Abies grandis

Abies

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Abies grandis, også kendt som storsilverbjerg, er en stor nåletræ, der er hjemmehørende i Nordamerika. Træet kan blive op til 70 meter højt og har en smal, pyramideformet krone. Naalderne på Abies grandis er mørkegrønne og står parvis på grenene. Om foråret producerer træet markante kegleformede han- og hunblomster. Abies grandis trives bedst i fugtig, veldrænet jord og er velegnet til store landskaber og parker.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, "Abies grandis" er stedsegrøn. Denne plante bevarer sine grønne nåle hele året, hvilket giver en konstant grøn fremtoning i haven.

  Abies grandis er hårdfør op til cirka -15 grader Celsius. Denne haveplante kan derfor overleve godt i kolde vintre. Det er vigtigt at beskytte planten godt mod ekstrem kulde.

  Ja, Abies grandis er let at vedligeholde og kræver lidt særlig pleje. Det er modstandsdygtigt over for forskellige vejrforhold og kræver kun lejlighedsvis vanding og beskæring. Det er et problemfrit tilføjelse til enhver have.

  Abies grandis har brug for masser af plads, da det kan blive et stort træ. Det er vigtigt at give tilstrækkelig plads til rødderne at vokse og grene at sprede sig. Ideelt plantes træet på et rummeligt sted i haven.

  Ja, denne plante trives godt i skyggefulde miljøer. Det er et fremragende valg til haver med begrænset sollys. Væksten vil være sund og frodig, selv i skyggen.

  Abies grandis har brug for vand cirka to gange om ugen. Det er vigtigt at holde jorden let fugtig mellem vanding. Overvanding kan føre til rodrot.

  Ja, Abies grandis tiltrækker sommerfugle og bier på grund af mængden af nektar, som blomsterne producerer. Dette kan hjælpe med bestøvningen og bevare biodiversiteten i haven.

  Ja, Abies grandis er godt for biodiversiteten, fordi den er en kilde til mad og skjulesteder for forskellige dyr. Derudover bidrager den til mangfoldigheden af plantearter i haven.

  Abies grandis blomstrer i april og maj månederne. Blomstringen varer cirka 2 til 3 uger.

  Denne plante bør stå bedre i halvskygge og tåler ikke fuld sol. Det anbefales at beskytte planten mod direkte sollys for at undgå forbrænding.

  Nej, planten er ikke spiselig. Det er et dekorativt træ, der primært bruges til landskabsarkitektur og skovbrug. Spis ikke dele af denne plante.

  Ja, Abies grandis har en lyddæmpende egenskab takket være dens tætte nåleagtige blade og stamme struktur. Dette gør den til en ideel plante til at absorbere lyd og gøre miljøet mere stille.

 • For at opnå de bedste resultater skal du beskære Abies grandis om efteråret eller tidlig forår. Fjern døde eller beskadigede grene og sørg for god luftcirkulation i træet. Undgå at beskære for meget, da det kan påvirke væksten og formen af planten.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid er fugtig, men ikke for våd. Væske ved rødderne og undgå at fugte nålene.

  Abies grandis planten trives godt i en luftig pottemuld mix med god dræning. Sørg for, at pottemulden ikke er for kompakt for at undgå rodædning. En fugtig og veldrænet pottemuld er ideel for denne haveplante.

  Abies grandis trives bedst i veldrænet, fugtige jordbunde med en neutral pH-værdi. Jordkvaliteten bør være rig på næringsstoffer og humus for at fremme plantens vækst og helbred. Derudover foretrækker planten jordbunde, der ikke er for tunge eller kompakte.

  Denne plante trives bedst på en placering med fugtig, veldrænet jord og et sted i halvskygge til fuld sol. Sørg for tilstrækkelig plads og undgå en for blæsende placering for at holde planten sund. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand og eventuelt gødning for optimal vækst.

  Det anbefales at beskytte planten mod kulde ved for eksempel at lægge muld omkring rødderne eller bruge en beskyttelsesovertræk. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med vand i tørre og kolde perioder. Undgå at beskære planten om efteråret for at undgå frostskader.

  Sørg for en godt drænet jord og giv regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Beskær døde eller beskadigede grene efter behov.

  Det anbefales at bruge organisk gødning til denne plante om foråret. Brug en gødning med et højere kvælstofindhold for at fremme væksten. Overgødning bør undgås for at bevare plantens sundhed.

  At mulche med organisk materiale som kompost, blade eller barkflis hjælper med at holde jorden fugtig og reducere ukrudtsvækst. Det hjælper også med at beskytte rødderne mod ekstreme temperaturer og forbedrer jordkvaliteten omkring planten. Mulch bør være ca. 5-10 cm tyk og fornyes årligt.

  Haveplanter som "Abies grandis" trives bedst i en neutral til let sur jord med en pH-værdi mellem 5,5 og 7,0. Det er vigtigt at opretholde den korrekte surhedsgrad i jorden for at optimere plantens sundhed og vækst. En for sur eller for basisk jord kan føre til næringsstofmangel og problemer med optagelsen af næringsstoffer.

  Når man bekæmper skadedyr på denne plante, er det vigtigt at træffe forebyggende foranstaltninger, såsom regelmæssig kontrol for skadedyr. Om nødvendigt kan naturlige bekæmpelsesmidler anvendes, såsom neemolie eller rovmider. Kemiske bekæmpelsesmidler frarådes på grund af den skade, de kan forårsage på både planten og miljøet.

 • Beskrivelse

  Abies grandis, også kendt som storsilverbjerg, er en stor nåletræ, der er hjemmehørende i Nordamerika. Træet kan blive op til 70 meter højt og har en smal, pyramideformet krone. Naalderne på Abies grandis er mørkegrønne og står parvis på grenene. Om foråret producerer træet markante kegleformede han- og hunblomster. Abies grandis trives bedst i fugtig, veldrænet jord og er velegnet til store landskaber og parker.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.