Rhododendron (Mollis Azalea Grp) 'Persil'

Rhododendron (Mollis Azalea Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rhododendron 'Persil' is een prachtige en rijkbloeiende sierstruik met grote trossen sneeuwwitte bloemen. De bloemen zijn trechtervormig en hebben een lichtgele vlek op de bovenste kroonblaadjes. De bladeren zijn donkergroen en glanzend, waardoor ze een mooi contrast vormen met de witte bloemen. Deze Rhododendron groeit compact en bossig en kan tot 1,5 meter hoog worden. 'Persil' bloeit in het voorjaar en is een mooie aanvulling voor een border of als solitaire plant in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Rhododendron (Mollis Azalea Grp) 'Persil' is groenblijvend en behoudt zijn bladeren het hele jaar door. Deze plant is een mooie toevoeging aan de tuin, vooral in de winter wanneer veel andere planten hun bladeren verliezen.

  Rhododendron (Mollis Azalea Grp) 'Persil' is winterhard tot -15 graden Celsius. Deze plant kan dus overleven in koude temperaturen, maar heeft wel bescherming nodig bij strenge vorst. Het is aan te raden om de plant af te dekken in de winterperiode.

  Ja, de Rhododendron (Mollis Azalea Grp) 'Persil' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende voedingsstoffen. Verder is het aan te raden om de plant jaarlijks te snoeien voor een gezonde groei.

  De Rhododendron (Mollis Azalea Grp) 'Persil' heeft ongeveer 1 tot 1,5 meter ruimte nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt en niet te dicht op andere planten staat. Het is ook belangrijk om regelmatig te snoeien om de vorm en gezondheid van de plant te behouden.

  De Rhododendron (Mollis Azalea Grp) 'Persil' groeit het beste in de halfschaduw tot schaduw. Deze plant doet het goed in vochtige en goed doorlatende grond. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen felle zon, vooral tijdens de heetste uren van de dag.

  De Rhododendron plant moet regelmatig worden bewaterd, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Over het algemeen heeft de plant ongeveer 1-2 keer per week water nodig.

  Ja, Rhododendrons zijn aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege hun nectarrijke bloemen. Ze zijn een waardevolle plantensoort voor het ondersteunen van bestuivers in de tuin. Het aanplanten van Rhododendrons kan bijdragen aan de biodiversiteit in de omgeving.

  Ja, de Rhododendron (Mollis Azalea Grp) 'Persil' trekt vlinders, bijen en andere bestuivers aan. Dit kan bijdragen aan de biodiversiteit in je tuin. Het is een waardevolle plant voor de lokale ecosysteem.

  Deze plant bloeit in de maanden april en mei en de bloei kan ongeveer 2 tot 3 weken duren.

  De Rhododendron Mollis Azalea Grp 'Persil' kan goed tegen volle zon, maar houdt ook van een lichte schaduw. Zorg dat de grond goed vochtig blijft en geef regelmatig water tijdens droge periodes. Deze tuinplant staat graag in zure grond.

  Nee, Rhododendron planten zijn giftig en niet geschikt om te eten. Het consumeren van delen van de plant kan leiden tot gezondheidsproblemen. Het is belangrijk om kinderen en huisdieren weg te houden van de plant.

  Ja, Rhododendron planten staan bekend om hun dichte bladerdak en grote bladeren die geluid kunnen absorberen. Door hun volle groeiwijze kunnen ze helpen om geluid te dempen en een rustige omgeving te creëren. Het planten van Rhododendron in de tuin kan dus bijdragen aan geluidsdemping.

 • Snoei de plant na de bloei om de vorm te behouden en dode takken te verwijderen. Verwijder ook eventuele uitlopers die de vorm van de plant verstoren. Snoei niet te diep in oud hout, dit kan de bloei verminderen.

  Geef regelmatig water aan de plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels te nat worden. Gebruik bij voorkeur regenwater of kalkarm water voor het beste resultaat.

  Deze plant gedijt het beste in zure potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Gebruik bij voorkeur een speciale rhododendron potgrond.

  De Rhododendron (Mollis Azalea Grp) 'Persil' gedijt het best in zure, goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de bodem humusrijk en vochtig is. Een goede bodemstructuur helpt de plant om voedingsstoffen beter op te nemen.

  De Rhododendron (Mollis Azalea Grp) 'Persil' gedijt het beste op een standplaats in de halfschaduw tot schaduw. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat. Bescherm de plant tegen harde wind en felle zon.

  Winterbescherming is belangrijk voor de Tuinplanten tijdens koudere maanden. Door de planten goed te mulchen met bladeren of stro kunnen ze beter beschermd worden tegen vorst. Het is ook verstandig om planten in potten te verplaatsen naar een beschermde plek tijdens de winter.

  De plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Snoei dode takken en bloemen om de plant gezond te houden. Geef de plant organische mest in het voorjaar voor een goede groei.

  Rhododendrons hebben speciale mest nodig, zoals rhododendronmest of mest speciaal voor zuurminnende planten. Gebruik deze mest in het voorjaar en herfst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot schade aan de wortels van de plant.

  Mulchen helpt bij het vasthouden van vocht en het onderdrukken van onkruid, waardoor de plant gezond blijft en goed gedijt. Gebruik een laag van ongeveer 5-8 cm organisch materiaal, zoals compost, boomschors of bladeren. Zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stam van de plant wordt geplaatst om rotting te voorkomen.

  De Rhododendron (Mollis Azalea Grp) 'Persil' heeft een voorkeur voor zure grond. Een pH-waarde tussen de 4,5 en 5,5 is ideaal voor deze plant. Zorg ervoor dat de bodem zuur genoeg is om de plant goed te laten groeien en bloeien.

  Deze plant is gevoelig voor luis en spint. Ongedierte kan worden bestreden met insecticiden of door regelmatig besproeien met water. Controleer regelmatig op ongedierte en grijp tijdig in.

 • Omschrijving

  De Rhododendron 'Persil' is een prachtige en rijkbloeiende sierstruik met grote trossen sneeuwwitte bloemen. De bloemen zijn trechtervormig en hebben een lichtgele vlek op de bovenste kroonblaadjes. De bladeren zijn donkergroen en glanzend, waardoor ze een mooi contrast vormen met de witte bloemen. Deze Rhododendron groeit compact en bossig en kan tot 1,5 meter hoog worden. 'Persil' bloeit in het voorjaar en is een mooie aanvulling voor een border of als solitaire plant in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.