bredt rodsystem og kan vokse i bredden.

  Ja, Rhododendron trives godt i skyggen. Sørg for, at jorden er fugtig, og mulch planten for at holde på fugtigheden. For meget direkte sollys kan forårsage skade på bladene.

  Rhododendron 'Yellow Hammer' har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men undgå at overvande. Generelt kan planten have brug for vand en til to gange om ugen.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier med dens blomster med nektar. Det er en værdifuld plante for bestøvere i haven.

  Rhododendroner er populære hos bier, sommerfugle og andre insekter på grund af deres nektarholdige blomster. De giver ly til små dyr og fugle. Det er vigtigt at have en varieret beplantning for en sund biodiversitet i haven.

  Planten blomstrer i månederne maj og juni, og blomstringen kan vare cirka 2 til 3 uger.

  Denne plante trives bedst i delvis skygge til fuld skygge og tåler ikke direkte sollys. Det er vigtigt at beskytte planten mod direkte sollys for at undgå forbrænding og udtørring. Sørg for et beskyttet sted i haven for at holde planten sund.

  Nej, Rhododendron planter er ikke spiselige og kan endda være giftige ved indtagelse. Det er vigtigt ikke at bruge dem som fødevarer. Det kan være skadeligt for mennesker og dyr.

  Ja, Rhododendron 'Yellow Hammer' har en tæt løvtag, der kan dæmpe lyd lidt. Det er dog ikke så effektivt som f.eks. en specifik lyddæmpende mur eller beplantning.

 • Rhododendroner skal bedst beskæres umiddelbart efter blomstringen i sommermånederne. Fjern døde eller beskadigede grene og klip visne blomster væk lige over en bladknude. Vær opmærksom på ikke at beskære for dybt, da det kan beskadige planten.

  Giv planten regelmæssigt vand, især under tørre perioder. Sørg for, at jorden altid forbliver fugtig, men undgå at rødderne står i vand. Det anbefales at vande om morgenen, så planten har tilstrækkelig tid til at tørre, inden natten falder på.

  Rhododendroner har brug for sur, fugtig og veldrænet pottejord. Det er vigtigt at kontrollere jorden regelmæssigt og holde den fugtig, hvis det er nødvendigt. For de bedste resultater kan der anvendes speciel rhododendron pottemuld.

  Rhododendron 'Yellow Hammer' trives bedst i sur, veldrænet jord. Sørg for, at jorden er tilstrækkeligt fugtig, men ikke for våd. En jord rig på organisk materiale anbefales for optimal vækst og blomstring.

  Rhododendron 'Yellow Hammer' trives bedst på en placering i halvskygge til skygge. Sørg for et beskyttet sted med sur, veldrænet jord. Undgå direkte sollys og hård vind for at holde planten sund.

  I løbet af vinteren er det vigtigt at beskytte plantens rødder med et tykt lag muld eller blade. Derudover kan du beskytte grene med specielle vinterkåber eller jutetov for at undgå frostskader. Sørg også for, at planten har tilstrækkeligt med fugt, men undgå stillestående vand for at undgå råd i rødderne.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især under tørre perioder. Sørg for sur jord og brug gødning specielt til rhododendron. Fjern regelmæssigt døde blomster og grene for at holde planten sund.

  Rhododendroner har brug for næringsstoffer og kan have gavn af speciel rhododendrongødning. Det er vigtigt ikke at give planterne for meget gødning, da dette kan beskadige rødderne. Brug en gødning med en lav pH-værdi for at holde jorden sur til optimal vækst.

  Det er vigtigt at mulchplanten med organisk materiale for at holde jorden fugtig og undertrykke ukrudtsvækst. Brug f.eks. blade, halm eller træflis som mulch. Sørg for, at mulchlaget ikke påføres mod plantens stamme for at forhindre skimmelvækst.

  Rhododendron foretrækker en sur jord med en pH-værdi mellem 4,5 og 6,5. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og eventuelt øge den med specielle gødninger til surbundplanter. En for høj pH-værdi kan føre til vanskelig vækst og sundhedsproblemer for planten.

  For at undgå skadedyr som bladlus og spindemider er det vigtigt at inspicere planten regelmæssigt og kontrollere for tegn på skadedyr. En naturlig bekæmpelsesmetode er brugen af mariehøns, rovmider eller neemolie. At holde omgivelserne rene og fjerne døde blade kan også hjælpe med at forebygge skadedyr.

 • Beskrivelse

  Rhododendron 'Yellow Hammer' er en kompakt og langsomt voksende busk med skinnende, mørkegrønne blade og iøjnefaldende lysegule blomster. Denne rhododendron blomstrer om foråret og tiltrækker sommerfugle og bier. Det er en vinterhårdfør plante, der trives godt i fugtig, sur jord og halvskygge til skyggefulde miljøer. 'Yellow Hammer' er meget velegnet til brug i bede, stenbede eller som solitær plante i haven. Denne plante kræver minimal vedligeholdelse og kan vokse sig til et smukt blikfang i haven.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.