Abies balsamea 'Nana'

Abies

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Abies balsamea 'Nana' is een dwergvorm van de balsemzilverspar met een compacte groeiwijze. Deze langzaam groeiende conifeer heeft een kegelvormige en dichte structuur. De naalden zijn donkergroen en voelen zacht aan. 'Nana' is geschikt voor kleine tuinen, rotstuinen en als solitaire plant in potten. Deze plant houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Dit zorgt voor een constant groen uiterlijk in de tuin, zelfs in de winter.

  De plant is zeer winterhard en kan temperaturen verdragen tot -30 graden Celsius. Het is een sterke en robuuste tuinplant die goed bestand is tegen koude weersomstandigheden. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tegen harde wind en sneeuw in de winter.

  De Abies balsamea 'Nana' heeft weinig onderhoud nodig en is makkelijk te verzorgen. Regelmatig water geven en af en toe snoeien is voldoende om de plant gezond te houden. Het is een sterke en winterharde tuinplant.

  De Abies balsamea 'Nana' heeft ruimte nodig om te groeien, dus zorg voor voldoende afstand tussen andere planten. Houd rekening met de uiteindelijke grootte van de plant bij het bepalen van de plantafstand. Zorg voor een plek met voldoende zonlicht en goede doorlatende grond.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon tot halfschaduw, maar kan ook redelijk goed gedijen in de schaduw. Het is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat de plant voldoende licht krijgt om gezond te blijven. Over het algemeen kan deze plant overleven in schaduwrijke omstandigheden, maar de groei kan langzamer zijn.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme en droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond voordat je water geeft.

  Abies balsamea 'Nana' is een winterharde conifeer die over het algemeen niet bekend staat om zijn vlinder- en bijenlokkende eigenschappen.

  Ja, deze plant is goed voor de biodiversiteit omdat hij een plek biedt voor insecten en kleine dieren om te schuilen en voedsel te vinden. Daarnaast draagt hij bij aan de diversiteit van de plantensoorten in de tuin en zorgt hij voor een gevarieerder ecosysteem. Het toevoegen van deze plant aan de tuin kan dus positief bijdragen aan de biodiversiteit.

  De Abies balsamea 'Nana' bloeit in de maanden mei en juni. De bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens droge periodes om uitdroging te voorkomen. Over het algemeen gedijt deze plant goed in zonnige, goed doorlatende grond.

  Nee, de Abies balsamea 'Nana' is niet eetbaar. Deze plant wordt voornamelijk gebruikt als decoratieve tuinplant en niet voor consumptie. Het consumeren van deze plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, de Abies balsamea 'Nana' heeft naaldvormige bladeren die geluid gedeeltelijk kunnen absorberen. Dit kan helpen bij het verminderen van geluidsoverlast in de omgeving waar de plant geplaatst is.

 • Het is het beste om de plant na de bloei licht te snoeien om de vorm te behouden en dode of zieke takken te verwijderen. Snoei niet te diep in het oude hout om de groei van de plant niet te belemmeren. Gebruik scherpe snoeischaren om schade aan de plant te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels in water blijven staan. Het is beter om af en toe diep te water geven dan regelmatig een klein beetje water te geven.

  Voor de Abies balsamea 'Nana' is het belangrijk om te zorgen voor goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Gebruik bij voorkeur een speciale potgrond voor coniferen en zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Voeg indien nodig tijdens het groeiseizoen extra meststoffen toe om de plant gezond te houden.

  Deze plant groeit het beste in vochtige, goed doorlatende grond met een licht zure pH. Zware kleigrond moet worden vermeden om wortelrot te voorkomen. Het toevoegen van organisch materiaal kan helpen bij het verbeteren van de bodemkwaliteit.

  Deze plant geeft de voorkeur aan een standplaats in de volle zon tot halfschaduw. Zorg voor een goed doorlatende grond die licht vochtig is. Bescherm de plant tegen harde wind.

  Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen vorst en harde wind door bijvoorbeeld mulch of een beschermhoes te gebruiken. Zorg ervoor dat de plant goed vochtig blijft, maar niet te nat in de wintermaanden. Eventueel kan ook een scherm of omheining geplaatst worden om de plant te beschermen tegen felle zonnestralen en uitdroging.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig dode of beschadigde takken en snoei indien nodig in het voorjaar. Geef de plant jaarlijks meststoffen voor een gezonde groei.

  Voor de bemesting van tuinplanten is het aan te raden om organische meststoffen te gebruiken in het voorjaar. Daarnaast is het belangrijk om de planten regelmatig van voedingsstoffen te voorzien om gezonde groei te stimuleren. Overbemesting moet vermeden worden om schade aan de planten te voorkomen.

  Mulchen helpt bij het vasthouden van vocht in de grond, beschermt de wortels tegen extreme temperaturen en voorkomt onkruidgroei. Het is aan te raden om een laag mulch van ongeveer 5-7,5 cm rond de basis van de plant aan te brengen. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren, stro of boomschors.

  De Tuinplanten heeft een voorkeur voor zure bodems met een pH-waarde tussen 4,5 en 6,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te meten en indien nodig aan te passen door bijvoorbeeld tuinturf toe te voegen. Een te hoge pH-waarde kan leiden tot voedingsstoffentekorten en groeiproblemen.

  Om ongedierte te voorkomen bij Tuinplanten, zoals de Abies balsamea 'Nana', is het belangrijk om regelmatig de planten te controleren op bijvoorbeeld luizen en spint. Door de plant goed te verzorgen en te zorgen voor een gezonde groei, kan de plant beter bestand zijn tegen ongedierte. Indien nodig kunnen natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie worden gebruikt.

 • Omschrijving

  Abies balsamea 'Nana' is een dwergvorm van de balsemzilverspar met een compacte groeiwijze. Deze langzaam groeiende conifeer heeft een kegelvormige en dichte structuur. De naalden zijn donkergroen en voelen zacht aan. 'Nana' is geschikt voor kleine tuinen, rotstuinen en als solitaire plant in potten. Deze plant houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.