Rhododendron (Mollis Azalea Grp) 'Homebush'

Rhododendron (Mollis Azalea Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rhododendron 'Homebush' is een prachtige sierheester met grote, heldere bloemen in tinten van roze en oranje. Deze plant behoort tot de Mollis Azalea Groep en bloeit in het voorjaar. 'Homebush' staat graag op een beschutte plek in de halfschaduw en gedijt goed in zure, goed doorlatende grond. De plant kan een hoogte bereiken van ongeveer 1,5 meter en is een mooie toevoeging aan elke tuin of border. Regelmatig snoeien na de bloei bevordert een gezonde groei en bloei.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Rhododendron (Mollis Azalea Grp) 'Homebush' is groenblijvend. Dit betekent dat de plant zijn bladeren behoudt gedurende het hele jaar. Het is een mooie toevoeging aan de tuin, omdat het kleur en structuur brengt, zelfs in de wintermaanden.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15°C. Het is een tuinplant die goed bestand is tegen koude temperaturen. Zorg voor bescherming bij zeer strenge vorst.

  De Rhododendron (Mollis Azalea Grp) 'Homebush' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Regelmatig water geven en bijmesten is belangrijk voor een gezonde groei. Zorg ook voor voldoende bescherming tegen felle zon en harde wind.

  Rhododendrons hebben veel ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Zorg voor minimaal 1 meter tussen elke plant voor optimale groei. Houd rekening met de uiteindelijke grootte van de plant voor het bepalen van de benodigde ruimte.

  Ja, Rhododendrons groeien goed in de schaduw en gedijen het beste in vochtige, goed doorlatende grond. Ze kunnen echter ook in de halfschaduw worden geplant, zolang ze voldoende vocht krijgen. Rhododendrons zijn wintergroene struiken die bloeien in het voorjaar met prachtige bloemen.

  Rhododendrons hebben over het algemeen één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van het weer en de bodemvochtigheid. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, vooral tijdens droge periodes. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelgroei te voorkomen.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar en de kleurrijke bloemen. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin om bijen en vlinders aan te trekken. Planten die nectar produceren zijn vaak aantrekkelijk voor bestuivers.

  Rhododendrons zijn aantrekkelijk voor bijen en vlinders, waardoor ze bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin. Ze bieden ook schuilplaatsen en voedsel voor kleine dieren. Echter, het is belangrijk om te zorgen voor een gevarieerde beplanting om de biodiversiteit verder te bevorderen.

  De Rhododendron bloeit meestal in de maanden april en mei en de bloei kan duren van 2 tot 3 weken.

  Ja, Rhododendrons kunnen goed tegen de volle zon, maar het is belangrijk om ze voldoende water te geven bij warm weer. Zorg er ook voor dat de grond vochtig blijft om uitdroging te voorkomen. Het is echter beter om ze te planten op een plek waar ze wat bescherming krijgen tegen de heetste zonuren.

  Nee, de Rhododendron planten, waaronder de 'Homebush' variant, zijn niet eetbaar en kunnen giftig zijn voor mens en dier. Het wordt sterk afgeraden om deze planten te consumeren. Het is belangrijk om te vermijden dat kinderen of huisdieren deze planten per ongeluk aanraken of proberen op te eten.

  Ja, Rhododendrons hebben dichte bladeren die geluidsgolven kunnen absorberen en daardoor de omgevingsgeluiden enigszins kunnen dempen. Het effect is echter beperkt en hangt af van de grootte en dichtheid van de beplanting. In het algemeen kunnen planten bijdragen aan een betere geluidsisolatie in de tuin.

 • Rhododendrons kunnen het beste direct na de bloei licht worden gesnoeid om de vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en dun de struik indien nodig uit. Snoei niet te diep, omdat dit de bloei kan beïnvloeden.

  De Rhododendron houdt van vochtige grond en heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt, maar vermijd wel dat de wortels te nat worden om rotting te voorkomen. Geef bij voorkeur water aan de voet van de plant en niet op de bladeren om schimmelziektes te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in zure potgrond met een goede drainage. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig te controleren op vochtigheid en de plant goed te voeden tijdens het groeiseizoen. Vermijd het gebruik van normale potgrond of kalkrijke grond voor deze plant.

  De Rhodondendron (Mollis Azalea Grp) 'Homebush' gedijt het beste in goed doorlatende, zure grond met een hoge organische stofgehalte. Het is ook belangrijk dat de bodem vochtig blijft, maar niet te drassig wordt. Een goede bodemkwaliteit draagt bij aan een gezonde groei en bloei van deze tuinplant.

  De Rhododendron (Mollis Azalea Grp) 'Homebush' heeft een standplaats in de halfschaduw tot schaduw nodig. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is en vochtig blijft. Deze plant verdraagt geen felle zon en staat het liefst beschut tegen harde wind.

  Om de winterbescherming van deze plant te garanderen, is het aan te raden om de voet van de plant te bedekken met een dikke laag organisch mulchmateriaal. Daarnaast kan het helpen om de plant te beschermen tegen harde wind en zware sneeuwval door een beschermende barrière te creëren. Als de plant in een pot staat, kan het verplaatsen naar een beschutte plek ook een goede bescherming bieden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Strooi organische meststoffen in het voorjaar voor een gezonde groei. Verwijder regelmatig dode bloemen en takken om de plant gezond te houden.

  Rhododendrons hebben behoefte aan een zure bodem en kunnen bemest worden met een speciale rhododendron meststof. Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten in het groeiseizoen, maar niet in de winter. Overbemesting kan schade aan de plant veroorzaken.

  Rhododendrons houden van een mulchlaag voor vochtbehoud en het tegengaan van onkruid. Gebruik organisch materiaal zoals boomschors of bladeren. Breng de mulch aan in het voorjaar en herfst voor optimale groei.

  Rhododendrons groeien het beste in zure bodems met een pH tussen 4,5 en 5,5. Een te hoge pH kan leiden tot gele bladeren en een slechte groei. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en zo nodig bij te sturen met bijvoorbeeld speciale rhododendronmeststoffen.

  Voor de tuinplant Rhododendron (Mollis Azalea Grp) 'Homebush' kunnen preventieve maatregelen worden genomen om ongedierte te voorkomen, zoals regelmatig controleren op luizen, trips en mineervliegen. Indien nodig kunnen natuurlijke vijanden worden ingezet of kunnen biologische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt. Het is belangrijk om de plant goed te verzorgen en te zorgen voor een gezonde groeiomgeving om de kans op ongedierte te verkleinen.

 • Omschrijving

  De Rhododendron 'Homebush' is een prachtige sierheester met grote, heldere bloemen in tinten van roze en oranje. Deze plant behoort tot de Mollis Azalea Groep en bloeit in het voorjaar. 'Homebush' staat graag op een beschutte plek in de halfschaduw en gedijt goed in zure, goed doorlatende grond. De plant kan een hoogte bereiken van ongeveer 1,5 meter en is een mooie toevoeging aan elke tuin of border. Regelmatig snoeien na de bloei bevordert een gezonde groei en bloei.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.