Rhododendron (Japanese Azalea Grp) 'Blue Danube'

Rhododendron (Japanese Azalea Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rhododendron 'Blue Danube' is een compacte struik met glanzende donkergroene bladeren en een bossige groeiwijze. De bloemen zijn opvallend diepblauw van kleur en bloeien in het voorjaar. Deze plant staat graag op een halfschaduwrijke plek en gedijt goed in vochtige en goed doorlatende grond. De 'Blue Danube' is goed winterhard en kan een hoogte bereiken van ongeveer 1,5 meter. Het is een mooie toevoeging aan de tuin en trekt vlinders en bijen aan.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Rhododendrons zijn groenblijvende planten dankzij hun dikke, leerachtige bladeren. Dit betekent dat ze het hele jaar door groen blijven en geen blad verliezen in de herfst. Ze behouden hun bladeren zelfs gedurende de wintermaanden.

  Deze plant is winterhard tot -15°C en kan dus goed tegen koudere temperaturen. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst. Planten kunnen in potten in de winter gevoeliger zijn voor vorst dan wanneer ze in de grond staan.

  Ja, de Rhododendron 'Blue Danube' is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Zorg voor voldoende vochtige grond, een plek in de halfschaduw en snoei na de bloei indien nodig.

  Rhododendron (Japanese Azalea Grp) 'Blue Danube' heeft ongeveer 1,5 tot 2 meter ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende lucht en licht krijgt. Plaats de plant op een plek met goed doorlatende grond.

  Ja, de Rhododendron (Japanese Azalea Grp) 'Blue Danube' groeit goed in de schaduw. Deze planten doen het goed onder bomen of op plekken waar ze wat beschutting krijgen tegen de felle zon. Het is belangrijk om de grond goed vochtig te houden.

  Tuinplanten zoals de Rhododendron hebben over het algemeen één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet drassig. Het is aan te raden om regelmatig de grond te controleren om te bepalen wanneer de plant water nodig heeft.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de aantrekkelijke bloemen en nectar die ze biedt. Het is een geweldige toevoeging aan de tuin om deze bestuivers aan te trekken.

  Rhododendrons trekken bestuivers zoals bijen en vlinders aan, wat gunstig is voor de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast kunnen vogels zich schuilen in de dichte bladeren en takken van de plant, waardoor het een waardevolle toevoeging is voor de biodiversiteit. Het is belangrijk om te zorgen voor een gezonde bodem en voldoende water om de biodiversiteit te bevorderen.

  Deze plant bloeit normaal gesproken in de maanden mei en juni. De bloeiperiode kan ongeveer 2 tot 4 weken duren.

  Ja, de Rhododendron (Japanese Azalea Grp) 'Blue Danube' kan goed tegen de volle zon staan. Deze plant is goed bestand tegen fel zonlicht. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden tijdens warme zomerdagen.

  Nee, de Rhododendron is niet eetbaar en kan zelfs giftig zijn bij consumptie. Het is belangrijk om planten in de tuin te vermijden die niet bedoeld zijn voor consumptie.

  Ja, de Rhododendron heeft dichte bladeren en een compacte groei die helpt geluid te dempen in de omgeving waar hij geplant is. Het is echter geen volledige geluidsdempende plant zoals bijvoorbeeld een bamboeplant. De Rhododendron draagt bij aan een rustigere sfeer in de tuin, maar zal geen volledige geluidsisolatie bieden.

 • Rhododendrons kunnen het beste na de bloei licht gesnoeid worden om een compacte vorm te behouden. Verwijder dode bloemen en takken om de groei te bevorderen. Vermijd zware snoei in het najaar, aangezien dit de bloei kan beïnvloeden.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig blijft, maar niet drassig. Geef bij voorkeur water in de vroege ochtend of late avond om verdamping te voorkomen.

  Voor tuinplanten zoals deze is het belangrijk om te zorgen voor goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Kies voor een potgrond speciaal samengesteld voor zuurminnende planten, zoals rhododendrons. Zorg er tevens voor dat de pot groot genoeg is voor de wortels van de plant om zich te verspreiden.

  De Rhododendron (Japanese Azalea Grp) 'Blue Danube' gedijt het beste in zure, vochtige grond met een goede drainage. Zorg ervoor dat de bodem humusrijk is en vermijd kalkrijke grond. Voeg indien nodig compost toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  De Rhododendron 'Blue Danube' gedijt het beste op een standplaats met halfschaduw tot schaduw. Zorg ervoor dat de grond vochtig en goed doorlatend is. Bescherm de plant tegen felle middagzon.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door mulch rond de wortels aan te brengen. Ook kan een beschermhoes of -doek worden gebruikt om de plant te beschermen tegen extreme kou. Zorg ervoor dat de plant voldoende vochtig blijft in de winter, maar vermijd wateroverlast.

  De plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Daarnaast is het aan te bevelen om eens per jaar te bemesten en de uitgebloeide bloemen te verwijderen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op ziektes en plagen en indien nodig actie te ondernemen.

  Voor tuinplanten zoals de Rhododendron is het belangrijk om te bemesten met een speciale meststof voor zuurminnende planten. Dit kan in het voorjaar en najaar gedaan worden. Overbemesting moet vermeden worden om wortelschade te voorkomen.

  Mulchen verbetert de bodemkwaliteit, helpt vocht vast te houden en onderdrukt onkruid. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam van de plant ligt om rotting te voorkomen. Gebruik organisch materiaal zoals compost, boomschors of bladeren voor een optimale groei van de plant.

  De beste zuurgraad voor de Rhododendron is tussen de pH 4,5 en 5,5. Het is belangrijk dat de bodem zuur is voor een optimale groei en bloei van de plant. Verhoog de zuurgraad indien nodig met behulp van speciale bodemverbeteraars voor zuurminnende planten.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze Tuinplanten, kunt u preventieve maatregelen nemen zoals regelmatig inspecteren van de bladeren en het verwijderen van aangetaste delen. Daarnaast kunt u natuurlijke vijanden van het ongedierte aanmoedigen, zoals lieveheersbeestjes. Als het ongedierte aanhoudt, kunt u ook biologische bestrijdingsmiddelen gebruiken.

 • Omschrijving

  De Rhododendron 'Blue Danube' is een compacte struik met glanzende donkergroene bladeren en een bossige groeiwijze. De bloemen zijn opvallend diepblauw van kleur en bloeien in het voorjaar. Deze plant staat graag op een halfschaduwrijke plek en gedijt goed in vochtige en goed doorlatende grond. De 'Blue Danube' is goed winterhard en kan een hoogte bereiken van ongeveer 1,5 meter. Het is een mooie toevoeging aan de tuin en trekt vlinders en bijen aan.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.