Rhododendron (Viscosa Azalea Grp) 'Jolie Madame'

Rhododendron overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rhododendron 'Jolie Madame' is een prachtige groenblijvende plant met een compacte groeivorm. De bloemen zijn opvallend, groot en geurig en hebben een roze kleur met een vleugje paars. Deze struik bloeit in het voorjaar en trekt vlinders en bijen aan. De 'Jolie Madame' gedijt goed in vochtige, zure grond en kan een centrale blikvanger zijn in de tuin. Regelmatig snoeien na de bloei houdt de plant gezond en bevordert de bloei in het volgende seizoen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Rhododendron (Viscosa Azalea Grp) 'Jolie Madame' is groenblijvend en behoudt zijn bladeren het hele jaar door. Deze plant behoort tot de groep van groenblijvende tuinplanten.

  Deze soort planten is winterhard tot -10 graden Celsius. Deze plant kan dus overleven in koude temperaturen en is geschikt voor in de tuin. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij strenge vorst.

  Ja, de Rhododendron (Viscosa Azalea Grp) 'Jolie Madame' is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven en regelmatig te bemesten voor gezonde groei. De plant kan goed gedijen in vochtige, goed doorlatende grond en heeft graag een plekje in de halfschaduw.

  Rhododendrons hebben ruimte nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Houd een afstand van ongeveer 1,5 tot 2 meter aan tussen verschillende planten. Zorg ook voor voldoende ruimte voor de wortels om zich te ontwikkelen.

  Rhododendrons groeien het beste in de halfschaduw of schaduw en verdragen geen felle zon. De plant heeft vochtige en goed doorlatende grond nodig om goed te gedijen. Zorg voor voldoende ruimte rondom de plant zodat deze zich goed kan ontwikkelen.

  Rhododendrons hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aangeraden om de plant 1-2 keer per week water te geven. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig blijft maar niet doorweekt is.

  Ja, Rhododendrons worden vaak bezocht door vlinders en bijen vanwege hun nectarrijke bloemen. Deze plant kan dus vlinders en bijen aantrekken in de tuin.

  Rhododendrons zijn aantrekkelijk voor bijen en vlinders vanwege hun bloemen. Ze dragen bij aan de biodiversiteit in de tuin door het aantrekken van verschillende soorten insecten. Het is belangrijk om verschillende plantensoorten in de tuin te hebben om de biodiversiteit te bevorderen.

  Deze plant bloeit in de maanden mei en juni. De bloei duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Deze plant kan beter in de halfschaduw geplaatst worden, omdat hij gevoelig is voor felle zonnestralen. Volle zon kan bladverbranding veroorzaken. Het is dus aan te raden om de plant op een plek te zetten waar hij wat beschutting heeft tegen de zon.

  Nee, de Rhododendron planten zijn niet eetbaar en kunnen giftig zijn wanneer ze worden ingenomen. Het consumeren van delen van deze plant kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen. Het wordt daarom sterk afgeraden om deze planten te eten.

  Ja, Rhododendrons hebben dikke, leerachtige bladeren en dichte takken, waardoor ze geluid enigszins dempen. Het effect is echter beperkt in vergelijking met specifieke geluidsdempende materialen.

 • Rhododendrons kunnen het beste gesnoeid worden na de bloei in het voorjaar. Verwijder dode takken en knip uitgebloeide bloemen weg. Knip niet te diep in de oudere takken, omdat dit de bloei kan verminderen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Geef water aan de basis van de plant en vermijd natte bladeren om schimmelziekten te voorkomen.

  Voor de Rhododendron (Viscosa Azalea Grp) 'Jolie Madame' is het belangrijk om zure potgrond te gebruiken. Dit zorgt voor een goede groei en bloei van de plant. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat.

  De Rhododendron groeit het beste in zure, humusrijke grond die goed doorlatend is. Zorg voor een bodem met voldoende lucht en vocht voor een gezonde groei. Vermijd kalkrijke grond en zware, natte bodems.

  De Rhododendron houdt van een standplaats in de halfschaduw tot schaduw. Zorg voor een vochtige, goed doorlatende grond. Bescherm de plant tegen felle middagzon.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door mulch aan te brengen rond de wortels en de struik af te dekken met een beschermende doek. Zorg er ook voor dat de plant op een beschutte plek staat, uit de harde wind. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op eventuele vorstschade en indien nodig extra bescherming te bieden.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg voor een goed doorlatende grond en geef de plant een beschutte plek tegen harde wind. Snoei dode bloemen weg om nieuwe groei te stimuleren.

  Voor tuinplanten zoals deze is het belangrijk om in het voorjaar organische meststoffen te gebruiken. Gebruik speciale meststoffen voor zuurminnende planten om de pH-waarde van de grond op peil te houden. Pas op dat er niet te veel meststoffen worden gebruikt om verbranding te voorkomen.

  Het is belangrijk om de rhododendron te mulchen om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren of boomschors. Mulch eenmaal per jaar in het voorjaar voor de beste resultaten.

  De Rhododendron (Viscosa Azalea Grp) 'Jolie Madame' heeft voorkeur voor zure grond met een pH-waarde tussen 4,5 en 6. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen met speciale meststoffen voor zuurminnende planten. Een te hoge pH-waarde kan leiden tot tekorten in voedingsstoffen en een slechtere groei van de plant.

  Voor tuinplanten zoals deze is het belangrijk om regelmatig te controleren op bladluizen, spintmijten en andere kleine insecten. Een natuurlijke manier om ongedierte te bestrijden is door het gebruik van roofmijten of lieveheersbeestjes. Ook het regelmatig schoonmaken van de bladeren en het verwijderen van aangetaste delen kan helpen om ongedierte te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Rhododendron 'Jolie Madame' is een prachtige groenblijvende plant met een compacte groeivorm. De bloemen zijn opvallend, groot en geurig en hebben een roze kleur met een vleugje paars. Deze struik bloeit in het voorjaar en trekt vlinders en bijen aan. De 'Jolie Madame' gedijt goed in vochtige, zure grond en kan een centrale blikvanger zijn in de tuin. Regelmatig snoeien na de bloei houdt de plant gezond en bevordert de bloei in het volgende seizoen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.