Rhododendron (Japanese Azalea Grp) 'Orange Beauty'

Rhododendron (Japanese Azalea Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rhododendron 'Orange Beauty' is een prachtige struik met glanzende, donkergroene bladeren. In het voorjaar produceert hij grote, opvallende oranje bloemen die de tuin opvrolijken. Deze plant kan goed gedijen in zure grond en is geschikt voor zowel borders als containers. De 'Orange Beauty' is winterhard en kan bloeien vanaf het late voorjaar tot de vroege zomer. Het is een populaire keuze voor tuiniers die op zoek zijn naar een kleurrijke en sfeervolle toevoeging aan hun tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Rhododendron (Japanese Azalea Grp) 'Orange Beauty' is een groenblijvende plant. Deze plant behoudt zijn bladeren het hele jaar door en zorgt zo voor een mooi groen accent in de tuin. Dit maakt de Rhododendron een populaire keuze voor tuinbeplanting.

  Deze plant is winterhard tot -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij lagere temperaturen. De plant kan goed gedijen in ons Nederlandse klimaat.

  Ja, de Rhododendron (Japanese Azalea Grp) 'Orange Beauty' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Zolang je de plant regelmatig water geeft en zorgt voor voldoende zonlicht, zal hij goed gedijen in de tuin. Het is ook belangrijk om de verouderde bloemen regelmatig te verwijderen voor een gezonde groei.

  Rhododendrons hebben voldoende ruimte nodig om zich goed te ontwikkelen. Zorg voor ongeveer 1,5 tot 2 meter tussen elke plant om overwoekering te voorkomen. Kies een locatie met voldoende zonlicht en bescherming tegen harde wind.

  Ja, de Rhododendron (Japanese Azalea Grp) 'Orange Beauty' groeit goed in de schaduw. Deze plant kan goed gedijen in gebieden met minder direct zonlicht. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de plant voldoende vochtige grond heeft om gezond te blijven.

  De Rhododendron 'Orange Beauty' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de plant 1-2 keer per week water te geven, waarbij de grond goed vochtig moet zijn maar niet doorweekt. Het is belangrijk om de plant niet te laten uitdrogen.

  Ja, de Rhododendron 'Orange Beauty' trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die de bloemen produceren. Het is een ideale plant voor het aantrekken van bestuivers in de tuin.

  Rhododendrons zijn geliefd bij bijen, hommels en vlinders vanwege hun nectarrijke bloemen. Ze dragen bij aan de biodiversiteit in de tuin door het aantrekken van bestuivers. Het is belangrijk om een gevarieerde beplanting te hebben om de biodiversiteit te verhogen.

  De Rhododendron bloeit in de maanden april en mei. De bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, de Rhododendron Azalea 'Orange Beauty' kan goed tegen de volle zon, maar verdraagt ook halfschaduw. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer en droge periodes. Het is een sterke en gezonde plant die goed gedijt in verschillende lichtomstandigheden.

  Nee, Rhododendrons zijn niet eetbaar en kunnen zelfs giftig zijn als ze worden ingenomen. Het is belangrijk om deze planten niet te consumeren.

  Ja, rhododendrons hebben dikke bladeren en dichte takken die kunnen helpen bij het absorberen van geluid en het verminderen van geluidsoverlast in de tuin. Het is echter geen volledig geluiddempende plant en zal het geluid niet volledig elimineren. Het kan helpen bij het creëren van een rustigere buitenruimte.

 • Rhododendrons moeten na de bloei licht gesnoeid worden om een compacte vorm te behouden. Verwijder dode of zieke takken en snoei terugschietende scheuten tot de gewenste lengte. Probeer te voorkomen dat je te diep snoeit, omdat dit de bloei kan verminderen.

  De Rhododendron 'Orange Beauty' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet te nat. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  De Rhododendron (Japanese Azalea Grp) 'Orange Beauty' gedijt het beste in zure potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond goed doorlatend is en vermijd dat de grond uitdroogt. Overmatig vocht in de potgrond kan leiden tot wortelrot.

  De bodemkwaliteit moet goed doorlatend zijn en licht zuur tot neutraal van pH. Vermijd stilstaand water en te zware of te natte grond. Een humusrijke en goed doorlatende bodem is ideaal voor het succesvol kweken van deze tuinplant.

  De Rhododendron 'Orange Beauty' gedijt het best op een standplaats in de halfschaduw tot schaduw. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig en goed doorlatend is. Bescherm de plant tegen felle middagzon, vooral in warme zomermaanden.

  Om de winter door te komen, is het belangrijk om de plant te beschermen tegen strenge vorst. Dit kan worden gedaan door de plant af te dekken met een laag mulch of stro. Daarnaast is het belangrijk om te voorkomen dat de grond uitdroogt, dus regelmatig water geven is ook aan te raden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei dode bloemen af na de bloei om de plant gezond te houden. Gebruik een mulchlaag rond de plant om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te voorkomen.

  Rhododendrons hebben behoefte aan zure grond en kunnen worden bemest met een speciale rhododendronmeststof. Bemest de plant in het voorjaar na de bloei en nogmaals in de zomer. Overbemesting kan schade aan de plant veroorzaken, dus houd de dosering in de gaten.

  Mulchen is belangrijk voor het vasthouden van vocht en het onderdrukken van onkruid. Gebruik organisch materiaal zoals boomschors of compost als mulch. Breng een laag mulch van 5-10 cm aan rond de plant, maar zorg ervoor dat de mulch niet tegen de stam wordt opgehoopt.

  De Rhododendron (Japanese Azalea Grp) 'Orange Beauty' groeit het beste in een zure bodem met een pH-waarde tussen 4,5 en 6. Vermijd kalkhoudende grond en geef de plant regelmatig mest voor zure grond. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  De Tuinplanten kunnen last hebben van ongedierte zoals bladluizen, spintmijten en wolluizen. Om deze plaaginsecten te bestrijden, kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes worden ingezet of kunnen bestrijdingsmiddelen worden gebruikt volgens de aanbevelingen van een specialist. Zorg voor goede beluchting en verzorging om de kans op ongedierte te verkleinen.

 • Omschrijving

  De Rhododendron 'Orange Beauty' is een prachtige struik met glanzende, donkergroene bladeren. In het voorjaar produceert hij grote, opvallende oranje bloemen die de tuin opvrolijken. Deze plant kan goed gedijen in zure grond en is geschikt voor zowel borders als containers. De 'Orange Beauty' is winterhard en kan bloeien vanaf het late voorjaar tot de vroege zomer. Het is een populaire keuze voor tuiniers die op zoek zijn naar een kleurrijke en sfeervolle toevoeging aan hun tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.