Rhododendron (Japanese Azalea Grp) 'Ageeth'

Rhododendron (Japanese Azalea Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rhododendron 'Ageeth' is een compacte, langzaam groeiende struik met glanzende, donkergroene bladeren en een bossige groeiwijze. In het voorjaar bloeit deze plant met prachtige, roze bloemen die een opvallende toevoeging zijn aan de tuin. De bloemen trekken vlinders en bijen aan en zorgen voor een kleurrijke uitstraling. Deze Rhododendron houdt van een plek in de halfschaduw en gedijt goed in vochtige, zure grond. Met regelmatige snoei kan de 'Ageeth' mooi in vorm worden gehouden en zal hij jaar na jaar een prachtige bloei laten zien.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Rhododendrons (Japanse Azalea's) zijn groenblijvende planten en behouden hun bladeren het hele jaar door. Ze zijn ideaal voor structuur en kleur in de tuin, vooral in de wintermaanden. Het zijn populaire tuinplanten vanwege hun mooie bloemen en groenblijvende karakter.

  De Rhododendron (Japanese Azalea Grp) 'Ageeth' is winterhard tot -15 graden Celsius. Deze plant is geschikt voor onze Nederlandse winters en kan goed tegen koude temperaturen. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorstperiodes.

  Ja, de plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en af en toe te bemesten. Snoeien kan nodig zijn om de vorm en grootte van de plant te behouden.

  De Rhododendron 'Ageeth' heeft voldoende ruimte nodig om te groeien en bloeien. Zorg voor een plantafstand van ongeveer 1,5 meter voor optimale ontwikkeling. Geef de plant voldoende ruimte om uit te groeien tot een volwassen formaat.

  Ja, de Rhododendron (Japanese Azalea Grp) 'Ageeth' groeit goed in de schaduw. Deze tuinplanten gedijen goed in de schaduwrijke omgeving en hebben weinig zonlicht nodig om te groeien en bloeien. Zorg er wel voor dat de grond goed vochtig is en goed doorlatend.

  De Rhododendron 'Ageeth' heeft gemiddeld 1-2 keer per week water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef bij droog weer extra water om uitdroging te voorkomen.

  Ja, de bloemen van deze plant trekken vlinders en bijen aan vanwege hun nectar en kleurrijke bloembladeren. Het is daarom een goede keuze voor tuiniers die graag deze insecten in hun tuin willen verwelkomen. In de plantenwereld wordt deze eigenschap ook wel "vlinder- en bijenlokkend" genoemd.

  Rhododendron (Japanese Azalea Grp) 'Ageeth' draagt bij aan biodiversiteit door het aantrekken van bijen en vlinders met de nectarrijke bloemen. Het biedt ook schuilmogelijkheden voor kleine dieren in de dichte bladeren. Het is een waardevolle toevoeging aan een biodiverse tuin.

  De Rhododendron bloeit in de maanden mei en juni. De bloeiperiode kan ongeveer twee tot vier weken duren.

  Ja, de Rhododendron kan goed tegen de volle zon, maar prefereert toch liever een plekje in de halfschaduw. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven wanneer hij in de volle zon staat.

  Nee, Rhododendrons zijn niet eetbaar, inclusief de bloemen en bladeren. Ze bevatten giftige stoffen die schadelijk kunnen zijn bij consumptie. Het is belangrijk om deze planten niet te eten of te laten eten door huisdieren.

  Ja, Rhododendrons hebben dichte takken en bladeren die geluid kunnen absorberen. Dit maakt ze enigszins geluidsdempend in de tuin.

 • Snoei de plant na de bloei door de uitgebloeide bloemen weg te knippen. Verwijder ook dode of zieke takken om de groei te stimuleren en de vorm van de struik te behouden. Gebruik scherp snoeigereedschap en zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt na het snoeien.

  Geef de plant regelmatig water in droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet te nat. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  Het is belangrijk om Rhododendron grond te gebruiken voor deze plant. Zorg ervoor dat de potgrond goed doorlatend is en voorzien is van voldoende voedingsstoffen voor een goede groei.

  Rhododendrons gedijen het beste in goed doorlatende, zure grond met een pH tussen 4,5 en 5,5. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig blijft, maar niet te nat wordt. Voeg indien nodig organisch materiaal toe om de bodemstructuur te verbeteren.

  De Rhododendron 'Ageeth' gedijt het beste op een standplaats in halfschaduw of schaduw. Zorg voor een beschutte plek tegen harde wind en vorst. Deze plant houdt van zure, humusrijke grond.

  Voor optimale winterbescherming kunnen Rhododendrons worden beschermd tegen harde vorst door ze te bedekken met een dikke laag organisch materiaal, zoals stro of bladeren. Ook is het belangrijk om de plant te beschermen tegen harde wind, bijvoorbeeld door een windscherm te plaatsen. Verder is het aan te raden om de plant tijdens vorstvrije periodes water te geven om uitdroging te voorkomen.

  De Rhododendron heeft weinig onderhoud nodig. Snoei na de bloei indien nodig en geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Gebruik ook af en toe meststoffen speciaal voor zuurminnende planten.

  Tuinplanten zoals Rhododendrons hebben behoefte aan een specifieke bemesting met bijvoorbeeld rododendronmest. Het is belangrijk om in het voorjaar en najaar te bemesten voor een gezonde groei en bloei. Gebruik geen te sterke meststoffen om wortelschade te voorkomen.

  Mulchen met organisch materiaal zoals bladeren of boomschors kan helpen om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de grond temperatuur te reguleren voor een gezonde groei en bloei. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dik is en enkele centimeters van de stam blijft om wortelrot te voorkomen. Een jaarlijkse mulchbeurt in het voorjaar kan voldoende zijn om de plant te ondersteunen.

  De Rhododendron (Japanese Azalea Grp) 'Ageeth' groeit het best in zure grond met een pH tussen 4,5 en 5,5. Een te hoge pH kan leiden tot problemen met de opname van voedingsstoffen, dus is het belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen. Het toevoegen van tuinturf kan helpen om de pH van de bodem te verlagen.

  Voor het bestrijden van ongedierte bij deze tuinplanten kun je het beste regelmatig controleren op bladluizen, spint en witte vlieg. Een natuurlijke oplossing is het besproeien met een mengsel van water en groene zeep. Bij hardnekkige plagen kun je ook gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen.

 • Omschrijving

  De Rhododendron 'Ageeth' is een compacte, langzaam groeiende struik met glanzende, donkergroene bladeren en een bossige groeiwijze. In het voorjaar bloeit deze plant met prachtige, roze bloemen die een opvallende toevoeging zijn aan de tuin. De bloemen trekken vlinders en bijen aan en zorgen voor een kleurrijke uitstraling. Deze Rhododendron houdt van een plek in de halfschaduw en gedijt goed in vochtige, zure grond. Met regelmatige snoei kan de 'Ageeth' mooi in vorm worden gehouden en zal hij jaar na jaar een prachtige bloei laten zien.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.