Abies koreana 'Blauer Pfiff'

Abies

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Abies koreana 'Blauer Pfiff' is een compacte dwergspar met diepblauwe naalden die een opvallende uitstraling hebben. De naalden zijn kort en stijf en groeien in dichte kransen rond de takken. Deze cultivar heeft een kegelvormige groeiwijze en kan uiteindelijk een hoogte bereiken van ongeveer 1,5 meter. 'Blauer Pfiff' is winterhard en gedijt goed in de volle zon tot halfschaduw. De plant is geschikt voor zowel solitaire aanplant als in groepen in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Abies koreana 'Blauer Pfiff' is een groenblijvende plant. Het behoudt zijn naalden gedurende het hele jaar. Het is een goede keuze voor tuinplanten die het hele jaar door kleur en textuur bieden.

  De plant is winterhard tot -25°C. Hierdoor kan hij goed overleven in koude klimaten. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen strenge vorst en sterke wind.

  De Abies koreana 'Blauer Pfiff' is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale verzorging nodig. Ze gedijen het beste in een vochtige, goed doorlatende bodem en hebben wat beschutting nodig tegen harde wind. Regelmatig water geven en af en toe bemesten is voldoende om deze plant gezond te houden.

  De Abies koreana 'Blauer Pfiff' heeft ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is tussen andere planten en objecten in de tuin. Houd rekening met de uiteindelijke hoogte en breedte van de plant.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon tot halfschaduw, maar kan ook goed gedijen in de schaduw. Het is belangrijk om te zorgen voor een vruchtbare, goed doorlatende grond en regelmatig water te geven. Het kan zijn dat de groei minder uitbundig is in de schaduw.

  De Abies koreana 'Blauer Pfiff' heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet doorweekt. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de bloemen en het stuifmeel dat ze produceren. Dit kan helpen bij de bestuiving en het aantrekken van nuttige insecten in de tuin. Het is dus een goede keuze voor een biodiverse tuin.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat hij kan dienen als schuilplaats en voedselbron voor verschillende insecten, vogels en kleine dieren. Door het creëren van een gevarieerde tuin met verschillende plantensoorten, draag je bij aan een gezondere en diversere leefomgeving voor verschillende soorten organismen.

  Deze plant bloeit in de maanden april en mei. De bloei duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Deze plant kan beter niet in de volle zon geplaatst worden, maar gedijt beter op een plek met wat schaduw. Te veel direct zonlicht kan schade aan de plant veroorzaken. Het is daarom aan te raden om een plek in de halfschaduw te kiezen voor deze plant.

  Nee, de plant Abies koreana 'Blauer Pfiff' is niet eetbaar. Het is geen voedingsplant en kan schadelijk zijn bij consumptie. Het wordt aanbevolen om de plant niet te eten.

  Ja, veel coniferen hebben de eigenschap om geluid te dempen dankzij hun dichte naaldachtige bladeren. Deze plant kan dus helpen om geluid te absorberen en te verminderen in een tuin of buitenruimte.

 • Snoei de plant in het late voorjaar of vroege zomer om de vorm te behouden en de groei te bevorderen. Verwijder dode takken en knip terug naar gezonde zijtakken of de stam. Wees voorzichtig met snoeien om de natuurlijke vorm van de plant te behouden.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en voorkom dat de wortels constant in natte grond staan. Geef bij voorkeur water in de vroege ochtend of late avond.

  De plant gedijt het beste in een goed doorlatende potgrondmix. Zorg ervoor dat de potgrond lichtvochtig blijft, maar niet te nat. Een potgrond speciaal voor tuinplanten is geschikt voor deze plant.

  De bodemkwaliteit voor deze plant moet goed doorlatend en licht zuur zijn. Het is belangrijk dat de grond voldoende voedingsstoffen bevat en niet te nat is. Een humusrijke bodem is ideaal voor een gezonde groei van deze plant.

  De Abies koreana 'Blauer Pfiff' gedijt het best op een standplaats in de volle zon tot halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en vermijd te natte grond. De plant is goed winterhard en kan goed tegen koude temperaturen.

  Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen koude wind en hevige vorst. Dit kan door bijvoorbeeld een dikke laag mulch rond de wortels aan te brengen en de plant af te dekken met een beschermhoes. Zo blijft de plant gezond en beschermd tijdens de wintermaanden.

  Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Geef in het voorjaar een beetje organische mest en snoei indien nodig dode of beschadigde takken weg.

  De plant heeft behoefte aan een gemiddelde hoeveelheid meststoffen in het voorjaar en de zomer. Gebruik een evenwichtige meststof speciaal voor tuinplanten om de groei en gezondheid van de plant te bevorderen. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus volg de aanbevolen dosering op de verpakking.

  Mulch is een goede manier om de grond rondom deze plant te bedekken en vocht vast te houden. Het helpt ook om onkruidgroei te verminderen en de plant te beschermen tegen extreme temperaturen. Het is aan te raden om organische mulch te gebruiken, zoals compost of boomschors.

  De plant heeft een voorkeur voor een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0. De bodem moet goed doorlatend zijn en niet te vochtig. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen met bijvoorbeeld tuinturf.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes, sluipwespen en roofmijten worden ingezet. Daarnaast kan regelmatige inspectie van de plant helpen om eventueel ongedierte vroegtijdig te signaleren. Ook kan het gebruik van biologische bestrijdingsmiddelen een optie zijn om ongedierte zoals bladluizen, spint en rupsen te bestrijden.

 • Omschrijving

  Abies koreana 'Blauer Pfiff' is een compacte dwergspar met diepblauwe naalden die een opvallende uitstraling hebben. De naalden zijn kort en stijf en groeien in dichte kransen rond de takken. Deze cultivar heeft een kegelvormige groeiwijze en kan uiteindelijk een hoogte bereiken van ongeveer 1,5 meter. 'Blauer Pfiff' is winterhard en gedijt goed in de volle zon tot halfschaduw. De plant is geschikt voor zowel solitaire aanplant als in groepen in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.