Abies balsamea f. hudsonia

Abies

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Abies balsamea f. hudsonia, ook wel bekend als de Hudson Bay balsemzilverspar, is een compacte dwergvariëteit van de balsemzilverspar. Deze conifeer heeft een kegelvormige groei met dichte takken bedekt met zachte naalden die een zilverachtige glans hebben. De Hudson Bay balsemzilverspar heeft een aangename geur van hars en wordt vaak gebruikt als kerstboom vanwege zijn symmetrische vorm. Deze plant gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en kan tot 3 meter hoog worden. In de winter verkleuren de naalden naar een groenblauwe tint, wat zorgt voor een levendige uitstraling in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Abies balsamea f. hudsonia is groenblijvend en behoudt zijn naalden het hele jaar door. Hierdoor blijft de plant ook in de winter groen en vol in vorm.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -25 graden Celsius. Het is belangrijk om hem goed te beschermen tegen de koude temperaturen om schade te voorkomen. Het is raadzaam om hem in de winter goed te mulchen en te beschermen tegen de harde wind.

  "Abies balsamea f. hudsonia" is een gemakkelijk te onderhouden tuinplant die weinig zorg nodig heeft. Zorg voor voldoende water, zonlicht en voedingsstoffen voor een gezonde groei. Snoei indien nodig om de vorm en grootte van de plant te behouden.

  Deze plant heeft veel ruimte nodig om volledig tot bloei te komen en te groeien. Houd rekening met minimaal 2-4 meter ruimte rondom de plant. Zorg ervoor dat er voldoende licht en lucht circulatie is voor een optimale groei.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw. Het is een schaduwminnende plant die goed gedijt in gedeeltelijke of volledige schaduwrijke omgevingen. Zorg ervoor dat de grond vochtig is en rijk aan organisch materiaal voor optimale groei.

  Abies balsamea f. hudsonia heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig, maar niet doorweekt te houden. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond en geef water indien nodig.

  Abies balsamea f. hudsonia is niet vlinder- of bijenlokkend.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat hij een belangrijke rol speelt in het ecosysteem door bijen, vogels en andere dieren aan te trekken. De dichte structuur van zijn bladeren zorgt ook voor bescherming en voedsel voor verschillende insecten en kleine dieren. Daarnaast draagt deze plant bij aan de koolstofopslag en verbetert hij de luchtkwaliteit.

  Deze plant bloeit in de maanden mei en juni en de bloei duurt ongeveer 2 weken.

  Deze plant kan niet goed tegen de volle zon en heeft liever een plekje in de halfschaduw. Direct zonlicht kan schade aan de bladeren veroorzaken. Het beste is om de plant te beschermen tegen felle zonnestralen.

  Nee, deze plant is niet eetbaar en wordt voornamelijk gebruikt als decoratieve tuinplant. Het consumeren van deze plant kan zelfs schadelijk zijn voor de gezondheid. Het is daarom belangrijk om deze plant niet te eten.

  Ja, de plant heeft naalden die geluid kunnen absorberen en dus kan bijdragen aan geluidsdemping in de omgeving. Het planten van meerdere exemplaren kan helpen om geluid te verminderen in de tuin.

 • Voor een goede vorm en gezondheid van de plant is het aan te raden om regelmatig dood hout of misvormde takken te verwijderen door te snoeien. Het beste is om dit te doen in het voorjaar voordat de nieuwe groei begint. Snoei niet te diep in het oude hout, want dit kan de plant beschadigen of verzwakken.

  Deze plant houdt van vochtige grond, dus het is belangrijk om regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, want dit kan leiden tot wortelrot. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant en vermijd het nat maken van de bladeren.

  Deze plant gedijt goed in goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Het is belangrijk om te zorgen voor een goede drainage om wortelrot te voorkomen. Een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5 is ideaal voor deze plant.

  Deze plant gedijt het beste in een vochtige, goed doorlatende bodem met een zure pH. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en vermijd kalkrijke grond. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te testen en aan te vullen met de juiste voedingsstoffen om de gezondheid van de plant te garanderen.

  Deze plant gedijt het best in vochtige, goed doorlatende grond en krijgt graag voldoende zonlicht of halfschaduw. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen harde wind en vorst. Plant de Abies balsamea f. hudsonia bij voorkeur op een plek waar hij voldoende ruimte heeft om te groeien.

  Voor winterbescherming is het aan te raden om de plant af te dekken met een laag mulch of stro, vooral tijdens de koudste maanden. Zorg ervoor dat de grond rondom de plant goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Bescherm de plant ook tegen harde wind om uitdroging te voorkomen.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond. Snoei dode takken en onkruid regelmatig om de plant gezond te houden. Geef in droge periodes extra water.

  Tuinplanten hebben over het algemeen regelmatige bemesting nodig om gezond te blijven. Het is belangrijk om een evenwichtige meststof te gebruiken die specifiek is samengesteld voor tuinplanten. Overbemesting moet worden vermeden om schade aan de plant en het milieu te voorkomen.

  Het gebruik van mulch is gunstig voor de wintervochtigheid en bescherming van de wortels van deze plantensoort. Het kan helpen bij het voorkomen van onkruidgroei en het behouden van voedingsstoffen in de grond. Het wordt aanbevolen om een laag van 5-8 cm mulch rond de basis van de plant aan te brengen.

  . Deze plant gedijt het beste in een zure bodem met een pH-waarde tussen de 4,5 en 5,5. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld tuinturf.

  Het is belangrijk om de planten regelmatig te inspecteren op tekenen van ongedierte, zoals bladluizen, spintmijten of wolluizen. Indien nodig kunnen deze plagen worden bestreden met natuurlijke vijanden, zoals lieveheersbeestjes of roofmijten. Het is ook mogelijk om zeepwater of neemolie te gebruiken als milieuvriendelijke insecticiden.

 • Omschrijving

  Abies balsamea f. hudsonia, ook wel bekend als de Hudson Bay balsemzilverspar, is een compacte dwergvariëteit van de balsemzilverspar. Deze conifeer heeft een kegelvormige groei met dichte takken bedekt met zachte naalden die een zilverachtige glans hebben. De Hudson Bay balsemzilverspar heeft een aangename geur van hars en wordt vaak gebruikt als kerstboom vanwege zijn symmetrische vorm. Deze plant gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en kan tot 3 meter hoog worden. In de winter verkleuren de naalden naar een groenblauwe tint, wat zorgt voor een levendige uitstraling in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.