Rhododendron (Japanese Azalea Grp) Geisha Red

Rhododendron (Japanese Azalea Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rhododendron (Japanese Azalea Grp) Geisha Red is een prachtige en opvallende plant met felrode bloemen. Deze plant behoort tot de Azalea familie en bloeit in het voorjaar. De Geisha Red heeft glanzende groene bladeren die mooi contrasteren met de helderrode bloemen. Deze plant kan goed gedijen in zure en vochtige grond en is ideaal voor in een tuin of als sierplant op het terras. De Rhododendron (Japanese Azalea Grp) Geisha Red trekt vlinders en bijen aan en zorgt zo voor een levendige en kleurrijke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Je kunt dus ook in de winter genieten van zijn groene bladeren.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is raadzaam om de plant bij strenge vorst te beschermen met bijvoorbeeld extra mulch of een beschermhoes. Het is belangrijk om de plant in de winter goed te verzorgen om de bloei in het voorjaar te bevorderen.

  Ja, de Rhododendron (Japanese Azalea Grp) Geisha Red is over het algemeen makkelijk in onderhoud, zolang je de bodem vochtig houdt en de plant af en toe bemest. Zorg er ook voor dat de plant op een beschutte plek staat en beschermd is tegen felle middagzon.

  De rhododendron Geisha Red heeft ongeveer 150 tot 200 cm ruimte nodig om optimaal te kunnen groeien en bloeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt in de tuin. Het is belangrijk om de plant regelmatig te snoeien om de vorm en grootte onder controle te houden.

  De Rhododendron (Japanese Azalea Grp) Geisha Red gedijt het beste in gedeeltelijke schaduw. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen felle middagzon. Zorg voor een beschutte plek in de tuin met indirect zonlicht voor de beste groeiresultaten.

  De Rhododendron (Japanese Azalea Grp) Geisha Red heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet drassig. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten door licht opdroogt.

  Ja, de Rhododendron (Japanese Azalea Grp) Geisha Red is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de bloemennectar. Het is een goede keuze voor het aantrekken van deze bestuivers naar je tuin.

  Ja, de Rhododendron (Japanese Azalea Grp) Geisha Red is goed voor biodiversiteit omdat het bijen en vlinders aantrekt met zijn nectarrijke bloemen en schuilplaats biedt aan kleine dieren in de tuin. Het zorgt ook voor een diversiteit aan plantensoorten en draagt zo bij aan een gezonde tuinecosysteem.

  Deze plant bloeit normaal gesproken in de maanden maart tot en met mei en bloeit ongeveer 3 tot 4 weken.

  De Rhododendron (Japanese Azalea Grp) Geisha Red kan beter geplaatst worden op een plek met wat schaduw, aangezien deze plant niet goed tegen de volle zon kan. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen felle zonnestralen om verbranding van het blad te voorkomen. Het beste is een plek met gefilterd zonlicht of halfschaduw.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het consumeren van de bladeren of bloemen kan leiden tot vergiftiging. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van kinderen en huisdieren te houden.

  Ja, Rhododendrons hebben dichte takken en bladeren die geluidsgolven kunnen absorberen en helpen bij het dempen van geluid. Deze planten zijn daarom geschikt voor het creëren van een rustige en stille omgeving in de tuin.

 • Rhododendrons moeten na de bloei gesnoeid worden door de uitgebloeide bloemen weg te knippen. Verwijder ook eventueel dood hout en dun de plant indien nodig uit. Snoei bij voorkeur niet te veel tegelijk om de plant niet te beschadigen.

  De Rhododendron Geisha Red heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet doorweekt. Gebruik bij voorkeur regenwater of lauw kraanwater.

  Deze plant heeft een zure potgrond nodig om goed te groeien. Gebruik een potgrond die speciaal geschikt is voor zuurminnende planten. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat.

  De bodem moet goed doorlatend en zuur zijn. Zorg voor voldoende humus en vermijd kalkrijke grond. Het is aan te raden om de grond regelmatig te verbeteren met compost of tuinturf.

  De plant gedijt het beste op een licht vochtige, zure grond en verlangt een standplaats in de halfschaduw tot schaduw. Bescherm de plant tegen felle middagzon en harde wind.

  Om de winter goed door te komen, is het belangrijk om de plant te beschermen tegen koude temperaturen en wind. Dit kan worden gedaan door de plant te bedekken met een dikke laag mulch of bladeren. Zorg er ook voor dat de plant voldoende vocht krijgt, maar niet te veel water krijgt tijdens de wintermaanden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg voor een goed doorlatende grond en eventueel een mulchlaag. Snoei dode takken en verzwakte scheuten regelmatig om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  Rhododendrons hebben behoefte aan een zure bodem, dus bemesten met een speciale rhododendronmeststof is aan te raden. Gebruik deze meststof in het voorjaar voordat de plant begint te groeien. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus wees voorzichtig met de dosering.

  Het is aan te bevelen om deze plant te mulchen, dit helpt de grond vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Mulch kan bestaan uit compost, boomschors of houtsnippers. Breng een laag van 5-10 cm aan rond de plant, maar laat geen mulch direct tegen de stam liggen.

  De zuurgraad van de bodem waarin de Rhododendron (Japanese Azalea Grp) Geisha Red groeit, moet zuur tot neutraal zijn met een pH-waarde tussen 5,0 en 6,0. Het is belangrijk om te zorgen voor een goede drainage om wortelrot te voorkomen en de plant gezond te houden. Het toevoegen van organisch materiaal zoals compost kan helpen de zuurgraad van de bodem te handhaven.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te controleren op luizen, spintmijten en taxuskevers. Indien nodig kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of roofmijten ingezet worden. Het is ook mogelijk om preventieve maatregelen te nemen, zoals het gebruik van een plantenspray op basis van neemolie.

 • Omschrijving

  De Rhododendron (Japanese Azalea Grp) Geisha Red is een prachtige en opvallende plant met felrode bloemen. Deze plant behoort tot de Azalea familie en bloeit in het voorjaar. De Geisha Red heeft glanzende groene bladeren die mooi contrasteren met de helderrode bloemen. Deze plant kan goed gedijen in zure en vochtige grond en is ideaal voor in een tuin of als sierplant op het terras. De Rhododendron (Japanese Azalea Grp) Geisha Red trekt vlinders en bijen aan en zorgt zo voor een levendige en kleurrijke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.