Rhododendron (Japanese Azalea Grp) 'Aladdin'

Rhododendron (Japanese Azalea Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rhododendron 'Aladdin' is een compacte struik met glanzende, groene bladeren en een bossige groeiwijze. In het voorjaar bloeit deze plant met opvallende paarse bloemen die een exotische uitstraling hebben. 'Aladdin' kan goed gedijen in zure, goed doorlatende grond en houdt van een plekje in de halfschaduw. Deze Rhododendron is wintergroen en geeft het hele jaar door een mooi groen accent in de tuin. Het is een makkelijk te onderhouden plant die weinig snoei nodig heeft.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Rhododendrons zijn groenblijvende planten. Ze behouden hun bladeren gedurende het hele jaar.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij temperaturen lager dan -10 graden Celsius. Het is een tuinplant die goed bestand is tegen koude winters.

  Ja, de Rhododendron (Japanese Azalea Grp) 'Aladdin' is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor een goed doorlatende grond. Snoei alleen indien nodig om de vorm van de plant te behouden.

  Voor de Rhododendron 'Aladdin' is het aan te bevelen om ongeveer 1,5 tot 2 meter ruimte te bieden. Zo heeft de plant voldoende ruimte om zich te ontwikkelen en te groeien. Zorg ook dat de plant voldoende licht en lucht krijgt om gezond te blijven.

  Ja, Rhododendrons groeien goed in de schaduw en gedijen het best op een plek met gedeeltelijke schaduw. Zorg voor voldoende vochtige, goed doorlatende grond voor een gezonde groei. Het verminderde zonlicht zal de bloei niet beïnvloeden en de plant zal nog steeds prachtige bloemen produceren.

  Rhododendrons hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk dat de grond altijd vochtig is, maar niet doorweekt. Over het algemeen is het voldoende om de plant één keer per week water te geven.

  Ja, de Rhododendron (Japanese Azalea Grp) 'Aladdin' is vlinder- en bijenlokkend. De plant trekt deze insecten aan door zijn bloemen met nectar en kleurrijke uitstraling. Dit maakt het een waardevolle toevoeging aan elke tuin.

  Rhododendrons staan ​​bekend om hun aantrekkelijke bloemen, die insecten en vlinders aantrekken. Ze creëren schuilplaatsen voor kleine dieren en bieden voedsel voor bijen. Over het algemeen dragen ze bij aan de biodiversiteit in de tuin.

  De Rhododendron (Japanese Azalea Grp) 'Aladdin' bloeit in de maanden mei en juni. De bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  De Rhododendron houdt van licht, maar verdraagt geen felle middagzon. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen direct zonlicht tijdens de heetste uren van de dag. Een lichte schaduwplek is ideaal voor deze plant.

  Nee, de Rhododendron is giftig voor consumptie. Eet nooit de bladeren, bloemen of zaden van deze plant. Het kan ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken als het wordt ingenomen.

  Ja, Rhododendron planten hebben dichte, groenblijvende bladeren die geluid kunnen absorberen en reduceren. Het kan helpen bij het verminderen van geluidsoverlast in de tuin of omgeving. Het is echter geen volledige geluidsdemping.

 • De Rhododendron kan het beste na de bloei gesnoeid worden om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode en zieke takken en snoei eventueel te lange scheuten terug. Wees voorzichtig met snoeien om de bloei niet te belemmeren.

  De Rhododendron 'Aladdin' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet te nat. Geef bij voorkeur water in de vroege ochtend of late avonduren om verdamping te voorkomen.

  Voor Tuinplanten als Rhododendron 'Aladdin' is het belangrijk om vochtige, goed doorlatende potgrond te gebruiken. Zorg ervoor dat de potgrond zuur is, dit is essentieel voor de gezondheid van de plant. Het gebruik van organische meststoffen kan de groei en bloei van de plant bevorderen.

  De bodem moet goed doorlatend zijn en bij voorkeur zuur tot neutraal zijn. Zorg voor een humusrijke bodem met voldoende organisch materiaal voor een optimale groei. Voorkom dat de bodem te nat wordt, omdat dit de wortels kan beschadigen.

  De Rhododendron (Japanese Azalea Grp) 'Aladdin' gedijt het beste op een standplaats met halfschaduw tot schaduw. Deze plant heeft graag een beschutte locatie en gedijt goed op zure grond. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat blijft.

  In de winterperiode is het belangrijk om de plant te beschermen tegen koude temperaturen en vorst. Dit kan worden gedaan door de plant af te dekken met bladeren, stro of een speciale winterhoes. Zorg er ook voor dat de grond rondom de plant goed vochtig is voordat de vorstperiode begint.

  De Rhododendron 'Aladdin' vraagt om regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Snoei na de bloei om de vorm te behouden en gebruik organische meststoffen voor voeding. Besproei de plant regelmatig met water om de luchtvochtigheid hoog te houden.

  Voor tuinplanten zoals deze is het belangrijk om te bemesten met een speciale meststof voor zuurminnende planten, zoals rhododendrons. Bemest in het voorjaar en zomer volgens de instructies op de verpakking om de groei en bloei te bevorderen. Let op dat je niet te veel meststof gebruikt, dit kan schade aan de plant veroorzaken.

  Het is aan te raden om de bodem rondom deze plant te voorzien van mulch. Dit zal helpen bij het vasthouden van vocht en het onderdrukken van onkruid. Voor een gezonde groei en bloei is het belangrijk om regelmatig mulch toe te voegen.

  De Rhododendron (Japanese Azalea Grp) 'Aladdin' gedijt het beste in een zure bodem met een pH-waarde tussen 4,5 en 6. Deze planten hebben een voorkeur voor zure grond en zullen minder goed groeien in kalkrijke bodems. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplanten kan gebruik gemaakt worden van biologische bestrijdingsmiddelen zoals roofmijten of lieveheersbeestjes. Daarnaast is het belangrijk om regelmatig de planten te controleren op spint, luizen of andere schadelijke insecten. Het verwijderen van aangetaste bladeren of delen van de plant kan ook helpen om verdere verspreiding van ongedierte te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Rhododendron 'Aladdin' is een compacte struik met glanzende, groene bladeren en een bossige groeiwijze. In het voorjaar bloeit deze plant met opvallende paarse bloemen die een exotische uitstraling hebben. 'Aladdin' kan goed gedijen in zure, goed doorlatende grond en houdt van een plekje in de halfschaduw. Deze Rhododendron is wintergroen en geeft het hele jaar door een mooi groen accent in de tuin. Het is een makkelijk te onderhouden plant die weinig snoei nodig heeft.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.