Rhododendron (Japanese Azalea Grp) 'Stefan'

Rhododendron (Japanese Azalea Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rhododendron 'Stefan' is een compacte struik met glanzende, donkergroene bladeren die het hele jaar door aanhouden. In het voorjaar bloeit deze plant met prachtige felroze bloemen die een explosie van kleur in de tuin brengen. De bloemen hebben een lichte geur en trekken vlinders en bijen aan. De 'Stefan' gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en een halfschaduw tot schaduwrijke standplaats. Deze Rhododendron is een mooie toevoeging aan elke tuin en zorgt voor een kleurrijke en levendige uitstraling.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Rhododendron (Japanese Azalea Grp) 'Stefan' is groenblijvend en behoudt zijn bladeren het hele jaar door. Deze eigenschap maakt hem een aantrekkelijke en duurzame toevoeging aan de tuin.

  Deze plant is winterhard tot -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant tijdens strenge vorst te beschermen door bijvoorbeeld mulch of een beschermhoes te gebruiken. De Rhododendron (Japanese Azalea Grp) 'Stefan' is goed bestand tegen koude temperaturen.

  Rhododendron (Japanese Azalea Grp) 'Stefan' is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te snoeien na de bloei voor een gezonde groei. Plaats de plant op een beschutte plek in de halfschaduw voor het beste resultaat.

  De Rhododendron 'Stefan' heeft ruimte nodig om te groeien en zich te ontwikkelen. Zorg voor voldoende afstand tot andere planten, zodat de wortels zich goed kunnen verspreiden. Houd ook rekening met de hoogte en breedte die de plant kan bereiken.

  Ja, de plant groeit goed in de schaduw. Het is belangrijk dat de grond vochtig en goed doorlatend is. Zorg voor voldoende licht om de bloei te stimuleren.

  De Rhododendron 'Stefan' heeft gemiddeld eens per week water nodig, maar dit kan variëren afhankelijk van de weersomstandigheden en bodemvochtigheid. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet drassig. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft.

  Ja, de Rhododendron (Japanese Azalea Grp) 'Stefan' is vlinder- en bijenlokkend vanwege de nectarrijke bloemen die ze produceert. Dit maakt de plant aantrekkelijk voor bestuivers zoals vlinders en bijen. Het helpt dus bij de biodiversiteit in de tuin.

  Rhododendrons zijn aantrekkelijk voor bijen en vlinders vanwege hun nectarrijke bloemen. Ze dragen bij aan de biodiversiteit door deze bestuivers aan te trekken. Daarnaast zorgen ze voor schuilplaatsen en voedsel voor kleine dieren in de tuin.

  De bloei van deze plant valt meestal in de maanden april en mei. De bloeiperiode kan tot ongeveer drie weken duren.

  Ja, de Rhododendron (Japanese Azalea Grp) 'Stefan' kan goed tegen de volle zon en kan zelfs wat schaduw verdragen. Het is belangrijk dat de plant voldoende vocht krijgt wanneer deze in de volle zon staat. Zorg voor een goede grondbedekking om uitdroging te voorkomen.

  Nee, de Rhododendron (Japanese Azalea Grp) 'Stefan' is niet eetbaar. Het consumeren van delen van deze plant kan leiden tot vergiftiging. Het is daarom belangrijk om deze plant niet in voedselbereiding te gebruiken.

  Ja, Rhododendron planten hebben dichte bladeren die geluidsgolven kunnen absorberen en dus kunnen helpen bij het dempen van geluid. Het is echter geen vervanging voor specifieke geluidsisolerende materialen. Het kan wel bijdragen aan een rustige en groene omgeving in de tuin.

 • Om een Rhododendron gezond en goed gevormd te houden, is regelmatig snoeien belangrijk. Snoei na de bloei dode bloemen en takken weg en knip lange scheuten terug voor een compacte groei. Vermijd snoeien in de winter en lente, omdat dit bloemknoppen kan beschadigen.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelziektes te voorkomen.

  Gebruik voor deze planten zure potgrond met toegevoegd turfstrooisel. Zorg ervoor dat de potgrond goed vochtig blijft, maar vermijd een te natte bodem. Ververs de potgrond om de paar jaar voor optimale groei.

  De bodem voor de plant moet zuur en goed doorlatend zijn. Zorg voor een humusrijke grond met voldoende vochtigheid. Vermijd kalkhoudende grond en zorg voor een goede waterafvoer om wortelrot te voorkomen.

  De Rhododendron (Japanese Azalea Grp) 'Stefan' gedijt het beste op een standplaats in de halfschaduw tot schaduw. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en rijk is aan organisch materiaal. Bescherm de plant tegen felle zon en harde wind.

  In de winter kan het nuttig zijn om de plant te beschermen tegen vorst door mulch of bladeren rond de wortels te leggen. Ook is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de plant geen natte voeten krijgt, aangezien dit kan leiden tot wortelrot. Het is raadzaam om de plant op een beschutte plek te plaatsen en indien mogelijk te beschermen met een winterhoes.

  De Rhododendron 'Stefan' heeft weinig onderhoud nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes. Daarnaast kan de plant na de bloei licht gesnoeid worden om de vorm te behouden.

  De Rhododendron 'Stefan' heeft behoefte aan regelmatige bemesting om gezond te blijven. Het is aan te raden om te bemesten met een speciale rhododendron- of azalea meststof. Gebruik de meststof volgens de aanwijzingen op de verpakking voor het beste resultaat.

  Het is aan te raden om mulch aan te brengen rondom de plant om vocht vast te houden en onkruidgroei tegen te gaan. Gebruik organisch materiaal zoals boomschors of compost voor een goede isolatie en voeding van de grond. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet tegen de stam van de plant komt om rotting te voorkomen.

  De Rhododendron (Japanese Azalea Grp) 'Stefan' heeft een voorkeur voor zure grond. Het is belangrijk dat de bodem een pH-waarde heeft tussen 4,5 en 5,5. Zorg dus voor een zure bodem om de plant optimaal te laten groeien.

  Voor een effectieve ongediertebestrijding bij tuinplanten kunt u gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen zoals roofmijten of lieveheersbeestjes. Daarnaast is regelmatig controleren op ongedierte en het handmatig verwijderen hiervan ook een goede preventieve maatregel. Het is belangrijk om de plant regelmatig te inspecteren en bij aanhoudende problemen zo snel mogelijk actie te ondernemen.

 • Omschrijving

  De Rhododendron 'Stefan' is een compacte struik met glanzende, donkergroene bladeren die het hele jaar door aanhouden. In het voorjaar bloeit deze plant met prachtige felroze bloemen die een explosie van kleur in de tuin brengen. De bloemen hebben een lichte geur en trekken vlinders en bijen aan. De 'Stefan' gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en een halfschaduw tot schaduwrijke standplaats. Deze Rhododendron is een mooie toevoeging aan elke tuin en zorgt voor een kleurrijke en levendige uitstraling.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.