Rhododendron (Japanese Azalea Grp) Geisha Orange

Rhododendron (Japanese Azalea Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rhododendron (Japanese Azalea Grp) Geisha Orange is een prachtige plant met heldere, oranje bloemen die in grote trossen bloeien. De bladeren zijn donkergroen en langwerpig, waardoor ze een mooie achtergrond vormen voor de opvallende bloemen. Deze plant groeit compact en bossig, waardoor hij perfect is voor borderplanting of in potten op het terras. De Geisha Orange houdt van een zure grond en een plekje in de halfschaduw, waar hij zal floreren en jaarlijks weer rijkelijk zal bloeien. Een prachtige toevoeging aan elke tuin voor liefhebbers van kleurrijke, bloeiende planten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, als lid van de Rhododendron familie is deze plant groenblijvend. De bladeren blijven het hele jaar door groen, zelfs in de winter. Dit zorgt voor een mooie aanblik in de tuin, ook tijdens de koudere maanden.

  Deze plant is winterhard tot -10 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij strenge vorst. Zorg voor een beschutte plek en voorkom dat de wortels bevriezen.

  Ja, de Rhododendron (Japanese Azalea Grp) Geisha Orange is makkelijk in onderhoud. Het enige wat nodig is, is regelmatig water geven en bemesten. Verder is het belangrijk om de plant op een beschutte plek te zetten en te snoeien na de bloei.

  De "Rhododendron (Japanese Azalea Grp) Geisha Orange" heeft ongeveer 1 tot 2 meter ruimte nodig om goed te groeien en zich te ontwikkelen. Zorg ervoor dat er genoeg ruimte is tussen andere planten en obstakels, zodat de plant voldoende licht en lucht krijgt. Voor de beste resultaten, plant de "Rhododendron (Japanese Azalea Grp) Geisha Orange" in goed doorlatende grond en op een zonnige of halfschaduwrijke plek.

  Ja, de Rhododendron (Japanese Azalea Grp) Geisha Orange groeit goed in de schaduw. Deze planten gedijen goed in vochtige en halfschaduwrijke omstandigheden. Zorg ervoor dat ze voldoende beschutting hebben tegen felle zon.

  De Rhododendron (Japanese Azalea Grp) Geisha Orange heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen. In drogere periodes kan vaker bewatering nodig zijn.

  Ja, de Rhododendron is vlinder- en bijenlokkend vanwege de nectarrijk bloemen die ze produceert. Het is een waardevolle toevoeging aan elke tuin voor bestuivers.

  Rhododendrons zijn over het algemeen goed voor biodiversiteit omdat ze nectar produceren voor bijen en vlinders. Ze bieden ook beschutting en voedsel voor vogels en andere kleine dieren. Het is belangrijk om verschillende soorten planten in de tuin te hebben om de biodiversiteit te bevorderen.

  De Rhododendron (Japanese Azalea Grp) Geisha Orange bloeit in de maanden april en mei. De bloei kan ongeveer twee tot drie weken duren.

  Ja, de Rhododendron (Japanese Azalea Grp) Geisha Orange kan goed tegen de volle zon. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in zonnige omstandigheden. Zorg wel voor voldoende water bij warm weer.

  Nee, de Rhododendron is niet eetbaar en kan zelfs giftig zijn bij inname. Het is belangrijk om alleen planten te consumeren die specifiek als eetbaar worden verkocht.

  Ja, de Rhododendron plant heeft een dichte, bossige groeiwijze die geluid kan absorberen. Deze eigenschap maakt hem een goede keuze voor het creëren van een geluidsdempende omgeving in de tuin.

 • Rhododendron (Japanese Azalea Grp) Geisha Orange moet na de bloei gesnoeid worden door de uitgebloeide bloemen en de toppen van de takken weg te knippen. Knip ook eventuele dode of beschadigde takken weg om de gezondheid van de plant te bevorderen. Snoei niet te diep in het oudere hout, dit kan de bloei verminderen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef bij voorkeur water in de vroege ochtend of late avond om verdamping te verminderen.

  Tuinplanten zoals deze plant hebben een zure potgrond nodig. Kies een potgrond speciaal voor zuurminnende planten. Zorg ervoor dat de potgrond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen.

  De bodemkwaliteit moet goed doorlatend en zuur zijn. Het is belangrijk dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en humus. Zorg ervoor dat de grond niet te nat en te compact is.

  Deze plant gedijt het beste op een plek in de halfschaduw of schaduw. Zorg ervoor dat de grond vochtig en goed doorlatend is. Bescherm de plant tegen harde wind.

  In de winter is het aan te raden om de plant te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld mulch te gebruiken. Zorg ervoor dat de wortels niet bevriezen. Een beschermende doek of afdekmateriaal kan ook nuttig zijn bij strenge vorst.

  De Rhododendron (Japanese Azalea Grp) Geisha Orange heeft weinig onderhoud nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes. Daarnaast is het aan te raden om de plant na de bloei licht te snoeien.

  Voor tuinplanten zoals deze is het belangrijk om in het groeiseizoen regelmatig te bemesten met een speciale meststof voor zuurminnende planten. Gebruik bij voorkeur een langzaam vrijkomende meststof voor een gelijkmatige voeding gedurende het seizoen. Let op dat je de plant niet overbemest, dit kan schade veroorzaken.

  Het is aan te raden om de plant te mulchen met organisch materiaal, zoals compost of boomschors, om vocht vast te houden en de grond te verbeteren. Mulch helpt ook bij het onderdrukken van onkruidgroei en beschermt de wortels tegen temperatuurschommelingen. Het beste is om een laag mulch van ongeveer 5-10 cm dik aan te brengen rond de plant.

  De Rhododendron (Japanese Azalea Grp) Geisha Orange heeft een voorkeur voor zure grond met een pH-waarde tussen 4,5 en 5,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen met speciale meststoffen of bodemverbeteraars. Een te hoge pH-waarde kan leiden tot tekorten in voedingsstoffen en een verminderde groei van de plant.

  De plant is gevoelig voor luizen, spintmijten en bladluizen. Om ongedierte te bestrijden kan je insecticiden of een milieuvriendelijke zeepoplossing gebruiken. Controleer regelmatig op ongedierte en behandel indien nodig.

 • Omschrijving

  De Rhododendron (Japanese Azalea Grp) Geisha Orange is een prachtige plant met heldere, oranje bloemen die in grote trossen bloeien. De bladeren zijn donkergroen en langwerpig, waardoor ze een mooie achtergrond vormen voor de opvallende bloemen. Deze plant groeit compact en bossig, waardoor hij perfect is voor borderplanting of in potten op het terras. De Geisha Orange houdt van een zure grond en een plekje in de halfschaduw, waar hij zal floreren en jaarlijks weer rijkelijk zal bloeien. Een prachtige toevoeging aan elke tuin voor liefhebbers van kleurrijke, bloeiende planten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.