Rhododendron (Evergreen Azalea Grp) 'Rosali'

Rhododendron overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rhododendron (Evergreen Azalea Grp) 'Rosali' is een compacte struik met glanzende groene bladeren en felroze bloemen. Deze plant behoort tot de groep van groenblijvende azalea's en bloeit in het voorjaar met talrijke bloemknoppen. De bloemen van de 'Rosali' hebben een opvallende kleur en zorgen voor een kleurrijke toevoeging aan de tuin. Deze Rhododendron houdt van een vochtige, goed doorlatende bodem en een plekje in de halfschaduw. Met regelmatige snoei kan de 'Rosali' mooi compact gehouden worden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Rhododendron (Evergreen Azalea Grp) 'Rosali' is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar.

  Rhododendron (Evergreen Azalea Grp) 'Rosali' is winterhard tot -10 graden Celsius. Deze plant kan dus redelijk goed vorst verdragen tijdens de wintermaanden. Het is echter wel aan te raden om de plant te beschermen bij extreme vorst.

  Ja, de Rhododendron (Evergreen Azalea Grp) 'Rosali' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Zorg voor voldoende vochtige grond en plant de plant op een plek met halfschaduw. Verwijder regelmatig dode bloemen om nieuwe bloei te stimuleren.

  De Rhododendron 'Rosali' heeft ongeveer 1 tot 1,5 meter ruimte nodig om zich optimaal te kunnen ontwikkelen. Zorg voor voldoende afstand tot andere planten en obstakels om hem goed te laten groeien en bloeien in de tuin. Het is belangrijk om de plant regelmatig te snoeien om de groei en bloei te bevorderen.

  Ja, de Rhododendron (Evergreen Azalea Grp) 'Rosali' groeit goed in de schaduw. Het is een plant die goed gedijt in de schaduwrijke omstandigheden. Zorg voor voldoende vochtige en zure grond voor optimale groei.

  De Rhododendron 'Rosali' heeft regelmatig water nodig, vooral in droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Over het algemeen heeft de plant één keer per week water nodig.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar in de bloemen. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin vanwege de bestuiving die ze bieden.

  Rhododendron draagt bij aan de biodiversiteit in de tuin door het aantrekken van bijen en andere bestuivers met zijn bloemen. Het biedt ook beschutting aan kleine dieren en insecten. Het is een nuttige toevoeging aan de tuin omdat het de diversiteit aan planten vergroot.

  De Rhododendron bloeit in de maanden mei en juni. De bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  De Rhododendron 'Rosali' kan het beste geplant worden op een plek met halfschaduw tot schaduw. De plant kan niet goed tegen de volle zon en kan hierdoor verbranden of uitdrogen. Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen direct zonlicht.

  Nee, de Rhododendron is niet eetbaar en kan giftig zijn als het wordt geconsumeerd. Het is belangrijk om deze plant niet in te nemen. Het is beter om deze plant enkel te bewonderen in de tuin.

  Ja, Rhododendrons hebben dichte bladeren die geluid enigszins kunnen dempen. Echter, het effect is minimaal in vergelijking met specifieke geluidsisolerende materialen. Het is voornamelijk een decoratieve plant in de tuin.

 • Het is belangrijk om de Rhododendron na de bloei licht te snoeien om de vorm en groei te bevorderen. Verwijder dode, beschadigde of zieke takken jaarlijks in het late voorjaar. Snoei nooit te diep in het oude hout, maar knip alleen de bloemknoppen weg.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet drassig. Vermijd dat de wortels uitdrogen, maar voorkom ook dat ze te nat staan om wortelrot te voorkomen.

  Voor de Rhododendron 'Rosali' is het belangrijk om te zorgen voor zure potgrond met een goede drainage. Vermijd kalkrijke potgrond en zorg voor voldoende voedingsstoffen in de grond. Gebruik bij voorkeur speciale Rhododendron- of heidegrond voor optimale groei en bloei.

  De Rhododendron (Evergreen Azalea Grp) 'Rosali' gedijt het beste in goed doorlatende, zure grond met een laagje mulch. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te testen en indien nodig aan te vullen met organisch materiaal zoals compost of bladaarde. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is, omdat dit wortelrot kan veroorzaken.

  De Rhododendron (Evergreen Azalea Grp) 'Rosali' gedijt het best op een standplaats met lichte schaduw tot halfschaduw. Zorg voor een vochtige, goed doorlatende grond die zuur tot neutraal is. Bescherm de plant tegen harde wind en fel zonlicht.

  In de winter is het belangrijk om deze plant te beschermen tegen strenge vorst door mulch of afdekmateriaal rond de basis aan te brengen. Zorg ervoor dat de plant goed water krijgt voordat de vorst begint en vermijd het om de plant te snoeien in de winter. Het is aanbevolen om de plant op een beschutte locatie te plaatsen om hem te beschermen tegen koude wind en vorstschade te minimaliseren.

  Deze plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te bevorderen. Bemest de plant in het voorjaar voor optimale groei.

  Voor Tuinplanten zoals deze is het belangrijk om te bemesten met een speciale meststof voor zuurminnende planten, zoals rhododendrons. Bemest in het voorjaar voor een gezonde groei en bloei. Gebruik geen kalkhoudende meststoffen, omdat deze de zuurtegraad van de grond kunnen verhogen.

  Voor tuinplanten zoals deze is het aan te raden om een laag mulch aan te brengen rond de plant. Mulch beschermt de wortels tegen wisselende temperaturen en helpt vocht vast te houden. Het gebruik van mulch kan de groei en bloei van de plant bevorderen.

  De Rhododendron gedijt het beste in zure grond met een pH-waarde van rond de 5,5 tot 6,0. Een te hoge pH-waarde kan leiden tot tekorten aan voedingsstoffen zoals ijzer en magnesium. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te testen en indien nodig aan te passen.

  Planten kunnen last krijgen van verschillende soorten ongedierte, zoals bladluizen, spint, en wolluizen. Om ongedierte te bestrijden, kunnen natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrum worden gebruikt. Preventieve maatregelen, zoals regelmatig inspecteren en schoonhouden van de plant, kunnen ook helpen bij het voorkomen van plagen.

 • Omschrijving

  De Rhododendron (Evergreen Azalea Grp) 'Rosali' is een compacte struik met glanzende groene bladeren en felroze bloemen. Deze plant behoort tot de groep van groenblijvende azalea's en bloeit in het voorjaar met talrijke bloemknoppen. De bloemen van de 'Rosali' hebben een opvallende kleur en zorgen voor een kleurrijke toevoeging aan de tuin. Deze Rhododendron houdt van een vochtige, goed doorlatende bodem en een plekje in de halfschaduw. Met regelmatige snoei kan de 'Rosali' mooi compact gehouden worden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.