Rhododendron (Mollis Azalea Grp) 'Lemonora'

Rhododendron (Mollis Azalea Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rhododendron 'Lemonora' is een prachtige en kleurrijke plant met opvallende gele bloemen die in trossen groeien en een citroenachtige geur verspreiden. Deze plant behoort tot de Mollis Azalea Groep en staat bekend om zijn compacte groeiwijze en rijke bloei. 'Lemonora' heeft een groenblijvend blad dat het hele jaar door voor kleur zorgt in de tuin. Hij gedijt goed in zure grond en kan zowel in de volle zon als in halfschaduw worden geplant. Deze variëteit trekt vlinders en bijen aan en is een prachtige aanwinst voor elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Rhododendrons zijn groenblijvende planten die hun bladeren behouden gedurende het hele jaar. Ze zijn ideaal voor het toevoegen van kleur en structuur aan de tuin, zelfs in de winter.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij temperaturen onder dit punt. Het is aan te raden om voor extra bescherming te zorgen in koudere klimaten.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond. Regelmatig water geven en jaarlijks bemesten is voldoende om deze plant gezond en gelukkig te houden. Het is belangrijk om de plant regelmatig te snoeien om de groei te bevorderen.

  Rhododendron (Mollis Azalea Grp) 'Lemonora' heeft voor optimale groei ongeveer 1,5 tot 2 meter ruimte nodig. Het is belangrijk dat de plant voldoende lucht en licht krijgt, dus plaats deze niet te dicht op andere beplanting. Zorg ook voor een goede afwatering van de grond.

  Ja, de Rhododendron 'Lemonora' groeit goed in de schaduw. Het is een plant die van nature gedijt in halfschaduw tot schaduwrijke omstandigheden. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat.

  De Rhododendron (Mollis Azalea Grp) 'Lemonora' heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de hoeveelheid regen en de temperatuur. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar laat de wortels niet in drassige grond staan. Het is belangrijk om in droge periodes extra water te geven.

  Ja, Rhododendron (Mollis Azalea Grp) 'Lemonora' trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar en de bloemen met opvallende kleuren. Het is daarom een mooie toevoeging aan een tuin die ook insecten wil aantrekken.

  Rhododendrons trekken bijen en vlinders aan dankzij hun nectarrijke bloemen, wat de biodiversiteit in de tuin ten goede komt. Daarnaast bieden ze schuilplaatsen voor kleine dieren en vogels. Het is dus een goede keuze voor het bevorderen van biodiversiteit in de tuin.

  De Rhododendron (Mollis Azalea Grp) 'Lemonora' bloeit in de maanden mei en juni en de bloei duurt ongeveer 2 tot 3 weken. Deze tuinplant staat bekend om zijn prachtige bloemen in verschillende kleurschakeringen.

  Rhododendrons gedijen het beste in halfschaduw tot schaduw en kunnen verbranden in de volle zon. Het is daarom aan te raden om de plant te beschermen tegen direct zonlicht. Het is belangrijk dat de plant voldoende licht krijgt, maar niet te veel direct zonlicht.

  Nee, de Rhododendron (Mollis Azalea Grp) 'Lemonora' is niet eetbaar. Het consumeren van delen van deze plant kan giftig zijn voor mensen en dieren. Het wordt aanbevolen om de plant niet te gebruiken voor consumptie.

  Ja, Rhododendron planten hebben dikke bladeren die geluid kunnen absorberen en helpen bij het dempen van geluid. Hierdoor kunnen ze een bijdrage leveren aan het verminderen van omgevingsgeluid in de tuin.

 • Het is belangrijk om de Rhododendron jaarlijks na de bloei licht te snoeien om de vorm te behouden en de groei te stimuleren. Verwijder dode bloemen en takken om de plant gezond te houden. Wacht met snoeien tot voorjaar na de bloei.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet drassig. Geef bij voorkeur water in de ochtend of avond om verdamping te beperken.

  Voor deze plant is het belangrijk om te zorgen voor een goed doorlatende potgrond met een licht zure pH-waarde. Gebruik een speciale rhododendron- of azaleapotgrond voor optimale groei en bloei. Voeg eventueel wat turfmolm toe voor extra zuurgraad.

  De Rhododendron (Mollis Azalea Grp) 'Lemonora' geeft de voorkeur aan zure, goed doorlatende grond met een hoog organisch gehalte. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te bemesten, bij voorkeur met een speciale rhododendronmeststof. Zorg ervoor dat de grond niet te nat is, om wortelrot te voorkomen.

  De Rhododendron groeit het beste op een standplaats met halfschaduw tot schaduw. Zorg voor een vochtige, goed doorlatende bodem en bescherm de plant tegen harde wind. De plant gedijt goed in een beschutte tuin of onder bomen.

  Om Rhododendrons te beschermen tegen de kou tijdens de winter, is het belangrijk om mulch rond de basis van de plant aan te brengen. Snoei dode of beschadigde takken in het voorjaar en vermijd vorstschade door de plant te beschermen met een doek of vliesdoek. Het is ook verstandig om potten te verplaatsen naar een beschutte locatie of deze in te pakken in noppenfolie om bevriezing te voorkomen.

  Deze plant moet regelmatig worden bewaterd, vooral tijdens droge periodes. Gebruik een meststof speciaal voor zuurminnende planten en snoei na de bloei om de vorm te behouden. Verwijder regelmatig dode bloemen en bladeren om de plant gezond te houden.

  Tuinplanten zoals de Rhododendron hebben behoefte aan regelmatige bemesting om gezond te blijven. Gebruik een speciale meststof voor zuurminnende planten om de groei en bloei te stimuleren. Bemest de plant in het voorjaar en de zomer volgens de aanbevolen dosering op de verpakking.

  Het gebruik van mulch helpt water vast te houden, voorkomt onkruidgroei en voegt organisch materiaal toe aan de grond. Het is belangrijk om de mulchlaag regelmatig te vernieuwen om de plant gezond te houden. Kies voor organisch materiaal zoals compost, boomschors of houtsnippers.

  Rhododendrons groeien het best in zure bodem met een pH tussen 4,5 en 6,0. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is en rijk is aan organisch materiaal. Het toevoegen van turf kan helpen om de zuurgraad van de bodem te verhogen.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten zoals de Rhododendron zijn er verschillende methoden. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van natuurlijke vijanden, zoals lieveheersbeestjes, of van biologische bestrijdingsmiddelen. Het is ook belangrijk om regelmatig de planten te controleren op eventueel aanwezig ongedierte en dit zo snel mogelijk aan te pakken.

 • Omschrijving

  De Rhododendron 'Lemonora' is een prachtige en kleurrijke plant met opvallende gele bloemen die in trossen groeien en een citroenachtige geur verspreiden. Deze plant behoort tot de Mollis Azalea Groep en staat bekend om zijn compacte groeiwijze en rijke bloei. 'Lemonora' heeft een groenblijvend blad dat het hele jaar door voor kleur zorgt in de tuin. Hij gedijt goed in zure grond en kan zowel in de volle zon als in halfschaduw worden geplant. Deze variëteit trekt vlinders en bijen aan en is een prachtige aanwinst voor elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.