Rhododendron (Mollis Azalea Grp) 'Glowing Embers'

Rhododendron (Mollis Azalea Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rhododendron 'Glowing Embers' is een prachtige groenblijvende struik met grote, heldere bloemen in tinten van oranje en rood. De bloemen bloeien in het voorjaar en trekken vlinders en bijen aan. De plant groeit het beste in vochtige, goed doorlatende grond en halfschaduw. Met een maximale hoogte van 2 meter is het een mooie toevoeging aan een tuin of border. De Rhododendron 'Glowing Embers' is een winterharde plant die weinig onderhoud vereist.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Rhododendrons zijn groenblijvende planten die hun bladeren het hele jaar door behouden. Deze planten behoren tot de categorie Tuinplanten.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15°C. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens koude winters. Zorg voor goede drainage en eventueel een beschermende mulchlaag.

  De Rhododendron (Mollis Azalea Grp) 'Glowing Embers' is gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Deze tuinplant gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond en heeft behoefte aan regelmatige bemesting en water geven. Het is belangrijk om de plant regelmatig te snoeien om een gezonde groei te bevorderen.

  Rhododendrons hebben veel ruimte nodig om goed te groeien en zich te ontwikkelen. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is tussen de planten zodat ze zich niet gaan overwoekeren. Houd ook rekening met de groeisnelheid en uiteindelijke grootte van de planten.

  Ja, Rhododendrons groeien goed in de schaduw. Ze vereisen minstens gedeeltelijke schaduw om goed te gedijen en te bloeien. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat wordt.

  De Rhododendron (Mollis Azalea Grp) 'Glowing Embers' heeft gemiddeld 1 tot 2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de grond waarin hij groeit. Het is belangrijk dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet te nat. Het is aan te raden om de grond regelmatig te controleren voordat je water geeft.

  Ja, de Rhododendron (Mollis Azalea Grp) 'Glowing Embers' trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar en de kleurrijke bloemen. Het is een waardevolle aanvulling op de tuin voor bestuivers zoals vlinders en bijen. Het kan helpen bij het bevorderen van biodiversiteit en het aantrekken van nuttige insecten.

  Rhododendrons trekken bestuivende insecten aan, zoals bijen en vlinders, wat de biodiversiteit in uw tuin ten goede komt. Deze plant biedt ook schuilplaatsen voor kleine dieren zoals vogels en insecten. Rhododendrons dragen bij aan een gezonde en gevarieerde tuinomgeving.

  De Rhododendron 'Glowing Embers' bloeit in de maanden april en mei. De bloeiperiode duurt ongeveer twee tot drie weken.

  Ja, de Rhododendron (Mollis Azalea Grp) 'Glowing Embers' kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk dat de grond vochtig blijft, vooral tijdens warme periodes. Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen felle middagzon.

  Nee, Rhododendrons zijn giftig voor mensen en dieren als ze worden ingeslikt. Het is daarom niet veilig om deze planten te eten. Het wordt aanbevolen om te voorkomen dat deze planten worden geconsumeerd.

  Ja, Rhododendrons hebben dichte bladeren die geluidsgolven kunnen absorberen en daarmee geluid kunnen dempen. Het effect is echter beperkt in vergelijking met speciale geluidsdempende materialen.

 • Het snoeien van deze plant kan het beste na de bloei gebeuren, om de vorm en gezondheid te behouden. Verwijder dode of zieke takken en knip uitgebloeide bloemen weg om de groei te stimuleren. Zorg ervoor dat de snoeischaar scherp is om schade aan de plant te voorkomen.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven. Het is aan te raden om de plant 's ochtends water te geven om schimmelproblemen te voorkomen.

  De potgrond moet zuur en goed doorlatend zijn en het liefst vermengd met organische stof. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de potgrond vochtig genoeg is voor de plant. Daarnaast is het aan te raden om de plant regelmatig te bemesten met speciale meststoffen voor zuurminnende planten.

  Rhododendrons gedijen het beste in een zure, goed doorlatende bodem met een hoog organisch stofgehalte. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Voeg indien nodig speciale rhododendronmest toe om de groei te bevorderen.

  De Rhododendron (Mollis Azalea Grp) 'Glowing Embers' gedijt het beste op een standplaats in de halfschaduw tot schaduw. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen felle middagzon om verbranding van de bladeren te voorkomen. Een vochtige en goed doorlatende grond is ideaal voor deze tuinplant.

  Om de plant in de winter te beschermen tegen vorst is het aan te raden om mulch rond de plant aan te brengen. Daarnaast kan het helpen om de plant te beschermen met een speciale winterhoes of -folie. Zorg er ook voor dat de plant voldoende water heeft gekregen voordat de vorst begint.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei dode takken en bloemen na de bloeiperiode voor een gezonde en compacte groei. Bemest de plant in het voorjaar met organische meststoffen voor bloeiende planten.

  Rhododendrons hebben specifieke voedingsbehoeften en moeten worden bemest met een speciale rhododendronmeststof. Bemesten kan het beste gebeuren in het voorjaar voor een gezonde groei en bloei. Te veel mest kan leiden tot verbranding van de wortels, dus overdrijf het niet.

  Het is belangrijk om de grond rondom deze plant te mulchen om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors als mulch voor optimale groei. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet tegen de stam van de plant komt.

  De Rhododendron (Mollis Azalea Grp) 'Glowing Embers' groeit het best in zure grond met een pH tussen 4,5 en 6,0. De zuurgraad van de bodem kan worden gemeten met een pH-testkit, die verkrijgbaar is bij tuincentra. Het is belangrijk om regelmatig de pH van de bodem te controleren en indien nodig de grond te verzuren met bijvoorbeeld tuinturf.

  De beste manier om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten is door regelmatig inspecties uit te voeren en aangetaste bladeren of takken te verwijderen. Daarnaast kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen worden ingezet om ongedierte te bestrijden. Het is ook mogelijk om milieuvriendelijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie te gebruiken tegen hardnekkig ongedierte.

 • Omschrijving

  De Rhododendron 'Glowing Embers' is een prachtige groenblijvende struik met grote, heldere bloemen in tinten van oranje en rood. De bloemen bloeien in het voorjaar en trekken vlinders en bijen aan. De plant groeit het beste in vochtige, goed doorlatende grond en halfschaduw. Met een maximale hoogte van 2 meter is het een mooie toevoeging aan een tuin of border. De Rhododendron 'Glowing Embers' is een winterharde plant die weinig onderhoud vereist.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.